zal Postat Iulie 24, 2007 Partajează Postat Iulie 24, 2007 Valvo e mai anemica. Cea originala a radioului cum lumineaza? Link spre comentariu
mișa Postat Iulie 24, 2007 Partajează Postat Iulie 24, 2007 Da, Valvo lumineaza mai slab. Cea originala o poti observa cu greu daca faci perfect intuneric in camera si evident demontezi si becurile de sacla ale aparatului. Link spre comentariu
zal Postat Iulie 25, 2007 Partajează Postat Iulie 25, 2007 Asta e un fel de ''regenerare'' a emisiei catodului similar cu ce se facea la cinescoapele alb-negru? Link spre comentariu
NICA Postat Iulie 25, 2007 Partajează Postat Iulie 25, 2007 am un osciloscop Siemens original pe lampi,are 11 lampi si nici un tranzistor,e de prin anii '60.i-am schimbat electroliticii si functioneaza foarte bine la ora actuala.are baza de timp pana la 1,2 mhz. ca o curiozitate,toate lampile sant originale si mufa de sonda nu e bnc ci una mare cu filet ca si iesirile de la statiile radio vechi. posibil sa nu mai fie calibrat foarte bine dar eu il folosesc cu succes. Link spre comentariu
mișa Postat Iulie 25, 2007 Partajează Postat Iulie 25, 2007 dubleaza-i tensiunea de filament, uneste grila de comanda cu anodul, si dupa vreo 15 minute intre catod si grila de comanda descarca de cateva ori un condensator incarcat la vreo 400 de volti. asa ii mai regenerezi catodul si-i mai dai cativa ani de viata.Am 3 buc EFM11 uzate in sensul ca nu mai emit lumina dar pentoda din ele e destul de buna (masurata) si e folosita in partea de amplificare audio. Spunea cineva pe forum ca nu emisia de electroni e problema ci contaminarea luminoforului. Se pare ca asta este. Am sa incerc metoda ta, sa vad ce se intimpla. Cam ce capacitate sa aiba condensatorul? Link spre comentariu
mișa Postat Iulie 25, 2007 Partajează Postat Iulie 25, 2007 Scuze! Leg minusul condensatorului la catodul lampii sau la anod(grila)? Link spre comentariu
zal Postat Iulie 25, 2007 Partajează Postat Iulie 25, 2007 Prin metoda asta se curata catodul de impuritatile acumulate in timp, un fel de zgura de la filament. Dar risti sa faci un scurt. Vezi intii ce tensiuni maxime poti avea intre elemente in interiorul lampii. Link spre comentariu
MiniTehnicus Postat Iulie 26, 2007 Partajează Postat Iulie 26, 2007 Schema pentru regenerarea tuburilor. http://www.jogis-roehrenbude.de/Regenerierer.htm Link spre comentariu
Ovidanie Postat Iulie 26, 2007 Partajează Postat Iulie 26, 2007 O achizitie mai veche,magnetofon Tandberg model 62, stereo, construit cu tuburi.Fabricat in Norvegia probabil prin 1962.Are si telecomanda! Se prezinta in stare foarte buna, mecanica functioneaza perfect, electronica nu am testat-o,am vazut doar ca cei doi ochi magici lumineaza in ritmul muzicii. Link spre comentariu
mișa Postat Iulie 26, 2007 Partajează Postat Iulie 26, 2007 Foarte fain magnetofon! 3 capete! Si merge! Ce lampi are la VU-metre? Cum sta cu curelele ca de obicei asta e problema magnetofoanelor?Cind il desfaci fa niste poze. Link spre comentariu
NICA Postat Iulie 27, 2007 Partajează Postat Iulie 27, 2007 La ce foloseste sau ce este comutatorul de sus dintre role? Link spre comentariu
MiniTehnicus Postat Iulie 27, 2007 Partajează Postat Iulie 27, 2007 Este selectorul de turatie.Are vitezele de 4,7 - 9,5 - 19 , doar sunt tiparite in sistemul englezesc ( inch). :yawinkle: Link spre comentariu
mișa Postat Iulie 27, 2007 Partajează Postat Iulie 27, 2007 Multumesc! Am sa incerc de curiozitate o regenerare si am sa masor lampa inainte si dupa. Adevarul e ca eu nu prea cred in chestii de astea. E ca si cind ai repara un bec... E o problema de uzura. Cred ca e o "tentativa in extremis". Merita incercata de amorul artei - dar numai pentru asta, zic eu. Daca cumva am sa prind in colectie vreo lampa foarte veche si valoroasa nu am sa incerc sa-i fac regenerare, am sa o pastrez asa cum este.Probabil prima regenerare am sa o incerc pe ECC85 ca din astea am citeva foarte uzate. Mai am uzate rau si ECH81 dar astea sunt prea complicate pentru un prim experiment. Link spre comentariu
yo9hrb Postat Iulie 27, 2007 Partajează Postat Iulie 27, 2007 Este o chestie diferita fata de becuri. Am utilizat destul de mult metoda (in vremurile cand plangeai dupa un cinescop), avea oaresce rezultate. Dar nu faceai din lampa fata mare :snakeman: :supz: Link spre comentariu
mișa Postat Iulie 27, 2007 Partajează Postat Iulie 27, 2007 Scuze! am uitat sa intreb: ce inseamna "Tre sa ai mana super fina sa poti sa regenerezi calumea" ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum