Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce aparate cu lãmpi detineti?

ctepeo

Postări Recomandate

Am schimbat pozele ,cu unele mai bune, in postul anterior. In fotografia cu interiorul se observa in stanga cuponul de garantie. :)Pun si o poza cu detaliu "claviatura" unde se vede comutatorul stereo-mono si unul din poturile de ton cu indicatorul glisant de pozitie. De asemenea un detaliu de pe cablaj unde banuiesc ca vine multiplexorul. Acolo vreau sa implantez un soclu si sa pun un decodor stereo cu integrat luat de la zal. Nu ma apuc sa fac cu lampi pentru ca e foarte complicat pentru mine. Insa imi trebuie schema si nu o gasesc la liber pe net. Nu ma poate ajuta nimeni care are cont pe radiomuseum? Contra cost, binenteles, ca nimic nu e gratis pe lumea asta. Nu am cum sa platesc sa-mi fac cont la ei.

Link spre comentariu

Acolo vreau sa implantez un soclu si sa pun un decodor stereo cu integrat luat de la zal. Nu ma apuc sa fac cu lampi pentru ca e foarte complicat pentru mine. Insa imi trebuie schema si nu o gasesc la liber pe net. .

Buna,Am atasat schemele cerute de pe Radiomuseum.De plata nu se pune problema.Ai si un PM de la mine daca vrei sa discutam despre inscriere.Succes la restaurare.
Link spre comentariu

Schema imi este de mare folos. intre timp am constatat ca am un card care merge pe net asa ca m-am inscris si eu. Azi am primit un mail ca mi s-a activat contul si o sa-mi vina parola prin posta in cateva zile.

Sa fie intr-un ceas bun!Dupa inscriere e bine sa contribui si cu ceva informatii (colectia personala, scheme, raspunsuri la cereri de ajutor de pe forum) deoarece ei urmaresc permanent balanta intre download-uri si contributii si trimit un fel de atentionare cand se exagereaza cu cererile de informatii, scheme, etc.). Au un sistem de urmarire si cotare a activitatii pe site. Daca vrei mai multe date suna-ma pe nr. de telefon de pe mp.
Link spre comentariu

am reusit sa montez un decodor stereo. face detectia si separa canalele. Problema e ca atunci cand dezacordez receptorul si il las intre doua posturi ledul de stereo mai clipeste un pic. dacascot antena se stinge si se reaprinde doar cand ma acordez pe un post puternic. Ce pot sa fac sa am receptie buna si in acelasi timp cand nu sunt acordat ledul de stereo sa se stinga? pe schema am luat semnal de pe plusul C-ului 313 din saba2.pdf

Link spre comentariu

Nu au importanta "balbaielile" LED-ului.Trebuie sa reglezi frecventa libera de oscilatie a decodorului la 38 sau 76 kHz (vezi data sheet-ul circuitului tau). Trebuie sa existe un semireglabil de regaj. Semnalul pt frecventmetru se preia de obicei prin intermediul unui unui tz j-fet folosit ca repetor pe sursa. Daca nu ai frecventmetru, reglajul se face pe un post slab, rotind semireglabilul pana cand se aprinde LED-ul.Radiourile care au decodor stereo optional, au montat la iesirea demodulatorului FM circuitul de dezaccentuare (tipic un filtru RC), circuit care trebuie scos atunci cand se monteaza decodorul stereo. Probabil din aceasta cauza este nevoie de receptionarea unui post puternic pentru ca decodorul sa functioneze. Circuitul de dezaccentuare atenueaza f mult semnalul pilot de 19kHz.

Link spre comentariu

Nu au importanta "balbaielile" LED-ului.Trebuie sa reglezi frecventa libera de oscilatie a decodorului la 38 sau 76 kHz (vezi data sheet-ul circuitului tau). Trebuie sa existe un semireglabil de regaj. Semnalul pt frecventmetru se preia de obicei prin intermediul unui unui tz j-fet folosit ca repetor pe sursa. Daca nu ai frecventmetru, reglajul se face pe un post slab, rotind semireglabilul pana cand se aprinde LED-ul.Radiourile care au decodor stereo optional, au montat la iesirea demodulatorului FM circuitul de dezaccentuare (tipic un filtru RC), circuit care trebuie scos atunci cand se monteaza decodorul stereo. Probabil din aceasta cauza este nevoie de receptionarea unui post puternic pentru ca decodorul sa functioneze. Circuitul de dezaccentuare atenueaza f mult semnalul pilot de 19kHz.

Scoate sau micsoreaza valoarea lui C314 (4.7nF) de la iesirea demodulatorului FM (R313-C314 se pare ca este filtrul RC pomenit de nelu F).
Link spre comentariu

Nu am fost suficient de explicit. Acel filtru l-am scos. Era format din c314 si r313, componente pe care le-am scos. Imi face detectie si separare stanga dreapta pe orice post cat de slab. Problema e ca ledul mai palpaie chiar daca sunt intre doua posturi de radio, fara semnal, doar cu zgomot.

Incerarca din semireglabil cum a scris tot nelu F.
Link spre comentariu

Am reglat din semireglabil pe un post mai slab pana am avut receptie stereo si se aprinde ferm ledul. E posibil sa "prinda" ceva paraziti. Decodorul pe care l-am folosit e luat dintr-un alt aparat si are si un oscilator, un mic amplificator etc. Le-am sarit pe toate dar se pare ca nu e bine. Ma apuc sa fac un decodor de la cap la coada si o sa-l pun intr-o cutie de tabla sa fie ecranat. Pana acum am montat un soclu in placa si am confectionat unul "tata" pe o bucata de cablaj. Ramane sa implantez piesele ( decodorul propriuzis si redresarea cu filtrarea pentru alimentare). Nu stiu cat de ortodox e, din punctul de vedere al colectionarilor profesionisti insa i-am pus picioare de Temp6. Am intentia sa-l folosesc efectiv la casa de vacanta si mi se pare mai elegant asa.

Link spre comentariu

Cred ca ma complic. Ori iau de pe ebay.de ELL80 ori iau de la Kosmin227 doua EL80 si fac adaptare. Momentan functioneaza perfect. ochiometric ECC83 si ELL80 par destul de putin folosite. EBF89 are cam multe depuneri pe balon(aproape ca nu se mai vede anodul), dar am una noua, iar ECC85 cred ca e cam dusa deoarece e putin instabil pe post in primul sfert de ora, pana se incalzeste bine. I-am facut decodorul cu MC1310P si merge perfect. Are sensibilitate mai buna decat tunerul pe care il folosesc in mod curent. Tot un SABA MT201 cu tranzistori, condensator variabil, indicator de semnal, indicator de pilot etc. A fost un tuner de fite la vremea lui. Are si 8 memorii.Luat de pe ebay.de pe nimic. Mai mult a fost transportul.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări