kripton Postat Februarie 5, 2012 Partajează Postat Februarie 5, 2012 Va salut ,Felicitari @ < viopa > .Caseta si " infrastructura " acestui aparat este identica celei de la radioreceptorul " Olt " S-555B desi cele doua receptoare sunt complet diferite . Este admirabila inspiratia producatorului ; cele doua rauri , " Olt " si " Mures " , desi izvorasc din acelasi munte , au cursurile in directii total diferite . Link spre comentariu
yo3gje Postat Februarie 6, 2012 Partajează Postat Februarie 6, 2012 Super. Chiar ma intrebam cand o sa apara Muresul..... Se poate va rog o poza cu sasiul vazut de dedesubt?Cu respect Gelu Link spre comentariu
viopa Postat Februarie 6, 2012 Partajează Postat Februarie 6, 2012 Asa arata sub sasiu, Mures-ul. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Februarie 6, 2012 Partajează Postat Februarie 6, 2012 Restaurare radio Mures. Prezint doua poze cum era inainte de restaurare. Si cateva dupa restaurare. Mai am de montat cadrul de sub caseta/carcasa. Inca nu are capacul din spate. felicitari arate ca nou cred ca a fost multa munca ,a esit ceva foarte frumos Link spre comentariu
viopa Postat Februarie 7, 2012 Partajează Postat Februarie 7, 2012 Multumesc! Da, a fost multa munca. In vara anului trecut am reparat si lacuit caseta, am curatat si vopsit sasiul. La condensatoarele cu smoala la capete, le-am schimbat "continutul"... Link spre comentariu
YO7DIG Postat Februarie 7, 2012 Partajează Postat Februarie 7, 2012 Felicitari domnule Viopa , arata excelent, cu ce ai vopsit sasiul ?...stima si salutari la totzi ... Link spre comentariu
yo3gje Postat Februarie 7, 2012 Partajează Postat Februarie 7, 2012 Observ metoda de reparare a potentiometrului de volum. Exact aceeasi metoda o folosesc si eu. Suruburi de 1,2 mm cu piulita Link spre comentariu
viopa Postat Februarie 8, 2012 Partajează Postat Februarie 8, 2012 Super. Chiar ma intrebam cand o sa apara Muresul..... Se poate va rog o poza cu sasiul vazut de dedesubt?Cu respect GeluComutatorul este recuperat din doua comutatoare. Daca nu-mi reusea recuperarea, il foloseam pe cel primit.Multumesc pentru comutator !!!Cat priveste reparatia potentiometrului, a fost o inspiratie pe moment, deoarece nu mai stiu unde am pus niturile ce le-am facut candva.Vopsirea am facut-o cu sprey pentru jenti. Undeva , cu multe pagini in urma am raspuns la aceasta intrebare.Multumesc pentru felicitari ! Spor la toti ! Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 8, 2012 Partajează Postat Februarie 8, 2012 Pentru revopsirea partilor metalice se poate utiliza si spray-ul cu zinc.Se gaseste in comert.Confera o buna protectie anticoroziva cu conditia ca eventuale puncte de rugina sa fi fost temeinic curatate. Dupa curatarea punctelor corodate,inainte de vopsire este indicata o pasivare chimica a suprafetelor.In acest sens exista o gama larga de produse cum ar fi Fertan sau Evipass. Despre feratan puteti citi in linkul urmator cum actioneaza http://www.fertan.ro/ Evipass-ul este o: "soluţie apoasă pentru îndepărtarea ruginei de pe diferite suprafeţe metalice.Degresează suprafaţa, pasivează metalul prin fosfatare. Se va aplica cu pensula sau prin imersia obiectului de tratat în material. După uscare se finisează cu grund anticoroziv şi email" Link spre comentariu
yo3gje Postat Februarie 9, 2012 Partajează Postat Februarie 9, 2012 Mercic pt poza! Chiar eram curios in ce pozitie este asezat kit-ul de bobine cu comutator; Acum m-am prins.Apropos de potentiometru; Cum bateti niturile fara sa se sparga bachelita? Pe mine m-a speriat tot timpul operatia asta.... Link spre comentariu
viopa Postat Februarie 9, 2012 Partajează Postat Februarie 9, 2012 Niturile le bat cu un ciocan mic de la trusa de traforaj. Dar mai dau gres si eu...si sparg ebonita... Link spre comentariu
Vizitator Misi Postat Februarie 9, 2012 Partajează Postat Februarie 9, 2012 Fabricatie RCA,stampila de QC cu data de 23 april.1935 Link spre comentariu
viopa Postat Februarie 9, 2012 Partajează Postat Februarie 9, 2012 Felicitari de achizitie ! Trebuie adus la adevar... Cred ca argintiul este aplicat dupa ce a iesit din fabrica.Functioneaza? Link spre comentariu
radianr Postat Februarie 9, 2012 Partajează Postat Februarie 9, 2012 Frumoasa achizitie si destul de bine intretinut tinand seama de varsta lui. Trebuie, asa cum zice si @viopa, "adus la adevar". Pe site-ul Proradioantic este un articol foarte bun pe aceasta tema scris de Dl. Adrian Dunarean. Merita citit cu multa atentie. Felicitari. Link spre comentariu
Vizitator Misi Postat Februarie 10, 2012 Partajează Postat Februarie 10, 2012 Da, F U N C T I O N E A Z A, si inca aproape ca nou, doar epuizarea partiala a emisiei catodica a tuburilor a redus amplificarea initiala, cele 9 tuburi inca sunt originale.A fost schimbat un condensator electrolitic,difuzorul (dar asta cu unul de acelas tip ) ,iar " ornamentarea "cu argint ,de fapt cred,e din acele vopsele de soba, apartine primului proprietar.Are etajul de AF cu defazor si 2 tuburi tip 42 ,in push-pull. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum