Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce aparate cu lãmpi detineti?

ctepeo

Postări Recomandate

Apropo de ampuri de chit. Imi amintesc eram in clasa a 11 si imi luasem o chitara rece" reghin" careia ii pusesem o doza dubla de hora (humbucker) si am testat-o initial pe un 10Wcu 2N3055. Sunetul era execrabil si initial am dat vina pe doza dar mai incolo am descoprit ca saturasem preul, dupa care din curiozitate am probat pe un" Minsk" 58 cu el84 final SE. Nu mica mia mi-a fost mirarea cand am vazut ca doza suna bine. deci cuvintel;e sunt de prisos. :d

Link spre comentariu
  • 7 luni mai târziu...

am un tomis S621A si recent am achizitionat si un radio Pionier 52 S521A daca are cineva schemele lor il rog sa ma ajute mai ales pentru pionier.Relativ recent m-a lovit si pe mine boala de a colectiona radiouri vechi , mai am un tv temp in curs de dezmembrare totala.

Link spre comentariu

Salve baieti,Sa ma bag si eu in seamaAm un Capri idem ca lui nea Stereo, un Phileta din 1940 (cam asha ceva), una bucata Mediator si un Acord russesc cu pick-up.Toate functioneza la cheie (le-am reconditionat si pot sa spun ca dumnealor traiesc o a doaua tinerete.Mai am niste rable vechi de tot cum ar fi un Siemens si doua bucati care sunt varza si mi-e cam leme sa le fac o injectie cu elixirul tineretii).Ar fi misto daca ma face (poveste..) un muzeu cu aparate vechi. Macar virtualBafta la reconditionariLaurentiu

Link spre comentariu

Am si eu o statie militara de emisie-receptie, A7B. Scoate (sau scotea) 2W intre 24 si 28 MHz (FM). Inca mai functioneaza (vorbesti cu taxiurile). Cred ca este facuta prin '50, se alimenta la baterii (tuburi rusesti 2k2m cu incalzire directa). Are cineva lampile astea?

Link spre comentariu

Salut,Momentan sunt posesorul unui Capri stereo si al unuia romanesc cupick-up, model S643A.Capri este functional si pregatit pentru up-grade cu decodorul stereo.Cel cu pick-up este functional, tocmai ce l-am terminat de reconditionat,insa partea de pick-up este distrusa dincolo de reparatii. Mai am cel putin 3bucati in asteptare dar pana nu sunt reconditionate sau functionale nu merita sa le pomenesc.Daca cineva are piese de schimb pentru Capri sunt interesat de bloculde UUS, preferabil cel 88 - 108.Mai am o raritate, nici nu stiu ce denumire are, este un fel de pick-up,foloseste discuri mari si flexibile si este complet pe lampi, banuiesc caera folosit ca reportofon ?.Inca experimentez variantele pentru a putea modifica partea de UUS,cu un convertor nu se poate realiza acoperirea pentru toata banda vest.

Link spre comentariu

Sunt foarte bucuros pentru ca astazi am gasit o carte cu scheme de radioreceptoare romanesti din care peste jumatate sunt pe lampi.este posibil sa fie chiar toate radioreceptoarele fabricate in Romania. Acum va mai trebui sa gasesc un scaner. :supz:

Link spre comentariu

In masura timpului disponibil o sa scanez schemele din cele 2 volumecare cuprind aparate de radio, magnetofoane si pick-up.Am nevoie doar de o adresa unde sa le descarc.Astept sugestii ! :smt006

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

1. Am scris locatia :tonqe: 2. La un radioamator, unde s-ar putea sa mai gasesti. Au fost donate de armata la radiocluburi si le-au luat radioamatorii la niste preturi derizorii prin anii '80. Pe vremuri asa se faceau dotarile. Socrul meu mai are un receptor militar USP (din aceeasi sursa) care functioneaza f. bine si in ziua de azi. De fapt este singurul receptor din cadrul statiei, si face legaturi numai DX (australia, sua, etc.)Da un anunt pe Radioamator.ro sau pe Anunturi yo

Link spre comentariu
Vizitator duron750

Apropo de radiouri vechi, nu aveti cumva schema de la radio "Opereta", fabricatie Electronica 57. Daca este trecuta in cartea de scheme de radioreceptoare, ar trebui sa fie si un detaliu de montare scala, se poate sa il scanati si sa postati si acel detaliu? Va multumesc anticipat.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări