Vizitator viobio Postat Mai 2, 2017 Partajează Postat Mai 2, 2017 (editat) Telefuken D707 WKK ( 1939 an de fabricatie ), gasit de un prieten intr-o casa cumparata , fosta proprietara a casei spunea ca aparatul este de aceasi virsta cu ea , a crescut ascultind radio la acest aparat , a fost un aparat scump sa vremea lui ( are amplificator de RF cu EF13 , sase posturi fixe - fita la acea vreme ! ) pe care nu si-l putea permite oricine , parintii doamnei care a detinut casa au fost oameni cu stare , tatal fiind avocat , mama medic chirurg . Din spusele fostei proprietare aparatul de radio a funcționat pina in anii 70 , am mai fost reparat , am gasit in el doua tuburi din sticla (model fabricat dupa război , seria 11 fiind initial metalica , pentru industria militara germana ) , seria 11 , schimbate , un EF12 si un EBF11 . Finala EL12 a fost înlocuită cu un EL3 resoclat ( EL3 este cu contacte laterale ) Pentru ca mai am un asemenea aparat , restaurat , m-am gândit sa nu-l mai stochez in pod , mai bine il repun in funcțiune si-l vind . Ma apuc de treaba , cred ca am pe putin 5 ani de cind nu am mai reparat un aparat de radio , acum citiva ani mesteream zilnic la cele din colectia proprie , cam 300 de aparate . Editat Mai 2, 2017 de viobio Link spre comentariu
Marcel dinulica Postat Mai 2, 2017 Partajează Postat Mai 2, 2017 Radio"Philips 32V", Ungaria 1940,3tuburi-EF6,EL3,AZ1,game-L,M,S,funcționează normal. Radio"Hornyphon Super-Prinz 41W W236A", Austria 1940-1941,5tuburi-ECH11,EBF11,EL11,AZ11,EM11,game-L,M,S,arată bine,functioneaza bine,lipsa capac spate,este proaspăt ieșit de pe" masa de operatie".De pare că traficul rețea nu este cel original. Radio"Hornyphon Virtuoso W348A",Austria 1948-1949,5tuburi-2UCH4,UBL1,AZ1,UM4,arată și functioneaza bine. Link spre comentariu
viopa Postat Mai 3, 2017 Partajează Postat Mai 3, 2017 Cum arata butonul lateral la radio Virtuoso ? Link spre comentariu
Marcel dinulica Postat Mai 3, 2017 Partajează Postat Mai 3, 2017 Îmi pare rău,nu am mai făcut o poza pentru că butonul lateral pare să nu fie cel original ( la modul cum arata și cum este fixat)Nu mai știu exact dacă așa l-am primit sau l-am pus eu, pentru că este ceva timp de atunci. Link spre comentariu
viopa Postat Mai 4, 2017 Partajează Postat Mai 4, 2017 La aparatul meu lipseste si as fi vrut sa-l torn . Link spre comentariu
radianr Postat Mai 4, 2017 Partajează Postat Mai 4, 2017 " La aparatul meu lipseste si as fi vrut sa-l torn ." http://www.radiomuseum.org/r/hornyphon_virtuoso_w348u.html - ultima fotografie Link spre comentariu
viopa Postat Mai 4, 2017 Partajează Postat Mai 4, 2017 Da, este acolo Aveam nevoie aici sa fac matrita. Link spre comentariu
radianr Postat Mai 4, 2017 Partajează Postat Mai 4, 2017 Din imagine mi s-a parut ca butonul lateral are aeeasi forma si dimensiune cu cele din fata si ati putea folosi unul din acestea pentru matrita. Imi cer suze daca m-am inselat. Link spre comentariu
viopa Postat Mai 5, 2017 Partajează Postat Mai 5, 2017 De obicei cel lateral pentru comutatorul de unde este cu tija mai lunga, uneori ambele , decat cele din fata. Link spre comentariu
Vizitator Semiparalelipiped Postat Mai 5, 2017 Partajează Postat Mai 5, 2017 Bine v-am gasit ! Si eu am un radioreceptor Romanta. Are niste probleme, trebuie sa ma ocup de el. Candva, functiona multumitor. Acum, trebuie sa-i refac sursa de alimentare si sa schimb tubul etajului final audio. O zi buna, sPp Link spre comentariu
nicolae57 Postat Mai 5, 2017 Partajează Postat Mai 5, 2017 Telefuken D707 WKK ( 1939 an de fabricatie ), gasit de un prieten intr-o casa cumparata , fosta proprietara a casei spunea ca aparatul este de aceasi virsta cu ea , a crescut ascultind radio la acest aparat , a fost un aparat scump sa vremea lui ( are amplificator de RF cu EF13 , sase posturi fixe - fita la acea vreme ! ) pe care nu si-l putea permite oricine , parintii doamnei care a detinut casa au fost oameni cu stare , tatal fiind avocat , mama medic chirurg . Din spusele fostei proprietare aparatul de radio a funcționat pina in anii 70 , am mai fost reparat , am gasit in el doua tuburi din sticla (model fabricat dupa război , seria 11 fiind initial metalica , pentru industria militara germana ) , seria 11 , schimbate , un EF12 si un EBF11 . Finala EL12 a fost înlocuită cu un EL3 resoclat ( EL3 este cu contacte laterale ) Pentru ca mai am un asemenea aparat , restaurat , m-am gândit sa nu-l mai stochez in pod , mai bine il repun in funcțiune si-l vind . Ma apuc de treaba , cred ca am pe putin 5 ani de cind nu am mai reparat un aparat de radio , acum citiva ani mesteream zilnic la cele din colectia proprie , cam 300 de aparate . Bine ai revenit Viorel,intre doua amplificatoare e bine ca ti-ai gasit timp si pentru un radio. Frumos aparatul,din categoria de valoare a aparatelor Telefunken construite in anii 38/39 (Spitzen-super 898WK,Spitzensuper 8001 WK cap de serie,Spitzensuper 7001WK) si mai frumos e ca are si o istorie. Succes la depanare! Link spre comentariu
Marcel dinulica Postat Mai 6, 2017 Partajează Postat Mai 6, 2017 Radio "Philips BX156U", Olanda 1955-1956,tuburi 5buc.-UCH42,UF41,UBC41,UL41,UY42,game M,L, capacul spate nu e original, funcționează si arată ok. Radio"Atwater Kent 20",SUA 1925, tuburi 5buc.UV201A, game-MI, alimentare la baterii, functioneaza și arata bine. Radio"Philips 752A", Germania 1938-1939, tuburi 8buc.-EF8,EK2,EF9,EAB1,EM1,EF6,EL3,AZ1,game-L,M,S,lipsa mufa și cablu de alimentare, functioneaza și arata ok. Radio"Kapsch&Sohne Z4", Austria 1943, tuburi 4buc.-2UCH21,UBL21,UY1N,game-L,M,S,arată ok, functioneaza ok, geamul scala puțin șters. Link spre comentariu
vasi47 Postat Mai 7, 2017 Partajează Postat Mai 7, 2017 Mai am dintr-un radio Philips vechi ca cel din poza cutia si sasiul.Le as da cuiva poate mai face ceva cu piesele.Preferabil din Bucuresti. Link spre comentariu
klauss00 Postat Mai 8, 2017 Partajează Postat Mai 8, 2017 @viobio nu cumva e vorba de Telefunken D770? Link spre comentariu
Aurel Iosif Postat Mai 8, 2017 Partajează Postat Mai 8, 2017 Vasi47 Iau eu carcasa. Multumesc. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum