Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce aparate cu lãmpi detineti?

ctepeo

Postări Recomandate

Multumesc radianr. Ma apuc de cautat materiale si voi exersa pe niste lemne sa vad daca sunt in stare sa-l repar.

Lemnele trebuiesc foarte bine slefuite, cu smighel foarte fin (se incepe cu smighel mai "rugos"-granulatie 80- si se continua cu granulatie din ce in ce mai fina pana la 180-240 (sau chiar mai fin). Dupa aceasta se baituieste (sau se uda cu apa daca se vrea culoarea lemnului natur') se lasa la uscat si se slefuieste inca odata cu ultimul smirghel fin ( la udare lemnul se umfla, iar la uscare raman mici pori care trebuiesc indepartati).

Daca suprafata permite, se vor face miscari circulare continue, evitand trecerea tamponului cu serlac de doua ori peste acelasi loc si oprirea tamponului pe suprafata de lustruit.

Mult succes!

Link spre comentariu

Ultima mea achizitie un Orion 33. Functional, frumos, intreg dar cu hibe la cutie ceea ce am facut eu a fost doar o igienizare.-scule, pensule, aspirator de praf cu pai pentru aspirare din locuri greu accesibile, spray de intretinere mobila de lemn (Italy), un burete ud cu apa calduta si foarte putin detergent si o bucata de panza-carpa moale.-prima operatie este desprafuirea si aspirarea (aspirator, pensule, pai, carpa)-a doua operatie este spalarea exterior interior (cutie si sasiu unde se poate)-a treia operatie este stergerea cu o carpa uscata-a patra operatie sprayat si lustruitAtentie! Scala nu se spala, mai ales in partea cu scrisul, se sterge doar cu ceva foarte moaleDupa igienizare ar trebui sa urmeze restaurarea ceea ce este mult mai dificil.Exista trei curente de restaurare:1. Se lasa cum este (se igienizeaza doar)2. Se face sa arate mai bine decat originalul3. Se restaureaza muzealIn toate cazurile se restaureaza functional.

Link spre comentariu

Am mai adaugat un radio la colectie, asta l-am platit 100 lei. Arata foarte bine si este functional 100%. Este vorba despre un Philips B3X02A/16, are si gama de UUS 87,5 - 100MHz. Nu am de gind sa-l restaurez, l-am desprafuit cu o pensula si deja ma gindesc unde sa-l mai pun si pe asta...

Daca ar fi sa ma apuc de restaurat prima data ar trebui indreptat ornamentul de tabla de deasupra scalei, pinza trebuie curatata, apropo, cum se curata pinza?

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu
http://buizenradio.verdijk.info/Philips_B3X02A/, de aici poti descarca schema si cartea tehnica, vei vedea ca finalul audio este clasic, cu sarcina in anod. O mica precizare, transformatorul are o infasurare suplimentara, numita si antibrum, denumire cu care nu sunt in totalitate de acord. Din schema se poate vedea ca infasurarea suplimentara este conectata ca bobina de filtraj, pe alimentare. Curentul prin aceasta bobina circula in sens invers celui din infasurarea anodica, de aici o rejectie a brumului de pe alimentare si inca ceva foarte important: curentii fiind in sensuri diferite tind sa se anuleze reciproc si miezul transformatorului de iesire nu mai este magnetizat asa ca nu are nevoie de sectiune prea mare. Cam la fel este construit si finalul audio din radioul Traviata.
Link spre comentariu

Pentru ovidaniePentru a curata pinza e nevoie sa o dai jos prin umezire cu apa. De obicei e lipita cu clei de oase. Dupa ce o dai jos o speli cu apa calduta si putin sapun. Detergentii sunt cam puternici si pot degrada o pinza veche (am patit). Spalarea trebuie facuta cu grija pentru ca sa se destrame cit mai putin la margini. Se intinde la uscat pe ceva neted si se lipeste cu putin aracet inainte de a fi total uscata. Aracetul se intinde in strat subtire pe suprafara pe care urmeaza a fi lipita pinza. Daca stratul de aracet e prea gros, acesta va trece prin pinza si va arata urit.Am incercat diverse metode de curatare fara a dezlipi pinza dar nici una nu a dat rezultate bune, in sensul ca ori nu s-a curatat, ori a trecut cleiul vechi prin pinza facind-o sa arate si mai urit.

Link spre comentariu

Revin cu aparatul Normende. E uimitor, l-am examinat si din 1961 si pana acum nu s-a intervenit in el. Pe cablaj sunt numai lipiturile originale din fabrica iar lampile sunt, cred, cele puse pe linia de montaj. Telefunken si Lorentz. Insa sunt foarte uzate. Din pacate nu cred ca voi gasi aceleai marci ca sa arate ca unul nou. Ma voi multumi sa pun lampi noi indiferent de marca. Deja am gasit pe forum EABC80 noua si am pus-o (Tesla). Caut ECC85, ECH81,EF89, EM84. Am incercat un 6N1P in loc de ECC85. Functioneaza dar se inroseste anodul. Stiam ca se pot schimba intre ele cu mici modificari. Am probat doar sa vad daca imi creste sensibilitatea. Da,creste dar numai pana cand se inroseste anodul in 6N1P. Deci ECC85 e consumata. EL84 aminlocuit-o cu un 6P14P si au disparut distorsiunile, alta consumata.

Link spre comentariu

...fara EM84 la 38 euro. ...

http://forum.softpedia.com/index.php?sh ... try3493052Da-i un mesaj lui misahmb79 si intreaba-l daca mai are em84. Eu de la el am luat (mi-a trimis prin posta).Succes!
Azi ma intalnesc cu mojnost si iau ce-mi trebuie dar nu are EF89 si ECH81.ECH81 imi trimite pusttiu azi sau maine de la Iasi. Problema e EF89 pe care nu o gasesc noua pe nicaieri, deocamdata. Nici cei de la audiotriodes, de unde am mai luat nu au pe stoc. Ramane ebay unde se gaseste.Oricumraman profund dator pentru ajutor.misa e superb radioul. De unde le iei Dom`le?
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări