Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce aparate cu lãmpi detineti?

ctepeo

Postări Recomandate

............... si in afara de alimentarea pick-upului decuplata, toate erau la locul lor. ......

Toate aparatele care mi-au trecut prin mana,echipate cu catrstrofa aceea de pickup "Supraphon" (cehoslovac) am intalnit faza cu alimentarea pick-up-ului decuplata si desigur cate o urma de flama pe sasiul pick-up-ului.Probabil dupa un "POC" si sigurantele arse, proprietarilor le-a pierit cheful de a mai asculta viniluri. :ras: Se pare ca izolatia firelor (fabricata de cehoslovaci) era extrem de proasta cum de altfel tot dintr-un cauciuc infect era confectionata si guma de pe platan care la caldura se topea si se crapa. Neaparat trebuie schimbate firele de la pick-up cu unele bine izolate.Eu am folosit fire recuperate din surse de calculator.
Link spre comentariu

Salut,Evident ca nu s-au fabricat aparate perfecte si fiecare dintre ele a avut unul sau mai multe puncte slabe. Desigur, neajunsurile mentionate la acest pick-up au dus la scoaterea acestuia din functiune la majoritatea radioreceptoarelor in care a fost incorporat. Totusi, deoarece aparatul in discutie arata bine, ar trebui sa se inceapa cu verificarea riguroasa a etajului de alimentare stiut fiind faptul ca redresorul cu seleniu este foarte sensibil si poate produce defecte in lant care pot culmina cu arderea transformatorului de retea (avand in vedere si frecventa supradimensionare a sigurantelor) Cei care sunt pusi in situatia inlocuirii acestui redresor, pot monta pe un mic suport, in locul acestuia, 4 diode redresoare cu Si ( ex.1N4007 , F407 sau orice diode redresoare cu Uinv. > 700V ) iar pentru inlaturarea fenomenului "intercarrier" cu frecventa retelei ( acesta se produce datorita deschiderii rapide a diodelor cu Si) se vor monta paralel pe fiecare dioda cate un condensator , de preferinta ceramic, de 2,2 - 4,7nF/ 800-1500V.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...

Nu este pe lampi dar e antic: revista Cinema (martie 1964)

Cum se numeste radioul ?L-a avut o cunostinta de-a mea de la tara si la folosit zilnic pana acum cativa ani. O data cu decesul proprietarului, mostenitorii au aruncat radioul la gunoi. :sparge: N-am putut sa-l recuperez. A dsiparut fara urma.Proprietarul afirma ca radioul este facut cu piese japoneze.
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Am văzut azi o combină pe lămpi? marca "Philips". Din păcate nu scria modelul. Combina era stereo şi era aşa:1) Radio doar cu unde medii şi scurte. Fără F.M. (M.F.) (U.S.W.) (U.K.W.) (U.U.S.)!!!. Radioul e în dreapta şi deasupra scalei sunt 3 butoane.2) Difzuoare în stânga şi dreapta, ambele jos. Cel din dreapta era mai mare;3) Avea şi magnetofon şi pick-up. Pick-up-ul era mai jos decât magnetofonul. Magnentofonul seamănă cu "Philips" EL 3549, dar avea în stânga, în loc de un buton avea o intrare cu mufă D.I.N. pt. microfon. Magentofonul şi pick-up-ul erau sub acelaşi capac - magentofonul era în stânga;4) Între difuzoare era un spaţiu pt. discuri;5) Avea picioare (nepuse).Nu am poze deocamdată. Poate identifica cineva modelul de combină? Pe spate nu era trecut nimic (nici măcar lămpile). A existat vreo combină "Philips" Tropic(al) X ... ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări