YO7DIG Postat Ianuarie 31, 2013 Partajează Postat Ianuarie 31, 2013 Da dar conditia e sa fii in Bucuresti, in provincie nu gasesti nimic, pe okazii le-au scumpit samsarii asa ca numai citeodata mai gasesc ceva mai fain...succes... Link spre comentariu
gaby57 Postat Februarie 2, 2013 Partajează Postat Februarie 2, 2013 Radio SUTOR , un brand "greu de gasit" : si citeva poze cu interiorul acestui radio http://imageshack.us/g/818/radiosutor001.jpg/ Link spre comentariu
YO7DIG Postat Februarie 4, 2013 Partajează Postat Februarie 4, 2013 UFFF CE FRUMOS E ...FELICITARI... Link spre comentariu
walldemar Postat Februarie 4, 2013 Partajează Postat Februarie 4, 2013 Radio SUTOR , un brand "greu de gasit" : Asteptam si alte informatii referitoare la Radio SUTOR. Link spre comentariu
Vizitator valibrad Postat Februarie 6, 2013 Partajează Postat Februarie 6, 2013 Buna ziua,Un Zvezda 54 ciudat. Initial am crezut ca a fost vopsita carcasa partial, insa vopseaua este foarte veche, are o nuanta verde militar oliv. Am zgariat carcasa la interior sperand sa gasesc vopsea rosie insa cea kaki este singurul strat de vopsea. N-am mai vazut nicaieri aceasta combinatie. Ma puteti lamuri? De asemenea, sunt interesat de cele 3 butoane si de ornamentul de sus. Link spre comentariu
Vizitator nikolas Postat Februarie 6, 2013 Partajează Postat Februarie 6, 2013 Presupun ca partea din fata cu ornamentele si scala sunt de la un Zvezda rosu , restul cutiei de la un Zvezda verde , deci din 2 aparate de culori diferite s-a facut unul Link spre comentariu
nicolae57 Postat Februarie 6, 2013 Partajează Postat Februarie 6, 2013 Buna ziua,Un Zvezda 54 ciudat. Initial am crezut ca a fost vopsita carcasa partial, insa vopseaua este foarte veche, are o nuanta verde militar oliv. Am zgariat carcasa la interior sperand sa gasesc vopsea rosie insa cea kaki este singurul strat de vopsea. N-am mai vazut nicaieri aceasta combinatie. Ma puteti lamuri? De asemenea, sunt interesat de cele 3 butoane si de ornamentul de sus.Zvezda 54, un proiect inceput in 1952 de catre Research Institute for broadcast reception and acoustics AS Popov abreviat IRPA, in colaborare cu uzina Kommunar din orasul ucrainian Kharkov.A fost produs intre anii 1954-1959 in doua variante coloristice rosu si verde si in doua variante constructive, cu sasiu vertical si cu sasiu orizontal.Productia a fost estimata la 674.000 de exemplare.Designul exterior este copia fidela a receptorului Excelsior 52 produs de francezii de la SNR.( http://www.radiomuseum.org/r/snr_excelsior_52.html)facut cadou de francezi(nu se stie in ce circumstante) unei delegatii de diplomati sovietici, care au vizitat Franta in 1952.Detalii aici:http://www.rw6ase.narod.ru/000/rpl_s/zwezda54.html Link spre comentariu
Vizitator valibrad Postat Februarie 6, 2013 Partajează Postat Februarie 6, 2013 Corect, dar kaki-ul este o culoare semi-mata, nu are textura aceea "piele de sarpe". Si este mult mai inchis la culoare. Link spre comentariu
Vizitator nikolas Postat Februarie 6, 2013 Partajează Postat Februarie 6, 2013 Nici pozele aparatelor din link-ul rusesc postat de nicolae57 nu sunt prea relevante . Cel rosu din prima poza are o scala tare dubioasa , cred ca provine de la unul de culoare verde . Apoi mai jos este unul cu un buton de care ma indoiesc ca e original . Din ce am vazut in realitate , cele verzi asa sunt , kaki inchis semi mat . Posibil sa fi existat nuante mai deschise si mai vii daca nu cumva aceasta tenta a fost data in unele poze de aparatul foto Link spre comentariu
Vizitator valibrad Postat Februarie 6, 2013 Partajează Postat Februarie 6, 2013 Pai si ce rost ar fi avut sa faca din doua unul? Si niciunul sa nu aiba cele 3 butoane si nici ornamentul de sub stea. Link spre comentariu
harfa Postat Februarie 8, 2013 Partajează Postat Februarie 8, 2013 6 culori originale. Toate au imprintul care se vede in coltul de jos dreapta, in afara celui cu finisaj "flacara". Aici gasiti poza: http://i.imgur.com/XqAIYpS.jpg Zvezda rosu cu scala originala . Acestea sint cele mai multe. Au sasiu orizontal si scala are rama rosie. Este a 7-a culoare la aceste radiouri. Cel aparent rosu din mijloc sus la poza anterioara este grena, mult mai inchis decit rosu. Nu este efect foto. Toate cele din poza anterioara au sasiu vertical. http://i.imgur.com/JrDC497.jpg Link spre comentariu
harfa Postat Februarie 9, 2013 Partajează Postat Februarie 9, 2013 Completare: Modelul cu finisaj denumit de mine "flacara", e posibil sa aibe si imprintul acela de sarpe, doar nu sint sigur.Sasiele verticale si orizontale pot fi intilnite la aceeasi culoare. Am observat insa ca ponderea este pentru rosu sasiu orizontal si pentru celelalte culori sasiu vertical. Varianta franceza are si culoare mov. Domnul care a postat acest radio pe forum e posibil sa aibe varianta din prima poza postata de mine, acela de sus coltul din stinga. Va urez un w-end placut Link spre comentariu
Vizitator valibrad Postat Februarie 10, 2013 Partajează Postat Februarie 10, 2013 Foarte interesant. Carcasa aparatului meu se apropie de cea kaki din coltul dreapta sus. Cel albastru din poza cred ca este albastrit pe calculator pentru ca are si steaua albastra. Dar stiu ca au existat si albastre, sunt poze pe internet. Link spre comentariu
harfa Postat Februarie 11, 2013 Partajează Postat Februarie 11, 2013 Poza radioului albastru era foarte inchisa . I-am deschis contrastul ca sa vedeti mai bine si mi-am facut propria poza ca sa respect regula stiti dvs. care. Aparatul il gasiti aici si e albastru. E descris si in text ca fiind albastru. http://www.sstu.ru/museum-radio/index.p ... &Itemid=67 Link spre comentariu
ctepeo Postat Februarie 24, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 24, 2013 Ca fapt divers, prin 1957 un asemenea aparat costa 2.100 lei (la un salariu de 300-500 de lei). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum