Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce aparate cu lãmpi detineti?

ctepeo

Postări Recomandate

La multi ani !Este "Electronica" S-606 A , cea mai eleganta combina realizata in tara . Contine: magnetofon, pick-up, radioreceptor, discoteca si incinta acustica. Daca in acelasi an , 1960 , radioreceptorul "Enescu" a fost o premiera nationala , a carui scala se poate vedea si aici , aceasta combina este echipata cu primul radioreceptor romanesc cu tuburi si etaj final contratimp pe sasiu metalic caracteristic radioreceptoarelor romanesti MA-MF fabricate in tara pana la "Darclee-2" inclusiv . Este prevazut , tot in premiera cu registru de ton programabil. Receptorul radio are caracteristicile electrice , afara de AAF , indentice cu "Enescu " si a mai echipat inca doua combine muzicale produse in acelasi an, fiind predecesorul radioreceptorului "Modern" S-626A, si acesta cu etaj final contratimp.

Link spre comentariu

ultima achizitie: Vef-Akkord, 1959

http://img201.imageshack.us/img201/4779/img2682mic.jpg

http://img545.imageshack.us/img545/8499/img2689mic.jpg

http://img401.imageshack.us/img401/5881/img2685mic.jpg

functioneaza dar trebuiesc schimbati condensatorii. sensibilitatea este destul de slaba, tinand cont ca este intr-o depresiune, nu are antena de ferita, iar antena pe care i-am pus-o este un fir lung de vreo 10m. pe scurte, seara, prinde vreo 7-9 posturi. pe medii, foarte slab, RRA doar seara, Radio Iasi, deloc. pick-up-ul functioneaza, dar nu se aude, probabil are vreun fir dezlipit sau lampa de preamplificare este dusa. bratul original a fost schimbat cu altul, mai nou. ochiul magic se aprinde f slab, nu functioneaza.

toate piesele sunt originale, facute in 1959, foarte curat sasiul, chiar incredibil.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Incerc sa atasez pozele aparatului despre care va vorbeam pe la jumatatea lui decembrie 2012 si, despre care se comenta ca nu este fabricat de Minerva Austria, ca are ochi magic, ca nu-i Tempo si nici Presto. Nu mai stiu ce sa cred , dar acestai aparatul pe care-l detin si pe care l-am adus pe linia de plutire, mai putin caseta care-i cam mancata de carii. O sa fac poze la cel de acasa si le voi posta maine.

Link spre comentariu

Buna ziua,

Daca am postat unde trebuie, bine-i, daca nu, rog moderatorii sa-l posteze acolo unde-si are locul.

Am un radio Minerva-Austria fabricat prin '36. Este vorba de acel model, fara ochi magic, cu sasiu din aluminiu, cu lampile dispuse in linie pe sasiu : EK 2, EF 5, EBC 3, EL 3, iar AZ 1 se afla pe traf-ul de retea. Partea de AF am pus-o pe picioare, un sunet impecabil (am injectat un semnal extern). Problema-i ca, dupa ce am adunat diverse scheme , de colo, de colo, nimic nu se prea potriveste cu ce-i "pe teren". In curand, cand ma voi pricepe sa postez niste foto, o voi face, ca sa se vada despre ce-i vorba. Ma poate ajuta careva cu vreo schema ? sa fie un Presto, un Tempo....habar n-am. Help !

Pai poate va hotarati ce cautati...Mai sus intrebati de un aparat cu seria de tuburi EK2 EF5 EBC3 EL3 AZ1

In fotografia postata de pe site-ul Radiomuseum apare un aparat Minerva 38w pe care intamplator il am si eu in colectie dar care are seria de tuburi EK2 EBC3 EL3 AZ1

Care-i nelamurirea ???

Link spre comentariu

Din pacate nu avem o fotografie a casetei care ar putea lamuri lucrurile.Sasiul este de Presto 48W, patru tuburi EK2 EF5 EBC3 EL3 plus redresoarea AZ1 care este foarte originala are alt balon decat cel conventional si intradevar un traf rebobinat.In toata combinatia lipseste EM1.Asteptam o fotografie a casetei.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări