viopa Postat August 21, 2016 Partajează Postat August 21, 2016 (editat) EXTRAORDINAR!!! Daca in 2010 reuseam sa restaurez carcasa la acest aparat, astazi am reusit sa torn cele doua butoane ce imi lipseau.Lung a fost acest drum dar cred ca merita asteptarea.Urmeaza prelucrarea lor si vopsirea. Editat August 21, 2016 de viopa Link spre comentariu
darius_bv Postat August 22, 2016 Partajează Postat August 22, 2016 Frumos, chiar aveti maini de aur! Va deranjeaza daca va intreb din ce material ati turnat butoanele si din ce e facuta matrita?Multumesc. Link spre comentariu
viopa Postat August 22, 2016 Partajează Postat August 22, 2016 Butoanele sunt din rasina epoxidica iar matrita din silicon special pentru asa ceva. Link spre comentariu
viopa Postat August 23, 2016 Partajează Postat August 23, 2016 Asa arata carcasa restaurata de Zeus. Link spre comentariu
viopa Postat August 24, 2016 Partajează Postat August 24, 2016 Alt aparat ce nu stiu ce este. In spatele scalei scrie: I W F R A ; BLOC V.P ; BREV.S.G.D.G MOD. DEPOSE. Pe scala in partea de jos scrie : INFRA. BLOC PV. TYPE S.547 S.A.F.G 735 O fi francez sau belgian. Link spre comentariu
nicolae57 Postat August 24, 2016 Partajează Postat August 24, 2016 Este un producator francez,SAFG,modelul 735,slabe sperante sa gasiti documentatie,radiomuseum afiseaza doar trei modele ale acestui constructor http://www.radiomuseum.org/dsp_hersteller_detail.cfm?company_id=14068#a Nu ne-ati spus seria tuburilor,poate se gaseste o schema apropiata. Link spre comentariu
viopa Postat August 24, 2016 Partajează Postat August 24, 2016 Va rog sa ma scuzati de omisiunea facuta. Tuburile sunt : 6E8MG; 6K7; 6Q7; 6F6G; 5Y3GB. Link spre comentariu
viopa Postat August 27, 2016 Partajează Postat August 27, 2016 Micutul francez este gata. Am fost nevoit sa -i fac un buton. Link spre comentariu
Cristian74 Postat August 27, 2016 Partajează Postat August 27, 2016 Pentru un aspect mai bun al scalei, in spatele sticlei incearca sa-I pui o foaie de plastic negru subtire (decupat dintr-o coperta de dosar). Link spre comentariu
nicolae57 Postat August 27, 2016 Partajează Postat August 27, 2016 Pai nu prea are de ce.Fotografia creeaza o iluzie optica,pare transparenta,in realitate sticla este argintata,sau aluminizata,este o oglinda,aspect specifical aparatelor frantuzesti din acea perioada. Link spre comentariu
viopa Postat August 27, 2016 Partajează Postat August 27, 2016 Scala are oglinda sub scris. Daca sunt ceva umbre inseamna ca asa se vede datorita unghiului din care am fotografiat.Fondul sub scala este negru mat. Link spre comentariu
ciprivw Postat August 27, 2016 Partajează Postat August 27, 2016 Radio Simfonia, stare buna, prospect original, achizitie recenta. Link spre comentariu
feri.visky Postat Septembrie 4, 2016 Partajează Postat Septembrie 4, 2016 Minunat... minunat ca aveti si prospectul! Link spre comentariu
harfa Postat Septembrie 7, 2016 Partajează Postat Septembrie 7, 2016 Radioul Simfonia, prezentat aici de "ciprivw" prezinta un exemplu bun de piesa de colectie. Finisajul in buna stare si original, capacul intact, nedeformat, fara rupturi sau lipsuri, panza difuzorului intreaga si nepatata , sasiul curat , interiorul fara probleme si interventii, cordonul de retea original si prezenta prospectului , dau piesei o valoare muzeala. Ar ramane de rezolvat doar putinele gauri de cari. Desigur, s-ar putea sa nu ne placa aspectul exterior.....Ei bine, la aceasta piesa nu se umbla. Restaurarea ar fi condamnabila. Daca nu functioneaza ..NU SE REPARA! dar nu se pune in priza... Se curata superficial cu o carpa de bumbac muiata in apa cu putin sapun (nu detergent). Se inspecteaza pentru cari vii. Daca exista se injecteaza in gauri o solutie de petrol (poate fi diluant pentru acril)+insecticid sau se gazeaza. Dupa oxidare timp de o saptamana, se pot inchide gaurile cu ceara la culoarea potrivita. Patina, inclusiv murdaria din colturi NU SE CURATA. Trebuie sa ramana acolo. Aparatul e vechi, are istorie si poate o poveste proprie care trebuie scrisa si inclusa ca parte a obiectului de colectie. Felicitari pentru achizitie dle. ciprivw. Link spre comentariu
viopa Postat Septembrie 7, 2016 Partajează Postat Septembrie 7, 2016 Si sa ramana fara segmentul de scala ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum