Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce aparate cu lãmpi detineti?

ctepeo

Postări Recomandate

Dupa ce ani de zile n-a existat la colectionari decat o scala, ca un fel de relicva istorica, acum se pare ca ar fi doua "Alianta"" S531B, ambele in Neamt. Recent am achizitionat, acest aparat, cu mare dificultate, de la vechiul proporitar.  Sincer nu credeam ca voi avea vreodata acest radioreceptor, atat de rar. Primul cu alimentare de la baterie anodica de 90v si 1.4 v la filament...  Tuburi 1R5T, 1T4T, 1S5T si DL 101.

Necesta tratament pentru lemn si apoi reconditionare. Nu are interventii in partea electronica... cu exceptia Timpului...  Voi incerca sa nu intervin excesiv asupra lui. Stiu cat de mult mi-am dorit candva un "Pionier" S503u. Primul a fost unul ultra-reconditionat de vechiul proprietar. Ulterior am mai gasit inca trei. La astea reconditionarea este minima. Tin sa spun ca  cel ultra-reconditionat nu-mi mai produce nicio incantare, spre deosebire de celelalte...

Deocamdata o poza, aparatul fiind necosmetizat, asa cum este achizitionat. Voi reveni cu alte foto in topicul special pentru "Alianta"  S531B. Nu stiu daca are cineva capacul spate.

post-185871-0-09487000-1415964122_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator stelut

Buna ziua!

Imi plac “vechiturile”, fie ele mobila, decoratiuni, ceasuri, aparate radio etc, dar nu le pot avea asa cum imi doresct pt ca nu-mi permit financiar dar si pt ca intru in conflict cu generatia tanara care ma acuza ca transform casa in muzeu. Cu toate acestea m-am “imbogatit” cu un aparat de radio Baical model 57, iar,  de curand, am intrat in posesia unui aparat de radio RCA model 86 T 44 http://www.radiomuseum.org/r/rca_86t44.html si a unui pick up Tesla HC 16, pe care le-am gasit intr-o boxa.

Din pacate nici unul nu functioneaza, dar ma bucur de prezenta lor. Nu am avut timp sa ma ocup de ele, dar mi-am propus sa le redau putin din stralucirea de altadata. Ma documentez cum pot sa le curat, asa ca, daca aveti sfaturi,  le astept cu placere. Cat despre Tesla, desi era in cutia originala ambalat ca nou, cred ca are lipsa acul (sau doza, habar nu am) si nici nu vrea sa invarta platanul. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări