Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce aparate cu lãmpi detineti?

ctepeo

Postări Recomandate

Va salut ,Cel mai nimerit ar fi sa puneti poze ( sasiu sus , sasiu jos, sa se vada comutatorul de unde ) cat mai clare cu aparatul deoarece " Opereta " s-a fabricat in doua variante cu diferente in etajele de RF .( sper sa nu " uitati " ca in locatia de profil ) .

Link spre comentariu

Multumesc draga NICOLAE , v-am trimis un PM si un MAIL in legatura cu scala, felicitari pentru VIOPA, are o mina de profesionist, foarte frumos si ingrijit restaurate toate aparatele dumnealui... sanatate si stima...Mihai.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator coric66

Să mai animăm puţin şi topicul acesta...

Un Telefunken Rhythmus 52 , funcţional (n-am scris perfect funcţional pentru că ochiul magic e cam "palid" , în rest n-am ce să-i reproşez).

Posted Image Posted Image Posted Image

:jytuiyu Later edit : Să-mi fie iertată grosolănia cablului de alimentare , am rămas cu el din faza de depanare , acuma l-am sesizat in poze,

promit că-l voi înlocui cu ceva mai adecvat.

Link spre comentariu
Vizitator coric66

Până la sosirea unei "Rândunici" (curaj posesorule) , cu voia dvs. vă mai prezint un Nordmende Carmen (1953) , mai tânar cu un an decat Telefunkenul de aseară dar exact în aceaşi stare de funcţionare. Acesta în schimb a reuşit toate performanţele ,m-a ars finala , m-a electrocutat(electrolitici nedescărcaţi) , în mişcarea voioasă a mâinii ca urmare a scuturăturii am smuls toate firele din cosele selectorului de tensiuni al transformatorului reţea ceea ce mi-a dat bătăi de cap. Dar toate au farmecul lor , îmi voi aminti cu plăcere toate astea.

Posted Image Posted Image Posted Image Posted Image

oJnUOpJwp_A

În videoclip , aparatul merge doar cu antena sa internă , nu i-am mai ataşat nici o sârma pe post de antenă .

Link spre comentariu
Vizitator GlowingStar

Până la sosirea unei "Rândunici" (curaj posesorule) , cu voia dvs. vă mai prezint un Nordmende Carmen (1953) , mai tânar cu un an decat Telefunkenul de aseară dar exact în aceaşi stare de funcţionare. Acesta în schimb a reuşit toate performanţele ,m-a ars finala , m-a electrocutat(electrolitici nedescărcaţi) , în mişcarea voioasă a mâinii ca urmare a scuturăturii am smuls toate firele din cosele selectorului de tensiuni al transformatorului reţea ceea ce mi-a dat bătăi de cap. Dar toate au farmecul lor , îmi voi aminti cu plăcere toate astea.

Posted Image Posted Image Posted Image Posted Image

oJnUOpJwp_A

În videoclip , aparatul merge doar cu antena sa internă , nu i-am mai ataşat nici o sârma pe post de antenă .

O frumusete. : )

Link spre comentariu

am si io un S641A cred ca e functional, tre sa il cobor din pod, e mostenire de la bunicu, mai am si cateva televizoare cam deo varsta cu radioul asta. televizoarele nu sunt functionale, daca are cineva nevoie de ele sa imi spuna.

Link spre comentariu

Va salut , " Randunica " S - 614 A este radioreceptorul care marcheaza finalizarea tranzitiei ( la aparatele cu tuburi ) intre " Radio - Popular " si " Electronica " si este ultimul aparat romanesc ( alimentat numai din reteaua de c.a .) care mai contine sasiu si subansamble de tip " Orion " produse in tara , respectiv , claviatura , comutatorul de unde si filtrul de intrare . ( se poate aminti acelasi lucru si despre " Rodica " S - 615 AB fabricat , in acelasi an, cu alimentare mixta , baterii / retea ) . Derivat din " Bucuresti - 500 ", mai precis S-593A2 , ( " Electronica " , dotat cu pick-up incorporat ) " Randunica " a fost reproiectat sa lucreze cu frecventa intermediara de 453 KHz ( fata de 473 KHz la " Bucuresti - 500 " ) , frecventa utilizata ,cu foarte mici variatii , la toate aparatele cu receptie MA fabricate dupa acesta . Totodata , filltrele de FI romanesti , utlizate prima data la " Bucuresti 500 " S - 593A ( varianta "Electronica ") , reactualizate pentru aceasta frecventa , s-au utilizat in exclusivitate la toate aparatele cu receptie numai in MA , pe sasiu metalic , pana la fabricarea receptorului " Carmen 4 " . Cu alte cuvinte , dupa " Randunica " s-a trecut la productia radioreceptoarelor de fabricatie integral romaneasca atat conceptual cat si in privinta componentelor deci prin acest aparat , (ca evolutie ) se face lagatura intre aparatele cu MA romanesti, initial importate si aparatele MA de conceptie si fabricatie autohtona . ( cu mentiunea ca deja s-a fabricat " Fantezia " S- 604 A , tot MA insa acesta nu se incadreaza aici ) Schema electrica la " Randunica " este aceeasi ca la " Bucuresti - 500 " singurele diferente ca ordin de marime al componetelor se gasesc doar in etajul modulator si OL . Rezistentele utilizate sunt importate din RSC ,la fel ca si condensatoarele de filtraj . " Randunica " este prevazut cu pick-up " Supraphon " incorporat , de tip GE - 56 care a echipat sporadic si unele exemplare de " Bucuresti- 500 ". O varianta a acestui pick-up s-a fabricat si in R.P. Polona , cu acelasi mecanism si cu un design exterior usor schimbat . In rest , constructiv si ca aspect ,aparatele se aseamana mult, diferente minime sunt totusi la scala si aspectul casetei . Este un aparat mai rar si uneori confundat cu variante de " Bucuresti - 500 " .Multumiri , @ < gaby 57 > .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări