Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce aparate cu lãmpi detineti?

ctepeo

Postări Recomandate

• 3 săptămâni mai târziu...

Foarte frumoasa colectia. Observ unele radiouri destul de rare si care par a fi in stare foarte buna dpdv al aspectului, cel putin.

Va invidiez atat pentru aparate cat si pentru spatiul pe care il aveti la dispozitie pentru a acumula atatea exemplare.

Sa le stapaniti sanatos!

Si la mai multe. :)

Link spre comentariu

Multumesc @stereobit. Zvezda este cel cu sasiu vertical. II lipsea redresoarea, am gast-o, dar nu i-a venit timpul sa-l "operez". Nu stiu cum sta cu sensibilitatea.  Voi aduce la cunostinta. Mai grav este ca n-am gasit butonul care-i lipseste.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...

Intr-adevar, am descoperit pana la urma ca este un B545 Videoton.

Am banuit de la bun inceput ca este ceva unguresc. Insa nu ma puteam lamuri.

Multumesc pentru observatia dvs.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Cred ca am sa restaurez acest aparat la care nu sa intervenit cu nimic ,totul este original si functioneaza  pe MW si LW celelalte benzi de KW si UKW sint mute dar repararea nu cred ca va ridica probleme

20181103_123013.jpg

20181103_123054.jpg

20181103_123157.jpg

Link spre comentariu

Recepția în benzile de MW și LW nu ridica probleme întrucât aparatul este dotat cu o antena de ferita.Pentru KW încercați o antena externa,un fir de 2-3m.Pentru UKW aparatul dispune de un dipol amplasat în interiorul casetei,încercați sa înlocuiți ECC85 având în vedere vechimea aparatului.Succes la depanare!

Link spre comentariu

Rezolvat, un condensator cu pierderi si suplimentar doi condensatori electrolitici cu ESR un pic cam mare apoi intamplator am toate tuburile noi  din acest RR  dar in final le-am lasat pe cele originale TFK fiindca masurate pe catometru uzura era nesemnificativa, doar tubul EM84 avea o oarecare uzura vizibila de acea l-am inlocuit. Nu stiu daca aceste lampi au fost schmbate vreo data, banuiesc ca nu avind in vedere ca toate sint TFK ori acest lucru este remarcabil avind in vedere ca RR dateaza din 1961 si din curiozitate am masurat osilatorul local in benzile AM si am constatat ca nu trebuie modificat nimic, probabil si alinierea etajelor de MF este in regula

Supriza cea mai mare a fost ca selectivitatea si sensibilitatea pe UKW este mult mai buna comparativ cu multe RR moderne, interesant !

Link spre comentariu

salutare! detin doua aparat de radio pe lampi.. unu e un orion unguresc iar celalant electronica s641 parca ..au fonctionat amandoua pana nu demult dar din pacate au cedat..la orion a sarit siguranta are o sarma arcuita la traf ...nu prea ma pricep intrebarea e repara cineva pe aici asaceva?? pun si o foto cu orionu (poza nu imi apartine dar e identic cu ce am eu)

ar_306_export_93639.jpg

Editat de leonidos
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări