Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce aparate cu lãmpi detineti?

ctepeo

Postări Recomandate

Un radio Carmen S 616 A ,la care am facut curatenie generala,am schimbat panza originala care era rupta in centru,functioneaza bine.. chiar cu antena de camera originala cu ursuletul pe ea ,facut la Electronica Bucuresti,singurul regret e ca nu mai are lampa de ochi magic EM80,care ai dadea o nota buna la aspectul general..

Ce varianta este?
Link spre comentariu

Am intrebat de varianta pentru ca sunt doua, adica prima varianta cu tuburile :ECH81,EBF89,ECL82,EM80 si EZ80, respectiv varianta a II a ce are tuburile :ECH81, ECH 81,EL 84, EM80 si EZ80,varianta mai rara.

Link spre comentariu

Este varianta cu finala ECL 82 ,adica prima varianta de Carmen 1 S 616 A,cu dimensiunea carcasei 340/230/170mm,si asemanator cu aparatul Select 2 pe care l-am prezentat mai inainte in topic,numai ca acesta avea finala 6fi3p si un sasiu mult mai mare..

Link spre comentariu

Salutare. Iata si o poza cu batranul meu radio, Meridian 4244SE Korting, care isi face datoria si functioneaza bine, dar il asteapta o reconditionare. Cateva zgarieturi pe carcasa, crapaturi la imbinari, datorate vremii, apoi cred ca il cam lasa vocea, si trebuie sa ma pregatesc cu o finala audio AL4 (poate gasesc un binevoitor care o detine si vrea sa o vanda). In rest mai are nevoie de capac in spate...sper sa reusesc sa il confectionez... :a:

post-79972-139829764008_thumb.jpg

Link spre comentariu

De pus in functie am reusit, dar panza se cere schimbata, iar zgarieturile nu se vad in poza, dar cu ochiul liber se observa. Furnirul este un pic umflat in cateva locuri, si e pacat sa las un batran de 77 de ani sa isi piarda din frumusetea din tineretile lui :da .

Link spre comentariu

panza se cere schimbata, iar zgarieturile nu se vad in poza, dar cu ochiul liber se observa. Furnirul este un pic umflat in cateva locuri, si e pacat sa las un batran de 77 de ani sa isi piarda din frumusetea din tineretile lui :da .

La venerabila varsta de 77 de ani, are un aspect placut si pastraza patina vremii.Ar fi pacat sa-i schimbati panza, cu timpul s-ar pute sa regretati.Si inca ceva..nu-l "vopsiti" si nu-l "injectati" cu botox, ar arata ca o cocota.O "frectie" cu shellac i-ar prinde bine.AL4 gasiti pe forum la vanzari sau pe www.proradioantic.ro la anunturi vanzari

Succes la restaurare.

Link spre comentariu

panza se cere schimbata, iar zgarieturile nu se vad in poza, dar cu ochiul liber se observa. Furnirul este un pic umflat in cateva locuri, si e pacat sa las un batran de 77 de ani sa isi piarda din frumusetea din tineretile lui :da .

La venerabila varsta de 77 de ani, are un aspect placut si pastraza patina vremii.Ar fi pacat sa-i schimbati panza, cu timpul s-ar pute sa regretati.Si inca ceva..nu-l "vopsiti" si nu-l "injectati" cu botox, ar arata ca o cocota.O "frectie" cu shellac i-ar prinde bine.AL4 gasiti pe forum la vanzari sau pe www.proradioantic.ro la anunturi vanzari

Succes la restaurare.

Subscriu la cele scrise de @nicolae57.
Link spre comentariu

O teorie bine infipta in piata de antichitati , internationala, spune clar ca o piesa reconditionata este mai putin valoroasa decit cea la care nu s-a umblat deloc. O lustruire, pare sa nu fie necesara, o "atingere cu shellac" ar fi doar paguba, mai ales daca nu stiti sa-l aplicati si il dati cu pensula. O restaurare completa cu inlocuirea finisajului cu unul nou, duce la pierderea originalului, chit ca va sclipi si arata frumos, daca e facuta de un mester priceput. Oricare din acestea ramin la alegerea dvs. Va sfatuiesc sa rectificati zgirieturile cu o pensula muiata in baitzul de culoare potrivita (de apa sau chiar alcool daca sinteti sigur pe ce faceti-alcoolul nu e reversibil) si apoi sa-l dati cu ceara de albine pe acelasi principiu cu care lustruiti pantofii (se poate si cu crema de ghete). Zgirieturile adinci se pot repara inainte de lustruirea cu ceara de albine, utilizint ceara solida pe care o puteti prepara singur dintr-un fagure cumparat de la un apicultor sau ceara de bostina amestecata cu fagure (devine mai tare). Si mai la indemina e ceara de la o luminare (cele de culoare mai inchisa care miros a miere au si ceara de albine nu numai parafina). Topiti ceara si amestecati cu pigment la culoarea piesei. Pigmentul il gasiti la magazinele pentru artisti (praf acrilic) sau si mai simplu presati acuarela. Aveti grija cu incalzirea cerii, e inflamabila! Folositi on resou electric sau puneti o tabla mai mare pe aragaz , la foc mic si supravegheat. Faceti un tub , rulind o coala de hirtie , pe care il lipiti cu tape si turnati ceara in interior lasind-o sa se solidifice. Obtineti o bagheta pe care o folositi cind e nevoie astfel: incalziti putin in mina o bucatica mica rupta din baton, chiar framintati, asezati pe gaura sau zgirietura si presati in interior cu o spatula confectionata din lemn tare (cires de ex). Nivelati cu spatula si inlaturati excesul cu o cirpa . Acest proces este in intregime reversibil. Daca gresiti ceva se scoate ceara si se pune din nou . Daca vreti totusi cindva sa il lustruiti cu shellac, spalati inainte cu putin petrol, sau si mai bine, chiar slefuiti atent si foarte putin cu hirtie nr 330 sau 400 umed (cu petrol) si lasati 12-24 0re sa se usuce (sa oxideze de fapt). Praful rezultat reactioneaza cu petrolul si piesa se albeste. Sa nu va speriati. Efectul dispare la aplicarea finisajului, dar oricum stergeti acest praf cu o cirpa uscata si pensula. Eventual muiati cirpa in putin alcool si stergeti de-a lungul fibrei. Dupa o ora, puteti aplica shellacul in tehnica franceza, nu cu pensula. Acesta e un procedeu normal de refinisare pentru antichitati, atunci cind sub shellacul nou , vrem sa pastram finisajul original. Va doresc mult succes

Link spre comentariu

Multumesc pentru sfaturi, tuturor. Avand in vedere ca sunt novice in ale reconditionarilor, sfaturile primite sunt binevenite. In momentul de fata am in lucru cateva jucarii (un cub 8x8x8 care e pe finala, un radio cu 6j8 si 6p6s, apoi urmeaza la rand un Selena b211, si inca 4 proiecte de radiouri artizanale), dar cand voi incepe reconditionarea, va voi tine la curent.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Salut.

Am inceput reconditionarea cu inlocuirea condensatoarelor devalorizate.

Mai jos am pus o serie de poze in care se observa modalitatea de a reconditiona

un condensator in asa fel ca sa arate ca cel original.

De aceasta metoda au beneficiat 80% dintre condensatoare.

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

La final condensatorul arata la fel ca mai inainte.

Posted Image.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări