Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce aparate cu lãmpi detineti?

ctepeo

Postări Recomandate

• 2 săptămâni mai târziu...

Am inceput sa repar si sa restaurez un Pionier 52.

In loc de coloana cu seleniu era montata o lampa redresoare 30 T 6S .Initial am crezut ca a fost o modificare de moment, de punere in functiune cu ce a fost la indemana reparatorului. Dar din pacate sau din fericire nu-i tocmai asa.Si anume, suportul din tabla pentru tubul redresor este prins de urechea suportului pentru coloana de seleniu, prin sudura punctata, la un loc cu suportul tijei pe care culiseaza acul scalei.

Autotransformatorul de retea nu este modificat, este original avand o tensiune de 30 volti pentru filamentul tubului redresor.

In cartea cu scheme de radioreceptoare este doar schema la varianta cu coloana de seleniu pentru redresare .

Atasez cateva poze.

post-183378-0-08139600-1480527885_thumb.jpg

post-183378-0-02889900-1480527910_thumb.jpg

post-183378-0-15914700-1480527955_thumb.jpg

post-183378-0-31055800-1480527976_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 4 săptămâni mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...

O gură de aer, că în ultima vreme bag de seamă că se transformă în topic de reparații...

Un Elprom Akkord de prin '65 care o ia la prima cheie, acte la zi, full fără piele.

Posted Image

Posted Image

Un Stassfurt Onyx '57, cumpărat extrem de ieftin pe repede înainte pînă să ajungă şacalii la el și să-l găsesc cu o mie la sută adaos comercial, care după două ore de muncă prestează ca cum în gura lui e o privighecioară...

Posted Image

Posted Image

Un Philips franțuzesc, BF501A din '51 căruia nu i-am auzit clanţa încă...dar nu e timpul pierdut. Ar fi chiar păcat să nu miște, fiind piesă rară și fină. Și pentru că merită îi voi lua lampa de acord nouă, fiind epuizată.

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Altă piesă rară...a și fost la vînzare pe aici dar nu a pasionat pe nimeni așa că...Radialva Confort VI, an 1955. Mi-a cerut două ore de muncă și un bec de scală să cînte perfect.

Posted Image

Ceva poze cu Modern-ul nou de care am făcut rost...

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Și un Blaupunkt Toccata din '53 pe care chiar nu aveam de gînd să-l fac chiuvetă...

Posted Image

Bașca un catometru L1-3 la care am demarat zilele astea procesul de resuscitare, dar nu e radio și nu e locul lui aici...va urma.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări