Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce aparate cu lãmpi detineti?

ctepeo

Postări Recomandate

frumoasa colectie, unele aparate nici nu stiam cum arata, deci am trait o mica revelatie. 2 observatii: 1. pozele sunt de dimensiuni cam mici, eu (ochelarist fiind) m-am cam zgait in monitor - incearca sa postezi poze mai mari pe photobucket.com, ca sa ne bucuram cu totii de ele - eventual le pot gazdui eu pe contul meu;2. vad ca esti din cluj, ca si misa2 - poate va intalniti si reusiti restaurarea carcaselor unora dintre aparatele tale, se pricepe de minune la asa ceva (daca eram din cluj nu mai scapa misa de mine, macar sa invat de la el una-alta!).

Link spre comentariu
Vizitator duron750

Multumesc mult, eu intr-adevar ma pricep mai bine la ce-i inauntru decat la carcase, ma tem ca partea cu restaurarea pica deocamdata, pentru ca radio-urile nu sunt in Cluj, ci la mai bine de 350km, la parinti. O sa maresc pozele cat de curand. Ar mai fi la colectie si un radio pe lampi de masina si un tv Philips, dar nu am pozele acestora din pacate, cel putin deocamdata.

Link spre comentariu

Frumoase aparate! Apropo, toti cei care s-au inscris in Asociatia Colectionarilor ar trebui sa-si pregateasca pozele pentru a fi postate pe situl asociatiei. Pentru a nu incarca situl pozele nu ar trebui sa depaseasca 50 KB.Eu procedez in felul urmator:-Deschid pozele cu Microsoft Picture Manager-Apoi meniul Picture-Aici selectez Auto Correct-Apoi Crop sa stabilesc marimea si sa elimin inuitilitatile.-Apoi Compress Pictures si selectez for Web pagesPozele vor fi clare nu vor ocupa mai mult de 50 KB si programul este simplu de utilizat (face parte din Microsoft Office 2003).Evident sunt si alte programe care permit prelucrari similare.In alta ordine de idei am ramas dator cu pozele pentru Victoria si Deck-ul de Tg. Mures.Nu am schema (documentatia) de la deck, m-ar interesa! Iar Victoria nu are difuzor, m-ar interesa!

Link spre comentariu

Am gasit azi un NORMANDE ELEKTRA 53 in stare uimitoare. Daca nu avea cateva zgarieturi pe marginea din dreapta si deasupra era ca nou. Lacul este intr-o stare incredibila pentru cei 46 de ani pe care ii are. Totul in interior este original si neschimbat. Pana acum nu am vazut sa se fi pus letconul pe el. Ramane sa-i dau si capacul de dedesupt sa vad in ce stare e cablajul. Are lungi, medii, scurte si ultrascurte de la 87 la 100. Functioneaza impecabil, nici nu ma asteptam sa "o ia" de la prima cheie. Nu are pic de brum, fasait si altele. Singura problema e ca, pe lungi, nu am reusit sa prind decat ceva paraziti. Banuiesc ca nu se mai emite sau nu am antena. Tot ce am probat a fost cu antena interioara ( are una pe ferita pentru lungi si medii si una ca un arc cu diametrul de 3cm pentru scurte si ultrascurte, adica o bobina in aer cu vreo 10 spire din sarma si coborarea la mufa se face cu feeder de 300 Ohmi. Pe ultrascurte functioneaza beton. Foloseste ECC85, EABC80. ECH81,EF89,EM84SI EL84. Intrebarea mea, pentru cei cu experienta in restaurare, pot restaura zgarieturile fara sa stric lacul original? Adica se poate lucra doar local? Incerc sa pun niste poze cu zona pentru mai multa precizie in raspunsuri Din pacate in poze nu se vede starea adevarata a carcasei. O mobila lacuita asa cum e acest radio costa, in ziua de azi, mii de euro. Zici ca acum e scos din fabrica .

Link spre comentariu

Parerea mea e sa lasi deocamdata zgirieturile asa cum sunt pentru ca risti sa deteriorezi mai rau lacul. Ar trebui sa gasesti un lac de mobila vechi si cu acesta sa incerci o completare a lacului lipsa prin aplicarea a mai multe straturi (doar in zonele unde lipseste lacul) urmata de o slefuire perfecta. E o treaba destul de laborioasa.

Link spre comentariu

Intrebarea mea, pentru cei cu experienta in restaurare, pot restaura zgarieturile fara sa stric lacul original? Adica se poate lucra doar local? Incerc sa pun niste poze cu zona pentru mai multa precizie in raspunsuri

Intr-adevar, aceste zgarieturi sunt foarte greu de reparat (si oricat de buna ar fi reparatia, tot nu va fi ca inainte). Mai intai trebuie sa gasesti un bait la culoare pe care il vei aplica numai pe lemnul fara lac din zona zgariata (vei sterge ce s-a intins pe zona lacuita). Cu un letcon cu varful curat vei topi (fara sa-i innegresti sau sa-i arzi!) niste fulgi de serlac peste zgarieturi pana umpli golurile (vei cauta sa netezesti cat mai bine). Dizolvi fulgi de serlac in alcool tehnic incolor (proportia este de 10% in greutate) si il vei aplica cu ajutorul unui tampon de vata invelit in panza (se picura serlac diluat pe vata dupa care se acopera vata cu panza). Tamponul trebuie sa fie numai umed, nu trebuie sa curga serlacul din el!. Se aplica prin treceri succesive ale tamponului peste zona vizata, lasand sa se usuce lacul intre treceri.Este bine sa exersezi pe alt obiect caci lacuirea cu serlac este foarte pretentioasa.Fulgi de serlac gasesti in targul de la Obor la diversi vanzatori de vopsele si chimicale.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări