Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce aparate cu lãmpi detineti?

ctepeo

Postări Recomandate

Ar fi o solutie si cu adincitura - cum spui tu - dar eu as vrea sa refac carcasa asa cum era cind era noua. Deocamdata caut furnir de dimensiune corespunzatoare pe lungimea fibrei. Asa e originalul.

misa, daca gasesti ia te rog mai mult, eu nu am de unde gasi in oraselul asta amarat. am un carpati care asteapta de multa vreme sa gasesc o solutie...
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Am nevoie de un ECL82 pentru aparatul Carmen 4. Cea din aparat are curenti reziduali de grila, adica, functioneaza cam 20 de minute corect, dupa care creste tensiunea de negativare si lampa incepe sa se inroseasca, distorsiunile cresc si apare pericolul de distrugere. Cine ma poate ajuta cu o informatie despre un ECL82 nou sau numai bun, nu ca al meu? Multumesc mult. Mosu.

Link spre comentariu

Domnul meu, nu are nimic ECL-ul, problema e de la condensatorul de filtraj de 2x50uF/350V, in seara asta m-am lovit de problema asta la unul din cele doua Carmen3, pe care le detin. Am pus 2 conzi NOI de 47uF/400V, si se aude superb, nici urma de brum, si au disparut si oscilatiile care apareau dupa cca. 15 min. Schimbati si condensatorul de 4700pf/220Vca, pus in paralel pe primarul autotransformatorului. Cel original e de tip "molded paper oil", din 1968 :goodman: Succes!

Link spre comentariu

Draga Misa, atentie mare la comutatorul de unde! Daca este cel cu comutatorul rotativ sub sasiu este facut dupa radio TERTA, daca are bobinele fixe este adaptarea romaneasca. Ambele merg formidabil. Eu mi-am dorit in tinereta un astfel de aparat dar am prins Orionul AR612. Bravo si spor la treaba!. Pe "radioamatorul.ro" este un domn care vinde niste tuburi Rimloc(seria 42) cauta ca este F. interesant. Baftă ! Moşu.

Draga Spitfire dupa ce gasesc ECL82 pe asta ti-l trimet pe chieltuiala mea sa faci masuratori pe el. Pe mine nu ma deranjaza nici brum nici distorsiuni sau oscilatii. pe mine ma deranjaza ca tensiunea pe rez. de catoda creste depasind tensiunea de lucru a condensatorului de decuplare, in timp rez se incinge. Toata stima, acelasi Moş.

P.S. Nu stiu cum se utilizeaza "PM".

Link spre comentariu

Draga Misa, atentie mare la comutatorul de unde! Daca este cel cu comutatorul rotativ sub sasiu este facut dupa radio TERTA, daca are bobinele fixe este adaptarea romaneasca. Ambele merg formidabil. Eu mi-am dorit in tinereta un astfel de aparat dar am prins Orionul AR612. Bravo si spor la treaba!. Pe "radioamatorul.ro" este un domn care vinde niste tuburi Rimloc(seria 42) cauta ca este F. interesant. Baftă ! Moşu. .

Are comutator rotativ sub sasiu. E clar dupa Terta. Am Terta T325 si Orion AR612 (Pacsirta) amindoua functionale. Multumesc de indicatia despre tuburi.

Mos Tuti ! Hei nu am gasit nici o lampa rimlock pe radioamator.ro. Daca ai un link serios te rog pune-l sa-l vedem si noi!

Respect

Intre timp am mai cumparat un Grundig 4010GW in stare destul de buna cu lampi din seria U. Inca nu l-am pus in functiune.

Link spre comentariu

Buna seara la toata lumea. Nu am vrut sa mai fac "edit" asa ca am postat cu nerusinare din nou. Vreau sa va spun ca am facut rost de un radio mai rar: Orion 144 din 1940 cu sasiul pe verticala si cu lampile ECH2, EF9, EBL1 si AZ1. E in stare destul de buna, interiorul e original cu exceptia condensatorilor de filtrare care au fost schimbati. Daca doriti pot sa pun maine poze. Nu am reusit inca sa gasesc schema, la fel cum nu am reusit sa o gasesc nici a aparatului Grundig 4010GW. De scheme si documentatii am nevoie deoarece mi-am propus ca aparatele din colectia mea sa fie insotite de o documentatie cit mai completa. (colectia mea in curind va fi publica pe internet)

Link spre comentariu

Pe situl lui radiomuseum.org orion 144 este prezentat cu o cutie orizontala?! O sa-ti trimit schema de la aparat. Ar fi bine sa expui fotografia pt. ca si eu am un orion pe verticala dar este intr-o stare jalnica... nu stiu ce o fi de capul.... nostru. Am ceva piese pentru el dar nu am lampi, trafo, condensatoare de epoca etc.

Link spre comentariu

Pe Radiomuseum acest radio e destul de prost documentat. As pune niste poze aici dar mi-am depasit "ceva" pe acest forum si nu mai pot pune nimic.

(e normal sa se intimple acest lucru pentru ca asta e un forum nu o colectie privata)

poze pe

imageshack ori altceva care nu necesita autentificare si nu e forum(cititi regulamentu!)

spre ex pe photobucket.com iti poti face album si ai acolo spatiu garla, unde ai poze pe forum iti reeditezi si pui link catre album si gata

stiu ca exista o limita pt fiecare user in ceea ce priveste atasamentele

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări