ALEKS Postat Septembrie 2, 2007 Partajează Postat Septembrie 2, 2007 Dl. misa imi treziti amintiri placute traite alaturi de acest aparat. Felicitari pentru achizitia facuta si sunt sigur ca aparatul va ajunge intr-o stare exceptionala ca si cum ar fi tocmai scos pe poarta uzinei din URSS. Daca nu ma insel, s-ar putea sa detin schemele de principiu ale acestui televizor. Puteti verifica atasamentul pentru informatii si schemele de la Rubin. Daca-mi amintesc bine aici erau. Numai bine, ALEKS Link spre comentariu
mișa Postat Septembrie 2, 2007 Partajează Postat Septembrie 2, 2007 Multumesc Aleks! Documentatia mea era mai saraca si mult mai prost scanata. Am sa pun poze cu imagini pe ecranul TV-ului. Link spre comentariu
d2134 Postat Septembrie 2, 2007 Partajează Postat Septembrie 2, 2007 Carcasa am sa o fac sa arate ca noua si (gluma) am sa dau anunt: Vind Rubin 102 NOU.Era, la Timisoara, un anunt cu un TV Leningrad (nu nou). Cerea, parca 100Euro. Link spre comentariu
mișa Postat Septembrie 2, 2007 Partajează Postat Septembrie 2, 2007 Era, la Timisoara, un anunt cu un TV Leningrad (nu nou). Cerea, parca 100Euro.Parerea mea e ca 100E e mult daca nu s-a facut nimic la el. Daca e restautat corect e putin. Link spre comentariu
d2134 Postat Septembrie 2, 2007 Partajează Postat Septembrie 2, 2007 Nu siu ce sa zic de pret, eu nu am avut atit disponibil.Spunea ca e original, fara reparatii.Oricum, e TV cu amplificare directa, fara "cale comuna", cu tub catodic rotund si fabricat in '47. Link spre comentariu
mișa Postat Septembrie 2, 2007 Partajează Postat Septembrie 2, 2007 Nu am de gind sa dau nimanui lectii pentru ca nu sunt expert. Am constatat doar ca orice model de aparat vechi poate fi cumparat pe loc daca ai bani. De asemenea am constatat ca daca ai si un pic de rabdare poti sa cumperi acelasi aparat la un pret modic. Din colectia mea de 32 de aparate de radio, un magnetofon si mai nou un televizor, aproximativ jumatate le-am luat pe gratis (sau am dat o bere) pentru ca acele persoane efectiv nu mai aveau ce sa faca cu acele aparate, aparatele urmind sa ajunga la gunoi. Inca mai sunt asemenea aparate! Eu consider ca nu e nici o rusine ca in cadrul unei discutii cu prietenii sa le spun ca sunt interesat, colectionar de aparate vechi si ca daca au asa ceva sa mi le dea pentru ca altfel vor ajunge la gunoi. Unii le dau, altii nu. De obicei cei care nu vor sa le dea constata brusc ca sunt si ei "colectionari" cu un singur aparat in colectie. Peste citava vreme imi spun ca au de gind sa vinda aparatul respectiv. Daca imi convine il cumpar, daca nu, NU. Si mai asept. De asemenea am avut sansa sa cunosc un OM care se ocupa de antichitati. De la el am cealalta jumatate a colectei - pe astea am dat bani, dar in limita bunului simt. Link spre comentariu
ctepeo Postat Septembrie 3, 2007 Autor Partajează Postat Septembrie 3, 2007 Are careva schema pt. "Philips" 830A. E un aparat cu amplificare directă, 4 volţi la filament, lămpi cu picioruşe, 4+1 lămpi. Link spre comentariu
mișa Postat Septembrie 3, 2007 Partajează Postat Septembrie 3, 2007 Am receptionat prima imagine pe Rubin 102 - sincrona. Am gasit toate lampile (simbata le ridic) in afara de 6T10P si 1T11P. Daca le are cineva, doresc sa le cumpar sau sa fac schimb. HEI! Link spre comentariu
Kosmin Postat Septembrie 4, 2007 Partajează Postat Septembrie 4, 2007 Am receptionat prima imagine pe Rubin 102 - sincrona. Am gasit toate lampile (simbata le ridic) in afara de 6T10P si 1T11P. Daca le are cineva, doresc sa le cumpar sau sa fac schimb. HEI!deja au plecat spre tine :yawinkle: :smt006 Link spre comentariu
florinfloreanu Postat Septembrie 4, 2007 Partajează Postat Septembrie 4, 2007 am cateva achizitii noi cu care am tinut o sedinta foto, postez aici link-urile: latvija RN59: http://s155.photobucket.com/albums/s292 ... ja%20RN59/ magnetofon tesla b3: http://s155.photobucket.com/albums/s292 ... esla%20b3/ magnetofon tesla sonet duo: http://s155.photobucket.com/albums/s292 ... net%20duo/ philips 204U: http://s155.photobucket.com/albums/s292 ... ps%20204u/ pick-up (poate stie cineva cum se numeste): http://s155.photobucket.com/albums/s292 ... s/pick-up/ Link spre comentariu
florinfloreanu Postat Septembrie 4, 2007 Partajează Postat Septembrie 4, 2007 zal: Pick-up-ul cred ca e un Supraphon, modelul care era si in radio Darclee. yo9hrb: Nu cred ca e supraphon, ala arata altfel. nichishoru: Este un pick-up polonez din 1962-63. Am si eu unul dar nu mai merge din cauza uscarii multirolei de cauciuc. Referitor la achizitiile tale arata ca si cum ar fi noi. Incredibil cum au putut sa le pastreze fostii proprietari asa bine. Singura scula de colectie pe care o am in starea asta este un Sonet Duo ca al tau care a stat nefolosit intr-un dulap 40 de ani cu banda originala neinregistrata. Proprietarul a dat coltul si sotia lui m-a rugat sa o scap de el ca altfel la gunoi cu el. Sunt multe persoane care investeau bani in scule inainte de 89 crezand ca-si vor pastra valoarea in timp. Asa am luat de la cineva aproape gratis un mag AKAI GX215 efectiv neumblat timp de peste 20 ani. Mostenitorii nu stiau cu ce se mananca. Link spre comentariu
mișa Postat Septembrie 4, 2007 Partajează Postat Septembrie 4, 2007 6t10P - inseriaza vreo 15 diode din seria BY de le gasesti prin etajul de inalte pe la monitoare.1T11P merge inlocuit cu TV11 sau TV13o solutie pt tine ar fi talciocul, la voi acolo fiind oras mare, sigur gasesti ceva.mai sunt mosi de aduc tuburi nefolosite si sigilate la cutie.Multumesc skaarj. Am sa pun diode semiconductoare doar daca nu am sa gasesc nicicum lampi. Incerc ca in colectia mea aparatele sa fie functionale cu piese originale. Numai in cazuri extreme am sa fac modificari schemei. Ar fi simplu si deosebit de fiabil ca de exemplu in locul ochiului magic la un radio sa pun un indicator cu leduri. Nu ar mai fi fost necesar sa dau vreo 70 euro pentru 2 EFM11 cum am dat ca sa repar Mende.Aparat nou: Traviata1 S692AP cu partea de picup Supraphon HC10 functional in totalitate. Link spre comentariu
ctepeo Postat Septembrie 6, 2007 Autor Partajează Postat Septembrie 6, 2007 Am găsit azi la un atelier de depanări următoarele chestii:1) Televezior românesc a/n Naţional V.S. 43-614, în stare bună, cică şi merge2) Radio "Minsk" 583) Radio "Blaupunkt" din anii '304) Radio românesc "Junior"5) Radio "Mir"6) Pick-up "Tesla" sau "Supraphon" (nu mai sunt sigur)7) Magnetofon "Telsa" (parcă B3)CHESTIE TARE: cică are un mini magnetofon, care nu foloseşte bană magnetică ci fir de argint! şi mai e şi pe lămpi. Chestia nu ar fi mai mare decât un casetofon de birou!!!P.S. Vrea cineva un "Temp" 2 :smt003 Pentru detalii, p.m. me Link spre comentariu
ctepeo Postat Septembrie 6, 2007 Autor Partajează Postat Septembrie 6, 2007 Am găsit azi la un atelier de depanări următoarele chestii:1) Televezior românesc a/n Naţional V.S. 43-614, în stare bună, cică şi merge2) Radio "Minsk" 583) Radio "Blaupunkt" din anii '304) Radio românesc "Junior"5) Radio "Baltica" http://langaitis.zenonas-old.radios.fot ... 18507.html6) Pick-up "Tesla" sau "Supraphon" (nu mai sunt sigur)7) Magnetofon "Telsa" (parcă B3)CHESTIE TARE: cică are un mini magnetofon, care nu foloseşte bană magnetică ci fir de argint! şi mai e şi pe lămpi. Chestia nu ar fi mai mare decât un casetofon de birou!!!P.S. Vrea cineva un "Temp" 2 :smt003 Pentru detalii, p.m. me Link spre comentariu
vio2007 Postat Septembrie 7, 2007 Partajează Postat Septembrie 7, 2007 CHESTIE TARE: cică are un mini magnetofon, care nu foloseşte bană magnetică ci fir de argint! şi mai e şi pe lămpi. Chestia nu ar fi mai mare decât un casetofon de birou!!! Poate foloseste sarma de otel sau din un aliaj de fier si crom !! Si cum se face inregistrarea (sau cum s-a facut) pe sarma de argint ? Sigur vreaun pret bun...cu firul de argint :smt003 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum