Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce aparate cu lãmpi detineti?

ctepeo

Postări Recomandate

Din pacate la noi nu prea se mai gasesc radioreceptoare care sa arate asa... Banuesc ca nu prea ati intervenit in el... Oricum aparatul este un bibelou care arata bine in orice biblioteca unde se va mai gasi si un amplificator retro construit de Dvs. ....

Link spre comentariu
Vizitator coric66

Aplauze domnilor viopa , Cristian74 si gabriele pentru frumuseţile prezentate.E imposibil de ţinut pasul cu dvs :rade:

Un Hornyphon Souveran 61 W680A , an 1960 - 1961 , FM 88-104 Mhz , stereo pe partea de audio , din păcate fără decodor :

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu

Aplauze domnilor viopa , Cristian74 si gabriele pentru frumuseţile prezentate.E imposibil de ţinut pasul cu dvs :rade:

Un Hornyphon Souveran 61 W680A , an 1960 - 1961 , FM 88-104 Mhz , stereo pe partea de audio , din păcate fără decodor :

Posted Image

Posted Image

Un adevarat ferrari.....ar fi interesant cit costa la vremea respectiva si eventual cine la cumparat atunci ,ce salariu avea :rade:
Link spre comentariu
Vizitator coric66

Se poate pune decodor? Ce lămpi are pe partea de audio?Şi de ce are 2 ochiuri magice (tuburi indicatoare de acord)? :nas:

Nu cred că se poate pune decodor , fără o intervenţie majoră în schemă , nu văd pe nicăieri vre-o mufă sau alt sistem de interconectare. Tuburile finale sunt EL84.Cel din stânga nu este ochi magic , este un indicator de balans , mecanic.
Link spre comentariu
Vizitator coric66

Orion 115A , an fabricaţie 1956 , doua frecvenţe fixe pe două posturi din UM cu acord fin pe acestea prin plimbarea unui inel metalic de-a lungul unei bobine :

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu
Vizitator coric66

Mulţumesc domnilor.

Dle Mila , m-aţi ajutat mult cu cele doua frecvenţe , chiar nu ştiam in ce zonă ar trebui să meargă.

Încă nu l-am legat la o antenă exterioară dar cu cea de cameră nu prinde decât paraziţi din retea (normal si firesc in zilele noastre :rade: ).

O să-l verific in paralel cu un aparat care indică frecvenţa , acum că ştiu zona de lucru.

Ca să nu rămân doar cu vorbăria , mai postez un Melodyn din 1969

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu

Salutari la totzi, am acelasi Orion dar cu acord pe variabil , cutia are acelasi format cu deosebirea ca are scala in partea de sus , acordul facindu-se cu ajutorul condensatorului variabil, merge formidabil , un aparat extrem de dragut pe care l-am restaurat cu placere acum citiva ani...felicitari pentru noile aparate .....YO7DIG / MIHAI .

Link spre comentariu

:57 Tesla 420A, un aparat la care lucrez de ceva timp si sper sa-l finalizez in vara asta.

Lucrarile de restaurare a carcasei sunt incheiate, am avut noroc ca panza era intacta iar cutia nu are nici macar o zgaraietura. :da

Partea electronica necesita reparatii, in primul rand trebuiesc inlocuite condensatorul de filtrare IT si tuburile cam epuizate.

Etajul final cu EL90 (6L31) a fost inlocuit la proprietar prin anii '78-'79 cu tubul EL84, modificarea insa a fost facuta de un maserias care a lucrat ca la carte: cu schimbare de soclu si tot atunci i-au fost schimbate tubul de redresare (6Z31) si condensatorii de filtrare originali cu diode si un condensator dublu de 2x50mF de tv cred... :rade:

Dupa ceva munca de restaurare radioreceptorul vintage TESLA 420A este 100% functional si cu un aspect optic 10 din 10.

Videoclipuri:

zgMlgn01O3k

2fF-qvyC0h8

:40

Si cateva poze pentru amicii nostalgici:

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu

Prezentare frumoasa !Felicitari d-le Cristian,si sa aveti mereu de restaurat ca le reusiti! Va dau si eu tot nota maxima 10,si daca s-ar putea si o diploma pentru efortul depus de a repune in functiune amintiri dragi! :da

Link spre comentariu

Superb realizata restaurarea!In poza a doua de dupa cele doua videoclipuri este difuzorul la care am remarcat niste puncte de sudura...nelamurirea mea ar fi:s-au facut suduri din fabrica pe magnet?

Link spre comentariu

Magnet metalic sudat, nu am mai vazut!Felicitari Cristian74 pentru aparat si restaurare.Sunt interesat daca ai mai facut ceva cu constructia receptorului cu PFL200 varianta a-2-a

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări