nicolae57 Postat Februarie 7, 2021 Partajează Postat Februarie 7, 2021 La 05.02.2021 la 22:27, der_doktor a spus: Eu lucrez la un G36. Cand il termin o sa pun niste poze. Interesant,asteptam pozele. Link spre comentariu
stelian saracut Postat Februarie 8, 2021 Partajează Postat Februarie 8, 2021 Am un televizor LUX L cu sasiu H2 perfect functional . Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 8, 2021 Partajează Postat Februarie 8, 2021 Revox G36, am facut cateva modificari. Am renuntat la amplificatorul final audio si traful de iesire, la amplificatorul de microfon, cu alte cuvinte a devenit deck. Am adaugat un temporizator si un stabilizator pentru anodica, alimentare in DC pentru toate filamentele. Am schimbat toate condensatoarele de cuplaj si rezistorii deoarece datorita vechimii multe piese erau devalorizate. Am inlocuit cele trei punti redresoare cu seleniu cu altele noi cu siliciu. Am curatat toti potentiometrii iar comutatoarele in baie de ultrasunete. Inca nu e gata 100%, dar nici mult nu mai este. Urmeaza sa fac teste si reglaje, eventual ceva modificari la bias REC, analize de distorsiuni, caracteristici de frecventa...etc. Asa arata in stare originala: Oscilatorul de premagnetizare original: aici condensatori si rezistori noi motorul de antrenare desfacut si curatat: baia de ultrasunete si comutatoarele: asa aratau comutatoarele inainte de curatire: potentiometrii inainte si dupa: placa cu intrari, iesiri, alimentare si comutatorul de tensiune retea, urmeaza sa decupez sigla Revox si intrari-iesiri si sa le lipesc peste tabla de aluminiu stabilizatorul serie si temporizatorul de anodica condensatori si rezistente noi : vedere frontala: Link spre comentariu
djvas Postat Februarie 8, 2021 Partajează Postat Februarie 8, 2021 Superba lucrare ! Ce solutie folosesti la curatarea cu ultrasunete ? Link spre comentariu
deneinvins Postat Februarie 8, 2021 Partajează Postat Februarie 8, 2021 Frumoasă și interesantă lucrare. Toată admirația mea ! Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Februarie 8, 2021 Partajează Postat Februarie 8, 2021 Chiar superbă această recondiționare, sincere felicitări! Nu întâmplător am spus "recondiționare" în loc de "restaurare". Și eu aș fi făcut același lucru, adică transformarea mag-ului din epocă într-un deck, cu potențial mai mare în ce privește calitatea sunetului, folosind un amplificator de putere separat. Sunt curios să aflu de asemenea, detalii despre curățarea comutatoarelor cu ultrasunete. Link spre comentariu
icar Postat Februarie 8, 2021 Partajează Postat Februarie 8, 2021 Toata stima! Pasiune 100%! Link spre comentariu
ctepeo Postat Februarie 8, 2021 Autor Partajează Postat Februarie 8, 2021 Ce noroc de voi. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 8, 2021 Partajează Postat Februarie 8, 2021 (editat) Acum 54 minute, djvas a spus: Superba lucrare ! Ce solutie folosesti la curatarea cu ultrasunete ? In general folosesc Ticopur, dar uneori merge doar cu alcool izopropilic, depinde de materialul pe care vrei sa-l cureti. De exemplu, oxidul ala negru de pe comutatoare,fiind depus in 50 de ani, uneori nu iasa perfect nici dupa o jumatate de ora la ultrasunete cu toata mama lui de Ticopur, atunci folosesc un pix cu mina de fibre de sticla https://www.ebay.de/itm/Glasfaserradierer-2-mm-schwarz-Glasfaserstift-Polierstift/393113776267?hash=item5b8768308b:g:a1sAAOxyjNlR0XwK, fara a insista prea mult daca suprafata este doar argintata, atat cat sa dispara mizeria. Potentiometrele le curat cu spray WL de praful ala de carbune apoi cu Deoxid G5, iasa ca noi si rezista in timp. Am aparate restaurate acum vreo 15-20 ani si nu caraie nici un potentiometru sau comutator, nu degeaba il numesc americanii ''elixirul lui Dumnezeu''. Revox_ul asta, il fac pentru colectia mea, dar...exact la fel tratez orice aparat cand intra la restaurare completa. In primul rand nu imi bat joc de client, de aparat sau de munca mea. Iar reparatii ''partiale'', adica sa schimb doi condensatori si sa lipesc 25cm² de placa nu fac. Evit sa fac asta pentru ca nu vreau sa se intoarca peste o luna sau doua cu alt defect. Exact ca la ''doctor''...nu pacientul decide ce tratament sau interventie chirurgicala trebuie facuta. Daca stie mai multe decat ''doctorul'' sa-si faca singur operatia. Saptamana asta am un Revox B-77 de restaurat complet, am avut un topic https://www.elforum.info/topic/92710-revox-b-77-restaurare-completa/ dar pozele nu se mai vad, trebuie schimbat ''.org'' cu ''.cc'' adica http://postimg.org/image/k1e7tku6t/ devine http://postimg.cc/image/k1e7tku6t/ Apoi am doua aparate cu lampi ..de colectie, super interesante. Multumesc pentru felicitari. Editat Februarie 8, 2021 de Vizitator Link spre comentariu
djvas Postat Februarie 8, 2021 Partajează Postat Februarie 8, 2021 Multumesc de raspuns. Pixul ala cu fibra il stiu si il am de peste 10 ani. Se gaseste si la magazinul polonez. Ticopur nu stiu ce e... Eu in general folosesc la ultrasunete solutia de curatat fluxul care da rezultate bune si la comutatoare, mizerie , etc. Deoxid nu am folosit ca nu l-am gasit decat in state si iese scump trasportul, dar am inteled ca e net superior spray-ului contact. Asha e ? Link spre comentariu
darius_bv Postat Februarie 8, 2021 Partajează Postat Februarie 8, 2021 Frumoasa lucrare! O adevarata placere sa privesti, dar sa mai si lucrezi la asa ceva! Felicitari! Link spre comentariu
Усилитель Postat Februarie 8, 2021 Partajează Postat Februarie 8, 2021 Felicitari, se vede experienta si profesionalismul. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 8, 2021 Partajează Postat Februarie 8, 2021 Acum 15 minute, djvas a spus: Multumesc de raspuns. Pixul ala cu fibra il stiu si il am de peste 10 ani. Se gaseste si la magazinul polonez. Ticopur nu stiu ce e... Eu in general folosesc la ultrasunete solutia de curatat fluxul care da rezultate bune si la comutatoare, mizerie , etc. Deoxid nu am folosit ca nu l-am gasit decat in state si iese scump trasportul, dar am inteled ca e net superior spray-ului contact. Asha e ? Acum se gaseste peste tot https://www.tubeampdoctor.com/deoxit-gold-g5-spray-formerly-progold-5-wirkstoff-142gr. 30 si ceva de euro un spray...mie imi ajunge la cca 20 aparate pentru curatat potentiometrii si comutatoarele. Nu se compara cu nimic. Inainte foloseam Oxilyn, Teslanol, K61, dar nici unul nu tinea decat cateva luni. Asta e singurul in care am incredere. Eu l-am gasit pe un forum american cu restaurari de aparate de masurat tuburile, iar cei care scriau acolo erau majoritatea oameni in varsta cu foarte multa experienta in restaurari. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Februarie 8, 2021 Partajează Postat Februarie 8, 2021 La 05.02.2021 la 22:27, der_doktor a spus: Eu lucrez la un G36. Cand il termin o sa pun niste poze. A făcut Zal unu anul trecut, avea tuburile originale Telefunken, dar.... uzate toate, le-am măsurat eu. Anul trecut prin Noiembrie am făcut eu preul de redare pentru cineva. Link spre comentariu
ctepeo Postat Februarie 8, 2021 Autor Partajează Postat Februarie 8, 2021 Pe mine nu m-a ajutat nimeni (contra cost, fireşte) să refac cablajul de la 'Capri'. Aşa că fără placa audio şi fără transformator funcţional stă nefolosit de 3 ani şi probabil tot atâta va mai sta nefolosit. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum