viopa Postat Mai 28, 2011 Partajează Postat Mai 28, 2011 Un radio cu lampi, RADIOMARELLI RD 249, o singura lungime de unda [uM], functional. Tuburi folosite : 35 W4; 12 BE6; 12 BA6; 50 B5; 12 AT6. Link spre comentariu
kripton Postat Mai 28, 2011 Partajează Postat Mai 28, 2011 Foarte interesant aparatul . Este cu alimentare universala (0,15A) si tuburi miniatura .Felicitari ! Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 31, 2011 Partajează Postat Mai 31, 2011 Asta l-am facut eu si merge foarte bine.Va salut!As vrea sa incerc schema pentru un LATVIA RN59.Ce tranzistor poate fi folosit ca echivalent la vechiul BF215(parca UNITRA)?Va multumesc Link spre comentariu
kripton Postat Iunie 1, 2011 Partajează Postat Iunie 1, 2011 Salut , BF 215 are echivalent BF 255 incapsulat in plastic . Se poate folosi orice tranzistor de UIF cu siliciu NPN din selectoarele de canale tranzistorizate si cele din blocurile UKW sau amplificatoare de antena . ( cer scuze pentru mesajul initial , a fost scris de amicul la care ma aflu ) . Link spre comentariu
doru3160 Postat Iunie 1, 2011 Partajează Postat Iunie 1, 2011 Merge bine cu o jucarie din aia,numai ca va fi un pic de bibileala ca sa adaptezi un convertor de frecventa. Trebuie o sursa riguros stabilizata si (parerea mea) potentiometrul de acord e bine sa fie multitura...(chiar unul recuperat din vechile programatoare TV AN) Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 2, 2011 Partajează Postat Iunie 2, 2011 Salut , BF 215 are echivalent BF 255 incapsulat in plastic . Se poate folosi orice tranzistor de UIF cu siliciu NPN din selectoarele de canale tranzistorizate si cele din blocurile UKW sau amplificatoare de antena . ( cer scuze pentru mesajul initial , a fost scris de amicul la care ma aflu ) .In principiu ar merge si un BFY 90?Multumesc Link spre comentariu
mila Postat Iunie 2, 2011 Partajează Postat Iunie 2, 2011 Merge si BFY90 dar parca e pacat de el. Link spre comentariu
doru3160 Postat Iunie 2, 2011 Partajează Postat Iunie 2, 2011 Merge si BFY90 dar parca e pacat de el.Cand nu ai paine,e bun si cozonacul Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 2, 2011 Partajează Postat Iunie 2, 2011 Merge si BFY90 dar parca e pacat de el.Cand nu ai paine,e bun si cozonacul Din testele facute de mine a rezultat ca cel mai bine functioneaza cu BF173 si/sau BFX89...Si da un potentiometru multitura,musai alimentare stabilizata ; altfel la orice vibratie/deplasare sare de pe frecventa... Link spre comentariu
viopa Postat Iunie 4, 2011 Partajează Postat Iunie 4, 2011 Daca " am batut toba, sa auda toata lumea" in a face ordine in colectiile personale, asta nu inseamna ca eu stau cu mainile in san.... Cu ceva timp in urma, am restaurat Bicaz-ul, acum i-a venit randul la ELECTROMAGNETICA 541. Parerea personala este ca, atunci cand postezi in colectia personala, un radio si acesta nu este asa cum trebuie, cu trecerea timpului, tot mai greu este sa te intorci in al "aranja"... Prin urmare, mi-am impus sa nu mai postez aparate de radio, daca nu sunt :functionale, cu piesele originale,restaurate, sterse de praf, etc... A fost nevoie de schimbat panza, si restaurat caseta. Toate lampile sunt cele din fabrica. Link spre comentariu
Vizitator coric66 Postat Iunie 5, 2011 Partajează Postat Iunie 5, 2011 @ Viopa, felicitari , foarte bine a iesit , de altfel ca si toate aparatele la care ati lucrat. Postez si eu acest model , care nu mi-e foarte clar ce tip e. Pe scala si capacul din spate scrie ca e Orion R 946 FI ,pe net gasesc cum ca ar fi Vadásztölténygyár - R 946 F I. (Szimfónia) sau in alta parte Videoton R946FI. E cu 2xECH81 , Ez80 , EM80 ,EBL21. Acuma functioneaza perfect si arata excelent dar parca ma deranjeaza ca nu stiu exact ce fel e. Link spre comentariu
viopa Postat Iunie 5, 2011 Partajează Postat Iunie 5, 2011 Multumesc coric 66...Frumoasa achizitie. Chiar m-am intrebat dupa ce aparat este facut Balada noastra.Raspunsul se vede... Link spre comentariu
nicolae57 Postat Iunie 5, 2011 Partajează Postat Iunie 5, 2011 @ Viopa, felicitari , foarte bine a iesit , de altfel ca si toate aparatele la care ati lucrat. Postez si eu acest model , care nu mi-e foarte clar ce tip e. Pe scala si capacul din spate scrie ca e Orion R 946 FI ,pe net gasesc cum ca ar fi Vadásztölténygyár - R 946 F I. (Szimfónia) sau in alta parte Videoton R946FI. E cu 2xECH81 , Ez80 , EM80 ,EBL21. Acuma functioneaza perfect si arata excelent dar parca ma deranjeaza ca nu stiu exact ce e. In link-ul de mai jos aveti istoria producatorului maghiar- Vadasztoltenygyar(1945-1960), care in 1980 devine Videotonhttp://www.radiomuseum.org/dsp_herstell ... ny_id=5786 Link spre comentariu
feri.visky Postat Iunie 8, 2011 Partajează Postat Iunie 8, 2011 Dl. nicolae57 a gasit raspunsul...Ca sa-l linistim pe colegul nostru iata cateva iformatii suplimentare:"Vadasztolteny" si-a reorientat productia (de gloante nu mai era asa de mare nevoie, rusii aveau destule...) si ca sa nu se creeze o confuzie prea mare fabrica reorganizata s-a numit tot VT dar... altfel: Videoton. Acesta a preluat practic toata productia de radio si TV, mai ales ca fabrica Orion s-a orientat spre electronica pentru satelitii rusilor. Fiind insa un nume (brand) acceptat si foarte cunoscut (dar de care si-au batut joc dupa revolutie...) in lume, aparatele pentru export facute de Videoton erau brend-uite cu numele de Orion!!!Deci Dvs., stimate proprietar norocos, avetz un exemplar de export al fabricii VT (Videoton)!P.S.Orion nu avea litera "R" in codificarea tipurilor... Link spre comentariu
Vizitator coric66 Postat Iunie 9, 2011 Partajează Postat Iunie 9, 2011 Va multumesc pentru raspunsuri. Mi-i clar acuma. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum