d2134 Postat Septembrie 7, 2007 Partajează Postat Septembrie 7, 2007 Probabil e vorba de un fir de otel argintat ca altfel ar rugini rapid. Link spre comentariu
nicul Postat Septembrie 8, 2007 Partajează Postat Septembrie 8, 2007 in cutia neagra (care avea culoare portocalie) de la unele avioane rusesti (mig15 sau care or fi fost) exista un inregistrator pe fir metalic. sa sap pe net sa vad daca gasesc ceva mai multe amanunte. Link spre comentariu
florinfloreanu Postat Septembrie 11, 2007 Partajează Postat Septembrie 11, 2007 e careva membru pe radiomuseum.org ? http://www.radiomuseum.org/r/philips_ph ... bd_48.html am cumparat un radio philips 1001 (ca cel de pe radiomuseum.org) si s-a spart o lampa la transport (si geamul scalei, dar asta chiar nu am nicio sansa sa o gasesc pe undeva). lampa este pe blocul de alimentare si are indicativele din poze: intrebarea mea este: are cineva lampa respectiva sau macar un echivalent? dar schema o are cineva, ca nu am gasit-o decat pe radiomuseum.org dar trebuie sa fii membru cotizant ca sa poti descarca ceva... Link spre comentariu
d2134 Postat Septembrie 11, 2007 Partajează Postat Septembrie 11, 2007 Daca e de la alimentare probabil e EZ80. Vezi aici: http://www.50er-radios.de/phil1001.html Link spre comentariu
mișa Postat Septembrie 11, 2007 Partajează Postat Septembrie 11, 2007 MERGE RUBINU! (am schimbat lampi si condensatori - nu cei de filtraj) Link spre comentariu
nichishoru Postat Septembrie 12, 2007 Partajează Postat Septembrie 12, 2007 intrebarea mea este: are cineva lampa respectiva sau macar un echivalent? dar schema o are cineva, ca nu am gasit-o decat pe radiomuseum.org dar trebuie sa fii membru cotizant ca sa poti descarca ceva...Buna Florin,eu sunt membru cotizant dar nu e nevoie sa fi membru pentru a avea informatii generale.Daca te uiti pe pagina unde te duce link-ul tau se vede tipul lampii sparte care este un simplu EZ80 sau EZ81 usor de gasit pe paginile noastre de vanzari.Am atasat si schema aparatului.Succes la restaurare Scala se poate reface daca este doar crapata sau mai ai toate bucatile).Eu sfatuiesc pe toti care sunteti pasionati de scule vechi sa va inscrieti (taxa e modica:20 euro) dar conditia este sa contribuiti pe urma cu informatii (poze, scheme, sfaturi pe forum) echivalente oarecum cu cantitatea de informatii download-ate de pe site. Puteti avea pagina voastra unde sa va expuneti colectia si profilul. Deocamdata suntem doar doi membri din Romania. Link spre comentariu
florinfloreanu Postat Septembrie 12, 2007 Partajează Postat Septembrie 12, 2007 Daca te uiti pe pagina unde te duce link-ul tau se vede tipul lampii sparte care este un simplu EZ80 sau EZ81 usor de gasit pe paginile noastre de vanzari.Am atasat si schema aparatului.Succes la restaurare Scala se poate reface daca este doar crapata sau mai ai toate bucatile).Eu sfatuiesc pe toti care sunteti pasionati de scule vechi sa va inscrieti (taxa e modica:20 euro) dar conditia este sa contribuiti pe urma cu informatii (poze, scheme, sfaturi pe forum) echivalente oarecum cu cantitatea de informatii download-ate de pe site. Puteti avea pagina voastra unde sa va expuneti colectia si profilul. Deocamdata suntem doar doi membri din Romania.multumesc nichisoru. scala e sparta in vreo 10 bucatele, o sa o lipesc cu superglue, o fotografiez, corectez in photoshop poza ca sa nu se mai vada lipiturile, apoi... nu stiu ce o sa fac, scala are cam 50 cm, nu stiu unde o sa o printez, poate din 2 bucati. Link spre comentariu
yo9hrb Postat Septembrie 12, 2007 Partajează Postat Septembrie 12, 2007 Pe la firmele care fac cruci si alte monumente funerare (macabru :smt003 ) stiu ca se efectuau fotografii pe marmura. Nu ar merge si pe sticla? Ii faci negativul (pe folie de retroproiector). Link spre comentariu
florinfloreanu Postat Septembrie 12, 2007 Partajează Postat Septembrie 12, 2007 Pe la firmele care fac cruci si alte monumente funerare (macabru :smt003 ) stiu ca se efectuau fotografii pe marmura. Nu ar merge si pe sticla? Ii faci negativul (pe folie de retroproiector).teoretic ar trebui sa se poata, practic nu cred ca s-ar baga la asa ceva, si oricum cred ca m-ar jupui de bani rau de tot. culmea e ca am un prieten care are firma de pompe funebre . pozele pentru cruci le face undeva, la buzau. Link spre comentariu
Dr.L Postat Septembrie 12, 2007 Partajează Postat Septembrie 12, 2007 daca merge si alb-negru nu o poti face cu metoda foto pt cablaje?daca pe alocuri mai apare o culoare,lasi liber si o faci cu un marker permanent Link spre comentariu
florinfloreanu Postat Septembrie 12, 2007 Partajează Postat Septembrie 12, 2007 daca merge si alb-negru nu o poti face cu metoda foto pt cablaje?daca pe alocuri mai apare o culoare,lasi liber si o faci cu un marker permanenthabar n-am care-i "metoda foto pentru cablaje" :binky: Link spre comentariu
Kosmin Postat Septembrie 12, 2007 Partajează Postat Septembrie 12, 2007 solutii pentru executarea circuitelor imprimate la doi pasi pe forum aici la sectiunea DIY, sunt vreo 27-28 de pagini in legatura cu cablaje, s-a discutat si de metoda foto in mai multe variante(cu spray sau alte solutii home-made); daca dadeai un search gaseai... si apropo de scala aia, daca suporta geamu ceva caldura ai putea sa folosesti metoda toner transfer sau cu coli PNP(press and peel, alea albastre cica sunt mai scumpe dar mai bune) sau cauti pe careva cu un plotter din ala care si perforeaza hartia si sa-ti faci pe calculator desenul iar sa-l scoti pe plotter(un fel de matrita), o pui pe geam si sa dai cu un spray cu vopsea ... Link spre comentariu
florinfloreanu Postat Septembrie 12, 2007 Partajează Postat Septembrie 12, 2007 ca sa va faceti o idee: Link spre comentariu
mișa Postat Septembrie 12, 2007 Partajează Postat Septembrie 12, 2007 florinfloreanu! Mai ca m-as baga sa iti lipesc sticla in asa fel incit aproape sa nu se observe. E pacat de aparat! Discutam pe PM. Link spre comentariu
Spitfire Postat Septembrie 16, 2007 Partajează Postat Septembrie 16, 2007 Mi-am cumparat azi un aparat Balada, cu patru tuburi ECH81(2buc.), EBL11, EZ80.Functioneaza bine, doar sfoara de scala este desfacuta, am inceput sa-l restaurez(lacul de pe capacul superior, curatat de praf-ul semisecular(e din`58 :smt007 ), spalat geamul de scala si butoanele.Sa vad cum ma voi descurca cu sfoara...I-am schimbat si cablul de alimentare care era"putred". A costat doar 30 lei+20 lei taxi-ul cu care l-am dus acasa!!! :rock: Chilipir... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum