Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce aparate cu lãmpi detineti?

ctepeo

Postări Recomandate

Vizitator CaeIndru

Dintr-o întâmplare am intrat în posesia unui radio Tesla 420A. Fostul proprietar vroia să îl arunce, la insistențele soției care îi reproșa că ține toate vechiturile în casă.Acum, că îl am, m-am hotărât să îl aduc în stare de funcționare. Voi avea, însă, nevoie de ajutor pentru că nu am cunoștințe de electronică.Este în starea în care se observă mai jos. Printre altele ași avea nevoie de o scală pentru că cea pe care o are este spartă de un priceput care a încercat să restaureze aparatul(după spusele fostului proprietar).

post-76842-139829628147_thumb.jpg

post-76842-139829628163_thumb.jpg

post-76842-139829628178_thumb.jpg

post-76842-139829628194_thumb.jpg

post-76842-13982962821_thumb.jpg

Link spre comentariu

Stie cineva daca radioul Bicaz seamana cu vreun alt radiou fabricat de alta firma din alta tara ? Ma refer doar ca design , panou frontal cu scala si butoane , forma... Multumesc

Link spre comentariu

salutate colegi. ma bag si eu in seama iar daca deranjez va rog sa ma scuzati. mi-a ajuns pe maini un tv rekord rusesc pe lampi, si initial am fost incantat de achizitia facuta, dar acum mi-a mai pierit din entuziasm... ma cam incurc de el, nu imi e necesar si nu stiu ce sa fac cu el. l-am alimentat de curiozitate pret de cateva minute, fasaie, se aprind cateva tubuti, altele nu si cam atat. partea de audio pare a lucra. tv-ul arata identic si la fel cu acesta: http://postimg.org/image/n57irfnzx/ . dati-mi si mie o sugestie ce sa fac cu magaoaia, ca parca nici la fier vechi nu l-as duce ca nu imi recuperez investitia, colectionari nu cunosc prin apropiere, sa il vand pe site-urile de vanzari, la cat de greu este nu cred ca se merita curierul, cat despre pret, habar nu am care ar fi un pret corect...

Link spre comentariu

nu mi-am propus sa il repar, sau daca ar fi cazul o sa il duc la cineva mai meserias, ca eu la lampi sunt habarnist, si e riscul sa il stric mai rau ...

Link spre comentariu

Salut,@ jack,Cu un pic de intarziere, consider ca acesta ar fi raspunsul:Bicaz S-573A face parte din categoria superheterodinelor reflex din familia "Pionier" deci toata pleiada aparatelor concepute cu tubul6Б8С si care au fost importate din URSS apoi produse in tara incepand cu "Pionier" S- 503A" ,"Pionier" S-503AS "Pionier 52" S-521A ,"Pionier" S-521A2,"Festival"S-521A4, "Pionier Electromagnetica" EM541, "Bucegi" S-554A si in fine, ultimul din aceasta categorie precum si ultimul aparat care mai contine componente sovietice, "Bicaz" S-573A .(Poate mai sunt cateva pe care nu mi le amintesc) Intre schemele acestor aparate exista diferente mai mult sau mai putin evidente , fie in etajele de alimentare fie in etajul final sau altele . In ce priveste casetele,cea mai aproape ca aspect este de la radioreceptorul "Ciocarlia" S-553B, are insa scala circulara si aparatul difera total deoarece este alimentat de la baterii. La modul general mai sunt cateva aparate care au casete identice ; nu le mai insir aici considerand ca raspunsul este dat in acest sens, cu mentiunea ca au fost fabricate in tara atat la Radio Popular cat si in alte intreprinderi ( unele dintre acestea nefiind in capitala): scala nu are corespondent la alt aparat iar butoanele sunt tot de provenienta sovietica, modelul butoanelor este intalnit la noi pentru prima data la "Record" S-49U care la randul lui a fost si el importat tot din aceeasi tara .pentru @ gaby 57,- minunatLa fel pentru toti care mai aduna aparate .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări