Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce aparate cu lãmpi detineti?

ctepeo

Postări Recomandate

Alta raritate, un radio "Telegrafia Super 7p" fabricat in Cehia ocupata prin 1943/44 si foloseste tuburi din seria U (UCH11, UBF11, UCL11, UY11).Dupa razboi marca "Telegrafia" a devenit...................."Tesla" Pardubice-Praga.Aparatul e in carcasa de bachelita (intreaga) dar are lipsa difuzorul, potentiometrul de volum si doua butoane si trebuie restaurat.

Link spre comentariu

Inca un radio gen "Phileta" fabricat in Belgia sub marca "Siera", modelul S98U intre 1941-1944.Interesanta este carcasa din lemn (probabil ca fiind razboi bachelita lipsea mai ales intr-o tara ocupata) acoperita cu o tesatura gen Ratan. Schema este clasica cu 2xUCH21 +UBL21+UY1N si receptioneaz UM si US:

Link spre comentariu

Altul (salvat de la distrugere dintr-un pod din Oltenia impreuna cu un "Royal"): un "Lux" S574A fabricat de "Radio Popular" care desi este cu urme de soricei pe sasiu in rest e complet si in stare buna mai ales carcasa cu lacul intact.Un aparat elegant, poate si datorita ornamentelor de alama si in plus este dotat cu un ochi magic rar: DM70. Sper sa mai aibe si ceva emisie..........

Link spre comentariu

Telefunkenul-este intradevar SUPER dupa denumire si ca aparat,la fel si celelalte raritati ,ne vedem cu mult in trecut cum erau lucrate aparatele cu multa constintiozitate ,si reusite la fatada,creiau siguranta posesorului si o satisfactie aparte.mi-au placut toate aparatele si va multumesc in nume personal pentru postarea lor,ca de fapt pentru toate postarile de pana acum.cu respect radiot

Link spre comentariu

Telefunkenul-este intradevar SUPER dupa denumire si ca aparat,la fel si celelalte raritati ,ne vedem cu mult in trecut cum erau lucrate aparatele cu multa constintiozitate ,si reusite la fatada,creiau siguranta posesorului si o satisfactie aparte.mi-au placut toate aparatele si va multumesc in nume personal pentru postarea lor,ca de fapt pentru toate postarile de pana acum.cu respect radiot

Asa-i, erau niste aparate solide si durabile. Cat despre multumiri nu e nevoie ca si eu ma bucur cand mai apar noutati pe aici. Din pacate nu le voi pune deocamdata pe site-ul nostru "Proradioantic" deoarece sunt in "greva" de protest fata de politica proprietarului de promovare si sustinere a nonvalorilor in domeniu. :cry:
Link spre comentariu

Felicitari tizule!!!Din ca vad in ultimul post receptorul Lux pare a fi un Victoria cu ochi magic, ambele fabricate in 57.Sincer nu-mi amintesc ce alte receptoare autohtone au mai folosit DM70.Ar fi una din informatiile utile ce am putea-o gasi pe proradioantic.Din pacate pe prima pagina a site-ului la rubrica adugate recent in colectii , putem admira cum se rotesc cu o viteza ametitoare "Zefirele" lui Borbilau

La mai multe! :aplauze

Link spre comentariu

Mai frate,,, dar mai pune AKM-ul ala de colectionat pe "foc cu foc" ... cu rafalele astea ne termini... Siera nu este si in lista celor incasetate de Philips?Felicitari... dar mai pune si pe radiomuseum.org... vezi ca "sefu" a implinit frumoasa varsta de 75 de ani!!!

Link spre comentariu

Offtopic:Sigur e poza din 60-65? Se vede faimosul catel alb de portelan, credeam ca a aparut mult mai tarziu. Lipseste pestele de sticla pe care il avea toata lumea. :rade:

Link spre comentariu

@< nicolae 57 > ,Observatia d-vs. cu privire la radioreceptoarele " Victoria " S-571 A si " Lux " S-574 A , este adevarata . Cele doua aparate sunt identice ca schema electrica si caracteristici tehnice cu exceptia indicatorului optic de acord ( DM 70 ) care nu exista la receptorul " Victoria " . Ambele aparate sunt seturi integral importate din RPU , fara casete si difuzor care sunt fabricate in tara . "Victoria" este identic cu radioreceptorul " Orion AR-302 " iar " Lux " este identic cu " Orion AR-303 " , inclusiv indicatorul optic de acord ,fiind printre ultimele seturi integral importate din tara vecina . Totusi , unele componete ( importate sau/si fabricate in tara ) identice cu cele din aceste aparate s-au mai folosit si la aparatele care au urmat ,ultimul fiind " Bucuresti 500 " , toate variantele ( la unele din variante, numai ansamblul comutator-clape ) ." Lux " este singurul aparat autohton , echipat cu indicator optic de acord DM 70 . Este un tub subminiatura , foarte interesant , iar in functiune arata... ca in avatarul userului < kripton > .

Link spre comentariu

Offtopic:Sigur e poza din 60-65? Se vede faimosul catel alb de portelan, credeam ca a aparut mult mai tarziu. Lipseste pestele de sticla pe care il avea toata lumea. :rade:

Au fost 3 filme găsite pe stradă, din care 2 erau făcute în Cart. Obor, zona dintre P-ţa Inacului şi benzinăria de la Dimitrov (Ferdinand). Unul dintre ele era "Agfa", iar celălat "OR.WO.", deci primul era de până 1964, iar al 2-lea din 1964 sau mai nou (în 1964 "Agfa" din R.D.G. a devenit "OR.WO. (Original Wolfen)". O să mă uit ce scrie pe al 2-lea film. Pozele sunt maxim 1966, căci în perioada asta au dispărut nişte clădiri de pe latura vestică a Şos. Mihai Bravu, inclusiv o vilă frumoasă :cry: (vezi poza de mai jos, stânga spate - sper că nu se supără nimeni de off-topic).
Link spre comentariu

@< nicolae 57 > ,Observatia d-vs. cu privire la radioreceptoarele " Victoria " S-571 A si " Lux " S-574 A , este adevarata . Cele doua aparate sunt identice ca schema electrica si caracteristici tehnice cu exceptia indicatorului optic de acord ( DM 70 ) care nu exista la receptorul " Victoria " . Ambele aparate sunt seturi integral importate din RPU , fara casete si difuzor care sunt fabricate in tara . "Victoria" este identic cu radioreceptorul " Orion AR-302 " iar " Lux " este identic cu " Orion AR-303 " , inclusiv indicatorul optic de acord ,fiind printre ultimele seturi integral importate din tara vecina . Totusi , unele componete ( importate sau/si fabricate in tara ) identice cu cele din aceste aparate s-au mai folosit si la aparatele care au urmat ,ultimul fiind " Bucuresti 500 " , toate variantele ( la unele din variante, numai ansamblul comutator-clape ) ." Lux " este singurul aparat autohton , echipat cu indicator optic de acord DM 70 . Este un tub subminiatura , foarte interesant , iar in functiune arata... ca in avatarul userului < kripton > .

Este unul din motivele pentru care am intrebat,am observat ca aveti acest avatar si speram la un raspuns competent din partea dumneavoastra si iata cu nu a intarziat sa apara.Asta este genul de informatie de care avem nevoie si aici si pe site-ul national.Multumim mult domnule Moldovan.
Link spre comentariu

Off-topic: cine folosea în Europa tensiunile de 150 V, de 180 V şi de 200 V? (160 V au fost în Italia prin unele zone) Voltajele astea le am la Capriul meu care merge la 110 - 127 - 150 - 180 - 200 - 220 V. A văzut cineva radio pe lămpi care să meargă şi la o frecvenţă a reţelei 42 Hz?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări