Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce aparate cu lãmpi detineti?

ctepeo

Postări Recomandate

Daca transmisia DAB e la fel ca semnalul digital la TV atunci o sa-i duc dorul transmisiei analogice.

Se intampla la TV (semnal digital prin cablu) ca intensitatea semnalului sa scada. Apar tot soiul de artefacte pe imagine, sonorul se aude cu intreruperi, subtitrarea dispare, uneori se blocheaza pe o anumita imagine.

La analog, macar ramanea sonorul, chiar daca imaginea se vedea cu pureci, iar culoarea disparea total si se vedea alb-negru.

Imi si inchipui cum va fi receptia DAB (sau DAB+) cu un receptor auto intr-o zona unde va varia semanul...

La actualul receptor auto, il trec manual pe mono si tot inteleg ceva.

Nu degeaba in aviatie, comunicatiile VHF au ramas pe analog.

Link spre comentariu

Putem spune cu certitudine ca in acea perioada aparatele cu tuburi erau de mult scoase din productie si inlocuite cu "silicoane". Ma indoiesc la momentul 1984 sa mai fi fost macar un producator care sa se hazardeze sa mai foloseasca lampi pt a fabrica aparate de radio.

Deci Stefane,cred ca te-ai lamurit.

Si totusi exista aparate radio cu lampi cu banda la 108MHz.

Philips Reverbeo B7X44A Full stereo and 108Mhz Top of Philips.

Se vede marcajul 108Mhz pe sticla scalei. Se vinde si pe ebay puteti contacta vanzatorul si sa-l intrebati. :rade:

post-245180-0-39381500-1470052709_thumb.png

Philips B7X44A “Full stereo”

A Great Philips Reverbeo B7X44A

The best sounding Philips ever build , in a blond cabinet

This is a radio wunderfull and fabulous working condition

This radio was in my kitchen for almost a year , it played a lot there and never had any trouble with the radio .

This radio that has the reverbeo sound , a sound like a hall effect .This is a really special sound and I never heared it before on an other radio .

The sound is tremendes good , it has therefor also 10 tubes . The music is very loud and stil cristal clear .

Also has this radio FM up to 108 Mhz and is a “ full stereo “ radio .

The best stereo Philips available !!!

A green light will indicate with stereo is received , see pic. with finger

It has four extra pushbuttons on top for : mono/stereo , Exspan. stereo , Riverbeo ,AFC .

The light colored wooden cabinet is in Great condition and has no damage at all , except two darker spots on top at the right . Something has stood there in the past .

This radio is all original and dial , buttons , knobs , inside are in mint condition

The dial is large with a lot name from all over the world and knobs that are like new .

It has balance , treble and bass control .

A ferritantenna and a controle knob for the reverbeo sound

It works 100% in everyway .

This radio is fully checked and all bad parts are replaced and all tubes are been tested good

Connection at the back for phono and tape

This radio will come with an US plug , if needed ( just plug and play )

Bands : LW , MW , SW and FM up to 108 mhz

Dimensions :30 ½in x 10in x 11in

Bands: LW , MW , SW and FM up to 108 mhz

Tubes : EM87 , ECC85 , ECH81 , EF 89 , EF183 , ECL86 ( 2x), ECC83 , ECC83 ,EZ 81

Powersource : 110v , 220v<>

http://www.ebay.com/itm/Philips-Reverbeo-B7X44A-Full-stereo-and-108Mhz-Top-of-Philips/381692765482?_trksid=p2047675.c100011.m1850&_trkparms=aid%3D222007%26algo%3DSIC.MBE%26ao%3D1%26asc%3D35389%26meid%3D940c07d64eb54bbfae57fd8be067ff49%26pid%3D100011%26rk%3D1%26rkt%3D1%26sd%3D380887125569

Editat de Cristian74
Link spre comentariu

Se vinde si pe ebay puteti contacta vanzatorul si sa-l intrebati. :rade:

Parca prea mare stradania doar pt a contrazice,dar fiecare cu placerile lui.

Doar ca trebuia precizat ca s-a fabricat intre anii 1964...1966 cand in Europa nici vorba de domeniu extins pe UUS.Concluzia ar fi ca a fost produs tot pt piata de peste ocean,si asta credeam ca am lamurit-o odata...da, au existat aparate cu acest interval de frecventa,dar nu s-au comercializat in Europa,decat in numar mic de exemplare care putin probabil sa fi rezistat timpului.Asa e mai bine formularea?Il ajuta cumva pe colegul ctereo sa faca rost mai usor de un exemplar?

Link spre comentariu

Parca prea mare stradania doar pt a contrazice,dar fiecare cu placerile lui.

Doar ca trebuia precizat ca s-a fabricat intre anii 1964...1966 cand in Europa nici vorba de domeniu extins pe UUS.Concluzia ar fi ca a fost produs tot pt piata de peste ocean,si asta credeam ca am lamurit-o odata...da, au existat aparate cu acest interval de frecventa,dar nu s-au comercializat in Europa,decat in numar mic de exemplare care putin probabil sa fi rezistat timpului.Asa e mai bine formularea?Il ajuta cumva pe colegul ctereo sa faca rost mai usor de un exemplar?

Din moment ce se vinnde pe ebay sigur ca se poate face rost de un asemenea aparat. Eu nu discut de bani aici, ci de posibilitatea procurarii acestui aparat. Legat de conceptul de a contrazice eu as fi mai rezervat.

Adevarul trebuie prezentat asa cum este el.

Link spre comentariu

Buna  dimineata!

Ma poate ajuta cineva sa gasesc date (schema,firma producatoare) despre acest radio american?

Se numeste ZEUS. In afara de datele trecute pe eticheta din interiorul aparatului, am mai gasit scris pe scala : "E6L" REC.FM-424.

Multumesc!

post-183378-0-57833100-1470882784_thumb.jpg

post-183378-0-96832200-1470882797_thumb.jpg

post-183378-0-49536100-1470882811_thumb.jpg

post-183378-0-29438200-1470882834_thumb.jpg

Link spre comentariu

Nu trebuie să ai cont pe site că sa descarci imaginea...Dai click pe imaginea mica cu schema si apoi încă o data click pe imaginea cu schema marita.In continuare se va deschide o pagină unde trebuie să completezi numele,prenumele,adresa ta de email si sa bifezi căsuța cu "Nu sunt robot" Pr adresa de email pe care ai dat-o îți vor trimite schema în format original.O zi buna să aveti!

Editat de fany15
Link spre comentariu

Se poate downloada si fara cont.

Puteam si eu sa ii atasez direct pdf-ul insa am preferat sa ii  detaliez procedura de a obtine acel pdf deoarece cred ca ii va folosi pe viitor :limb:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări