Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce aparate cu lãmpi detineti?

ctepeo

Postări Recomandate

Si in Militari mai era in functie, inca din vremea cind erau case, un sistem de radioficare, statia era linga reprezentanta Skoda de acum, intre Gorjului si Veteranilor. Mai sint fire pe stilpi si azi, dar nu cred sa mai mearga.Si la STB-ITB-RATB au existat utilaje cu vid demontabile, e vorba de redresorii trifazati cu mercur de la substatii, aveau manometru de presiune, racire fortata cu apa, pompe centrifuge de vid, pompe de vid inaintat si trebuiau tinuti permanent la o temperatura de 33-35 grade altfel bubuiau rau de tot si asteptai 2-3 zile sa se adune mercurul de pe peretii cuvei. O data pe an se facea decuvarea, se scotea mercurul intr-o tava mare (diametrul de 3 m) si i se dadea foc in curte ca sa se evapore oxidul de mercur. Fumul toxic de culoare rosie se ducea peste oras. :smt003

Link spre comentariu

cine ma ajuta sa identific 2 aparate de radio:

1. stassfurt, are 4 lampi: AZ 11 (cea mare), una (partial) acoperita cu grafit (cam jupuita) pe care am reusit sa citesc "670", inca una tot asa pe care scrie "667", si una clar resoclata si inlocuita cu o ruseasca "6... na, ca nu am cum scrie... 6 "fi" (semnul ala pentru diametru interior parca) 3 "pi" cred ca asta inseamna p. deci 6f3p.

2. radio romanesc cu sigla radio popular.

iata si pozele, mai mari ca sa se vada bine:

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu

In urma cu cativa ani am vazut intr-o consignatie un aparat de radio care mi s-a parut mai deosebit . Era de forma patrata si avea deasupra o goarna de alama , ca o trompeta , in loc de difuzor . In fata erau niste butoane rotunde cu email alb . Lateral se vedea cablul de alimentare la retea . Nu se vedea vreun nume de firma producatoare . M-am tot intrebat daca era un produs de serie sau unul facut artizanal . M-as bucura daca cineva care a vazut mai multe la viata lui ma poate lamuri .

Link spre comentariu
Vizitator Bassmann

detin un aparat de radio Electronica pe care l-a adus tata acasa de la unchi`miu care-l are de pe la bunica`mea credfunctioneaza perfect (bine, potentiometrele ar trebui curatate), ochiul magic e bun, prinde in jur de 6-7 posturi majoritatea straine

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Am primit un radio Miorita, carcasa de lemn mica, tranzistori SFT, lipsa capac spate, receptioneaza UL si UM. Daca are cineva schema il rog sa o posteze.In alta ordine de idei am piese de schimb ( in afara de lampi ) pentru radio Rindunica si Bucuresti 500.

Link spre comentariu

eu am un radio saba mainau 12 stereo , functional mono (probleme cu un tub ecc83), fabricat in germania , are si pick-up dual , ,,ochi magic'' em84 ...

Link spre comentariu
eu am un radio saba mainau 12 stereo , functional mono (probleme cu un tub ecc83), fabricat in germania , are si pick-up dual , ,,ochi magic'' em84 ...

E pacat sa nu repari aparatul. Gasesti ECC83 sau varianta profesionala E83CC la [email protected]

Iti trimite prin posta.

Link spre comentariu

Am un radio nou: Weimar Super 87/55W (functional). Receptioneaza UL, UM si 4 scurte. E echipat cu ECH81, EBF80 2buc., EC92, EL84, EM11. Redresorul e cu seleniu. Ochiul magic lumineaza slab dar corect. Acest aparat nu are condensator variabil. Acordul se face prin reglarea a doua miezuri in bobine. Nu am gasit nici un fel de documentatie la el. Daca are cineva, il rog sa o posteze.Multam fain!

Link spre comentariu

acum vreo 2-3 saptamani se discuta aici despre statii de radioficare - intamplator am descoperit una functionala intr-un sat (buiesti - ialomita) si m-am gandit ca sunt destui curiosi sa vada cum arata magaoaia (eu unul nu vazusem niciodata). in poze nu se vede, are 1 metru optzeci, cred, si cateva zeci de kg. pozele mai pe seara, de acasa, ca aici la munca merge netul ca naiba.

Link spre comentariu

acum vreo 2-3 saptamani se discuta aici despre statii de radioficare - intamplator am descoperit una functionala intr-un sat (buiesti - ialomita) si m-am gandit ca sunt destui curiosi sa vada cum arata magaoaia (eu unul nu vazusem niciodata). in poze nu se vede, are 1 metru optzeci, cred, si cateva zeci de kg. pozele mai pe seara, de acasa, ca aici la munca merge netul ca naiba.

daca e cea cu OT100 din cate stiam eu avea dimensiunile unui fisetsi erau module(puse in rack-uri) si modulul pt alimentare abea il ridicau 2 insi - cred ca avea peste 60kg, avea niste trafuri imense(vreo 3 parca) ce mi s-au parut a fi facute cu un fel de E40(daca exista, sau cam la dimensiunea asta)+altele mai micute+un voltmetru si un ampermetru cu ac iar intre ele era un rotor si din ala se corecta tensiunea; drivere pt ot100 erau 6p3s si trafurile de iesire erau si ele de asemnea uriasein orice caz asteptam pozele :yawinkle:
Link spre comentariu

donez tub de 47 cm A/N de la Temp6 in stare buna. Il dau cu tot cu boina de deflexie si cu soclu. Nu se poate repara tv-ul. Am constatat ca a curs ceva in el.

Inca valabil. mai am de luat cate ceva de pe sasiu apoi il donez si pe acesta
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări