busu Postat Decembrie 18, 2019 Partajează Postat Decembrie 18, 2019 Totul a ramas original in Capri...am gasit antena de ferita originala, la scala am folosit ceva ata de pescuit, doar condensatorii schimbati toti, la redresare si filtrare nu am umblat iar claviatura curatata temeinic. Surprinzator membrana difuzoarelor a fost intacta doar panza din fata a trebuit inlocuita. Am colindat toate magazinele de profil dupa material negasind nimic asemanator, dar gasind in final intr-un second-hand o fata de masa din care am taiat o bucata. De carcasa de lemn nu am curaj sa ma ating deocamdata..... Link spre comentariu
ctepeo Postat Decembrie 18, 2019 Autor Partajează Postat Decembrie 18, 2019 Mie îmi trebuie placă audio nouă şi transformator nou Link spre comentariu
Усилитель Postat Februarie 10, 2020 Partajează Postat Februarie 10, 2020 Dupa Blaupunkt Granada , am reusit sa iau si un Blaupunkt Roma , merge , aspect foarte bun ,sensibilitate foarte buna pe FM , pacat ca are numai pina la 100Mhz.... Link spre comentariu
ctepeo Postat Februarie 10, 2020 Autor Partajează Postat Februarie 10, 2020 Cel în carcasă de bachelită? Link spre comentariu
Усилитель Postat Februarie 10, 2020 Partajează Postat Februarie 10, 2020 (editat) 2 hours ago, ctepeo said: Cel în carcasă de bachelită? Da , bachelita maro ,este in stare foarte buna fara zgarieturi , a fost adus din Germania , si clasicul suflat cu compresorul a durat putin , nu stiu cum fac , la ei nu prea e praf.......Singurul lucru care este de remediat , placuta de carton de unde vine cablul plat 300ohmi la mufa antena FM s-a desprins din lipitura de pe interiorul carcasei si s-au rupt de la cei 2 dipoli de folie aluminiu lipit roata pe interiorul carcasei. Este varianta 2510,are difuzor oval , reglaj separat bass , inalte , si la actionarea lor au cate o scala aferenta butonului cu indicatia reglajului prin banda colorata ,asezat in spatele scalei mari de sticla -pe care inscriptiile sun in stare excelenta . Totul este bine construit ..... ( ani multi am montat si reparat "scule "in masini si cel mai mult uram cassurile auto Blaupunkt , aveau mecanica total nepractica , invers conceputa ca restul "lumii ") Editat Februarie 10, 2020 de Усилитель Link spre comentariu
ctepeo Postat Februarie 10, 2020 Autor Partajează Postat Februarie 10, 2020 În Germania am căutat şi eu radiouri pe lămpi, dar sunt scumpe... Că am de gând să iau unul care are toată banda F.M. Vest şi e stereo (chiar dacă nu are decodorul montat, să am posibilitatea de-al pune). S-a rupt doar firul sau au căzut şi dipolii? E de 300 ohmi cablul? Că am văzut la unele şi de 240. Dar l-aţi adus cu poşta/curieratul? Link spre comentariu
Усилитель Postat Februarie 10, 2020 Partajează Postat Februarie 10, 2020 S-a rupt folia de la marginile cartonului , cred ca cineva a tras de firul plat care iese in spatele capacului si intra in mufa aferenta...., poate e de 240 ohmi , pare destul de ingust...., dar exista , trebuie numai sa lipesc inapoi placuta de carton si sa refac contactul cu cele 2 folii ..... Daca cauti pe net , preturile sunt mari , ( ebay, vanzari etc ) Trebuie un om acolo care cauta asa ceva.......intreaba lumea , de multe ori se cauta clienti care golesc o locuinta , se da totul pe gratis , ca trebuie sa predee locuinta curata si la termen....etc. Cele facute pt export pt americani au frecventa pina in 108.... Mai am si radio Ro MODERN , cred ca va trebui tras in banda......inca nu am ajuns la el.....( place finalul PP = care e destul de rar , chiar si la alte marci ) Link spre comentariu
ctepeo Postat Februarie 10, 2020 Autor Partajează Postat Februarie 10, 2020 Ştiu că cele pentru export S.U.A. aveau toată banda F.M. Vest. Cine a dat ca prostul unul din ăla ("Grundig" 5017U ... U de la U.S.A.)? Am văzut însă că Suedezii au produs pentru piaţa lor internă ceva cu 88-108 M.Hz. (M.c.), dar erau mici. În Germania am găsit ceva gratis care vreau (nu e radio), dar e grea chestia aia şi nu ştiu cum o pot aduce... Link spre comentariu
Усилитель Postat Februarie 10, 2020 Partajează Postat Februarie 10, 2020 Depinde din ce localitate , soferii de macro-microbuze mai aduc pt 50 euro cand nu au plin cu persoane la intoarcere .......trebuie intrebat/cautat.... Link spre comentariu
peternan Postat Februarie 10, 2020 Partajează Postat Februarie 10, 2020 Acum 5 ore, Усилитель a spus: Dupa Blaupunkt Granada , am reusit sa iau si un Blaupunkt Roma , merge , aspect foarte bun ,sensibilitate foarte buna pe FM , pacat ca are numai pina la 100Mhz.... Puneti si poze sa mai ne mai clatim si noi ochii ! Link spre comentariu
Усилитель Postat Februarie 10, 2020 Partajează Postat Februarie 10, 2020 dau un link , al meu este cam in aceasi stare .se obsearva in lateralele butoanelor de Bass si Sopran gemuletul cu indicatorul procentului , cel de bass nu are dunga , pt ca este la max , sopranul este pe la 40%....ingenios.Si chiar lucreaza eficient ca si corector de ton .interesant este si stilul butoanelor de benzi , la actionare se scufunda si devine vizibil o inscriptie afernta benzii.( pe poza UKW) Link spre comentariu
doru3160 Postat Februarie 10, 2020 Partajează Postat Februarie 10, 2020 (editat) Era la moda stilul asta de a semnala nivelul de corectie. Eu l-am intalnit la mine pe un Stassfurt 600, nu cu mult diferit fata de ce e la Blaupunkt. Editat Februarie 10, 2020 de doru3160 Link spre comentariu
Cristian74 Postat Februarie 5, 2021 Partajează Postat Februarie 5, 2021 Functioneaza cu piesele originale! Inclusiv banda inregistrata tot de el prin anii 70-80!(doar l-am cosmetizat nitel). Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Februarie 5, 2021 Partajează Postat Februarie 5, 2021 (editat) Superb!... felicitări @Cristian74! Am și eu un "lămpar" stereo, Grundig TK-46, funcționează de asemenea cu piesele originale. Vechile benzi înregistrate prin anii '70 se auzeau cam "înfundat" (înalte slabe) așa că le-am reînregistrat cu (aproximativ) aceleași melodii, sursa de semnal fiind un smartphone bunicel (S10+). Înregistrare proaspătă, altă viață, apropo de sound. Evident, a fost necesar să fabric un cablu, cu mufă jack la un capăt și DIN la celălalt. https://postimg.cc/gallery/Wt29H7G Editat Februarie 5, 2021 de +_Florin_+ Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 5, 2021 Partajează Postat Februarie 5, 2021 Eu lucrez la un G36. Cand il termin o sa pun niste poze. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum