Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce aparate cu lãmpi detineti?

ctepeo

Postări Recomandate

EXTRAORDINAR!!! :aplauze

Daca in 2010 reuseam sa restaurez carcasa la acest aparat, astazi am reusit sa torn cele doua butoane ce imi lipseau.Lung a fost acest drum dar cred ca merita asteptarea.Urmeaza prelucrarea lor si vopsirea.

post-183378-0-82106500-1471801627_thumb.jpg

post-183378-0-21080500-1471801740_thumb.jpg

post-183378-0-75407500-1471801759_thumb.jpg

Editat de viopa
Link spre comentariu

Alt aparat ce nu stiu ce este.

In spatele scalei scrie: I W F R A ; BLOC V.P ; BREV.S.G.D.G  MOD. DEPOSE.

Pe scala in partea de jos scrie :  INFRA.  BLOC PV. TYPE S.547 S.A.F.G  735

O fi francez sau belgian.

post-183378-0-38194300-1472002027_thumb.jpg

Link spre comentariu

Pai nu prea are de ce.Fotografia creeaza o iluzie optica,pare transparenta,in realitate sticla este argintata,sau aluminizata,este o oglinda,aspect specifical aparatelor frantuzesti din acea perioada.

Link spre comentariu

Radioul Simfonia, prezentat aici de "ciprivw" prezinta un exemplu bun de piesa de colectie.

Finisajul in buna stare si original, capacul intact, nedeformat, fara rupturi sau lipsuri, panza difuzorului intreaga si nepatata , sasiul curat , interiorul fara probleme si interventii, cordonul de retea original si prezenta prospectului , dau piesei o valoare muzeala.  Ar ramane de rezolvat doar putinele gauri de cari.

Desigur, s-ar putea sa nu ne placa aspectul exterior.....Ei bine, la aceasta piesa nu se umbla. Restaurarea ar fi condamnabila. Daca nu functioneaza ..NU SE REPARA! dar nu se pune in priza...

Se curata superficial cu o carpa de bumbac muiata in apa cu putin sapun (nu detergent). Se inspecteaza pentru cari vii. Daca exista se injecteaza in gauri o solutie de petrol (poate fi diluant pentru acril)+insecticid sau se gazeaza. Dupa oxidare timp de o saptamana, se pot inchide gaurile cu ceara la culoarea potrivita.

Patina, inclusiv murdaria din colturi NU SE CURATA.  Trebuie sa ramana acolo. Aparatul e vechi, are istorie si poate o poveste proprie care trebuie scrisa si inclusa ca parte a obiectului de colectie.

Felicitari pentru achizitie dle. ciprivw.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări