Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce aparate cu lãmpi detineti?

ctepeo

Postări Recomandate

Bachelita este un material plastic termorigid (termoset) spre deosebire de termoplasticele polopropilena, polietilena etc.Simplu spus termorigidele se intaresc la temperatura iar termoplasticele se inmoaie.Bachelita nu se injecteaza spre deosebire de cele termoplastice ci se preseaza in matrite preincalzite. (la termoplastice matritele se racesc!).Incalzirea ulterioara a bachelitei are efecte dezastruoase: basicari, carbonizari etc. Cea mai buna metoda din cate am aplicat eu este cu pasta de lustruit si un polizor cu disc de panza.Bachelita nu rezista nici la spalare cu detergenti pe baza de clor, se va pata. (Lucrez la o fabrica de mase plastice --nu apartine de Philips-- inca!)

Link spre comentariu

Am scanat cartea Radio vevokeszulekel kapcsolasa vol.1 (imprumutata de la feri wisky). Are 335 de pagini si contine sute de scheme de aparate de radio cu lampi si pozele originale ale acestor aparate. Poze alb-negru, dar de calitate destul de buna.Primele 100 de pagini si inca vreo 30 cu poze le-am prelucrat deja si au aprox 16MB. Cum fac sa ajunga la cineva pe site sa le vada toata lumea? Celelalte le prelucrez si le trimit miine si poimiine.Celalalt volum al cartii am sa-l scanez - tot prin bunavointa d-lui feri in perioada urmatoare.-E O SUPERDOCUMENTATIE-Pun la dispozitie pentru cine doreste si varianta scanata initial la 600dpi dar are aprox. 400MB.

Link spre comentariu

Pentru ovidanie, kosmin227 si skaarj: va rog sa-mi spuneti exact unde sa trimit documentatia. E drept ca de Sf. Mihail si Gavril am baut putin (sunt mihai) si probabil de aia nu m-am prins unde sa trimit spre voi documentatia. Oricum va rog sa-mi spuneti in asa fel incit sa inteleg.Numai bine!

Link spre comentariu

Bravo. frumoasa lucratura. Si eu am pe undeva un Philips Phileta cu uch, uch, ubl, uy1n dar acum merg la Buc. ptr. ca trebuie sa aduc un Blaupunkt cu carcasele MF din cupru. Amicul are un Telefunken 7001 cauta-l pe net caci merita. Amicul a spus ca vrea sa il dea. Eu am 2 x EL12N , 2 x EF12 si o UYY13 absolut noi. Le dau contra unui tub de osciloscop 8LO4I tot nou. Daca stie cineva daca se poate cumpara 8LO4I de la rusi caci pe site-uril lor l-am gasit. A cumparat cineva? cum se procedeaza ? Daca exista cineva care poate repara un osciloscop SCHLUMGERGER OCT 569 C, NU ARE INALTA TENSIUNE. Multumesc si la re. Mosu Tuti

VA ROG FARA POSTURI DUBLE!!

Link spre comentariu

Am mai primit o carte: Indreptar de televizoare de S.A. Eleaskevici din 1960. Contine scheme si detalii despre acordarea televizoarelor Temp, Temp2,3, Record, Rubin, Mir, Neva, Rubin-A, Belarus3, Moskova, Znamea, Zarea,...Am sa o scanez si am sa o trimit celor interesati.Am cumparat un Philips 616A cu ECH3, EF9, EBL1, AZ1 in stare buna dar inca nu functioneaza si un Saba Wildbad 7M in stare foarte buna si perfect functional. Se pare ca a fost folosit foarte putin. Are lampi Valvo cred ca originale iar ochiul magic EM80 lumineaza de parca ar fi nou. Blocul de UKW e construit cu 2 lampi EC92. Am gasit in interior documentatia originala pusa de producator pe interiorul capacului de sub sasiu. Daca e interesat cineva pot sa o trimit pentru ca am scanat-o.Schema de la 616A inca nu am gasit-o.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări