Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce aparate cu lãmpi detineti?

ctepeo

Postări Recomandate

Domnilor, astea au fost carti de capatai pentru mine, parca nu le-asi vinde deoarece si eu mai surubaresc cateodata la vechituri. Timp de scanat nu am dar pentru ca merita toata lumea sa vada ca electronica nu a inceput cu integrate si plastic, asi fi fericit sa fie bagate pe un site. Va mai arat cateva carti si in caz de urgenta pot face cateva copii. Mai am inca colectia de scheme germane din 1942 (12 volume) cu toate ap. scoase pana atunci.Acum va mai arat cateva. Daca gasiti forma de a le baga pe un site serios sunt de acord sa le dau la scsnat.

Link spre comentariu

e un volum imens de munca ceea ce presupune zic eu un efort colectiv. pentru ca sunt pasionat (inclusiv) de cartile vechi, m-as baga eu la scanat "radio abc", "radio '44" si "25 scheme cu tranzistoare". cartile cu scheme de radiouri, tv, mag si pick-up le am si eu, deci as putea sa le scanez si pe alea, si poate se concretizeaza in sfarsit acel site cu scheme si aparate de colectie pe care il tot invocam din cand in cand atat aici cat si pe softpedia.

Link spre comentariu

Domnilor, Radio ABC si Radio '44 doresc sa ajunga la Museul Radio, voi vorbi cu cei in drept pentru ca eu am mai donat fo 3 aparate. Trebuie gasit un legator de cartii care sa le refaca dupa scanare, sau trebuie vorbit cu cei de la muzeu sa le scaneze ei, dar o carte desfacuta si refacuta nu mai are aceias valoare, nu financiara ci intriseca. Voi urca la pod unde voi mai gasii un raft de vechituri. Dar daca cineva isi ia angajamentul ferm sa le scaneze si sa le puna pe site, sunt de acord sa le dau. Nu cred ca mai trebuie un nou site. asta este foarte bine intretinut si cunoscut. Apropo. Am un aparat american din 1927, la 110V cu lampi universale si rezistenta blider pe cordon. Un tip "destept" a vazut ca cordonul are 300 de Ohmi si l-a schimbat cu unu clasic si la bagat la 220V Lampile s-au facut becuri. Spre norocul meu a abandonat aparatul jos la scara. L-am luat si l-am refacut, am cautat prin gunoi cordonul de alimantare si acum pot asculta UM si UL cu un aparat care regleaza volumul prin variatia tensiunii pe supresoare(G2), dar numai la 110V. Va mai povestesc si alta data. Cred ca am si o roaba de tuburi. La revedere Mosu.

Link spre comentariu

Pentru ca abea acum am deschia mailul am sa raspund. Fara sa stiu de intrebarile insistente am scris in precedentul despre R.G.D. 1927, dar acum va povestesc de un "Orion Maister" original nu facut de firma "Pacsirta" sub denumirea de AR 612, mai am un Philips PHILETA,(UCH21,UCH21,UBL21, un carmen 3, cel cu sasiul vertical si inca fo doua prin pod. Salutare. Mosu

Link spre comentariu

Pentru ca abea acum am deschia mailul am sa raspund. Fara sa stiu de intrebarile insistente am scris in precedentul despre R.G.D. 1927, dar acum va povestesc de un "Orion Maister" original nu facut de firma "Pacsirta" sub denumirea de AR 612, mai am un Philips PHILETA,(UCH21,UCH21,UBL21, un carmen 3, cel cu sasiul vertical si inca fo doua prin pod. Salutare. Mosu

pai am vrea sa le vedem, eventual cumparam, si noi....
Link spre comentariu

Domnilor, Radio ABC si Radio '44 doresc sa ajunga la Museul Radio, voi vorbi cu cei in drept pentru ca eu am mai donat fo 3 aparate. Trebuie gasit un legator de cartii care sa le refaca dupa scanare, sau trebuie vorbit cu cei de la muzeu sa le scaneze ei, dar o carte desfacuta si refacuta nu mai are aceias valoare, nu financiara ci intriseca. Voi urca la pod unde voi mai gasii un raft de vechituri. Dar daca cineva isi ia angajamentul ferm sa le scaneze si sa le puna pe site, sunt de acord sa le dau. Nu cred ca mai trebuie un nou site. asta este foarte bine intretinut si cunoscut. .

1. cartile nu trebuie desfacute ca sa fie scanate;2. dupa scanare va vor fi restituite;3. despre ce muzeu e vorba, Muzeul Stiintei si Tehnicii "Stefan Procopiu" din iasi? in principiu respect buna lor intentie si munca, dar incercati sa gasiti pe internet ceva despre colectia lor radio, veti fi dezamagit. iar galeria foto e jalnica, desi nu e mare lucru sa faca niste poze de calitate (eu ca persoana fizica imi prezint mult mai bine colectia decat ei ca institutie - desi o voi reorganiza in curand si cu informatii).galeria lor foto: http://www.etc.tuiasi.ro/sibm/old/Techn ... lectii.htmgaleria mea foto: http://s155.photobucket.com/albums/s292/radiotubes/si pentru ca tot sunt "incalzit", mai dau cateva link-uri interesante:http://www.rri.ro/art.shtml?lang=2&sec=247&art=801http://www.libertatea.ro/index.php?sect ... sid=171786http://www.evzvest.ro/article.php?artid=323377
Link spre comentariu

Stimate domn, am un scaner, zic eu , performant, dar daca foaia nu este perfect plana, la aceiasi distanta de cititor, iese cu tenta inchisa la cotor. de restituit sunt convins, nici nu ma indoiesc. Eu am dat la muzeul Bucurestiului, cel care era pe vremuri in vechea cladire a postei din Buc., vis a vis de CEC, un receptor BLAUPUNKT cu Fi cu banda variabila si cu bobinele in carcasa de Cupru, cu comutatur cu contacte lamelare si cu ARF. Nu imi mai aduc aminte exact indicativul lui. un Buc. 500 cu CTC 100, stampila mea. HA!HA. si un televizor KVN49 cu lentila cu apa in fata tubului. Acum m-am retras la "tara la munte" si aici nu prea merg UM si UL dar ptr. scurte am 7 ap. dintre care Orionul Maister ptr. broadcasting, un Telefunken Bajato si un VEF 201. La Buc. mai am un Telefunken 7001 cu final pushpul de AD1. am reusit cu greu sa mai fotografiez ceva cu camera WEB. Am gasit la pod un amplif. italienesc cu 4 x 6L6 - VT115 Jean CRRYK ? in functiune, pe care l-am lasat deoparte in schimbul unui FISHER Studio. Pa zilele urmatoare, cu stima Mosu.

Link spre comentariu

Mosu Tuti ! Ma bucur ca esti de acord cu scanarile. Sunt dispus si eu sa scanez vreo 2-3 carti. Am sa cer acordul lui florinflorianu si lui skaarj sa gazduiasca copiile facute de mine. Pe forum nu cred ca putem pune un volum asa mare de date decit cu acordul conducerii.Intre timp am facut rost de un radio Bordeklang in stare destul de proasta. E primul aparat de radio al meu care are si partea de UKW facuta tot cu ECH11 ca la celelalte lungimi de unda. Am reparat in totalitate partea electronica si am inceput restaurarea carcasei. Va fi ceva de lucru:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări