Vizitator valibrad Postat Noiembrie 16, 2016 Partajează Postat Noiembrie 16, 2016 Astazi Radio 3Net aniverseaza 12 ani. Va invit sa cititi o istorie a Programului 3 de la Radio Romania pe care multi dintre noi l-am urmarit in epoca trecuta: http://www.rador.ro/2016/11/16/documentar-radio-3-net-florian-pittis-implineste-12-ani-2/ Link spre comentariu
viopa Postat Noiembrie 30, 2016 Partajează Postat Noiembrie 30, 2016 Am inceput sa repar si sa restaurez un Pionier 52. In loc de coloana cu seleniu era montata o lampa redresoare 30 T 6S .Initial am crezut ca a fost o modificare de moment, de punere in functiune cu ce a fost la indemana reparatorului. Dar din pacate sau din fericire nu-i tocmai asa.Si anume, suportul din tabla pentru tubul redresor este prins de urechea suportului pentru coloana de seleniu, prin sudura punctata, la un loc cu suportul tijei pe care culiseaza acul scalei. Autotransformatorul de retea nu este modificat, este original avand o tensiune de 30 volti pentru filamentul tubului redresor. In cartea cu scheme de radioreceptoare este doar schema la varianta cu coloana de seleniu pentru redresare . Atasez cateva poze. Link spre comentariu
viopa Postat Decembrie 8, 2016 Partajează Postat Decembrie 8, 2016 Concluzia la care am ajuns este ca Pionier 52 ce are tub redresor 30T 6C este varianta A1. Celelalte variante respectiv A si A2 sunt cu coloana de seleniu . Link spre comentariu
viopa Postat Ianuarie 5, 2017 Partajează Postat Ianuarie 5, 2017 Stie cineva care este grosimea pachetului de tole de la transformatorul de iesire al rr Darclee 5 cu tubul final ECL86 ? Multumesc. Link spre comentariu
darius_bv Postat Ianuarie 5, 2017 Partajează Postat Ianuarie 5, 2017 Va salut! L=60mm, l=50mm, grosime=23mm. Numai bine! Link spre comentariu
viopa Postat Ianuarie 6, 2017 Partajează Postat Ianuarie 6, 2017 Multumesc pentru ajutor. Link spre comentariu
Cristian74 Postat Ianuarie 24, 2017 Partajează Postat Ianuarie 24, 2017 (editat) Philips ADAGIO! deocamdata l-am desfacut pentru o verificare amanuntita... documentatie link radiomuseum :http://www.radiomuseum.org/r/philips_adagio_03rb373_03_rb_373.html Editat Ianuarie 24, 2017 de Cristian74 Link spre comentariu
daniel_electro Postat Ianuarie 30, 2017 Partajează Postat Ianuarie 30, 2017 Se prezinta super Philips ADAGIO! Link spre comentariu
om_bland Postat Ianuarie 30, 2017 Partajează Postat Ianuarie 30, 2017 Este pe baterii radioul dj_italo2001 ? Link spre comentariu
feri.visky Postat Februarie 4, 2017 Partajează Postat Februarie 4, 2017 O construcţie modulară, model... chiar un "state of art"! L-aţi încercat? Link spre comentariu
viopa Postat Februarie 11, 2017 Partajează Postat Februarie 11, 2017 Are cineva un sasiu de Record 49 sau bobine din montaj pentru piese ? Link spre comentariu
feri.visky Postat Februarie 18, 2017 Partajează Postat Februarie 18, 2017 Păi, şasiul îl ai de la mine, nu? Săptămâna asta trimit pachetul... Link spre comentariu
viopa Postat Februarie 22, 2017 Partajează Postat Februarie 22, 2017 Păi, şasiul îl ai de la mine, nu? Săptămâna asta trimit pachetul... Da, dar caut bobine pentru el. Link spre comentariu
doktor4carz Postat Februarie 24, 2017 Partajează Postat Februarie 24, 2017 O gură de aer, că în ultima vreme bag de seamă că se transformă în topic de reparații... Un Elprom Akkord de prin '65 care o ia la prima cheie, acte la zi, full fără piele. Un Stassfurt Onyx '57, cumpărat extrem de ieftin pe repede înainte pînă să ajungă şacalii la el și să-l găsesc cu o mie la sută adaos comercial, care după două ore de muncă prestează ca cum în gura lui e o privighecioară... Un Philips franțuzesc, BF501A din '51 căruia nu i-am auzit clanţa încă...dar nu e timpul pierdut. Ar fi chiar păcat să nu miște, fiind piesă rară și fină. Și pentru că merită îi voi lua lampa de acord nouă, fiind epuizată. Altă piesă rară...a și fost la vînzare pe aici dar nu a pasionat pe nimeni așa că...Radialva Confort VI, an 1955. Mi-a cerut două ore de muncă și un bec de scală să cînte perfect. Ceva poze cu Modern-ul nou de care am făcut rost... Și un Blaupunkt Toccata din '53 pe care chiar nu aveam de gînd să-l fac chiuvetă... Bașca un catometru L1-3 la care am demarat zilele astea procesul de resuscitare, dar nu e radio și nu e locul lui aici...va urma. 1 Link spre comentariu
Cristian74 Postat Februarie 28, 2017 Partajează Postat Februarie 28, 2017 faine, la cele functionale fa-le si un videoclip...pentru posteritate. Philips ADAGIO! deocamdata l-am desfacut pentru o verificare amanuntita...1.PNG documentatie link radiomuseum :http://www.radiomuseum.org/r/philips_adagio_03rb373_03_rb_373.html In sfarsit aparatul este readus la viata si functioneaza ireprosabil pe FM si AM. Urmeaza un videoclip si poze. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum