doru3160 Postat Mai 11, 2011 Partajează Postat Mai 11, 2011 Tot din seria asta a fost si S641A2,tot fara pick-up,dar pe capac scrie Darclee 4,inca nu l-am deschis,are sigiliile intacte,asta e "functionabil",mi l-a probat cand am fost sa-l iau Exceptie fac beculele de iluminat scala,cred ca sunt cel mai probabil arse,sau nu mai fac contact in soclu/dulie...Nu mai are difuzoare Tesla,din cate am reusit sa vad sunt romanesti,si a fost conservat destul de bine,avand in vedere alte exemplare pe care le-am avut de-a lungul timpului.Pozele sunt facute la receptie,cand l-am adus acasa,fara nici o cosmetizare,cand il voi desigila,voi pune poze si din interior,acum sunt altele la rand,trebuie sa definitivez cateva casete,care le-am tot amanat din cauza vremii reci si a altor probleme aparute pe parcurs.Ce mi s-a parut interesant,e ca pe capac scrie ca e echipat cu ECC88 pe blocul de UUS,o sa vad cand il desfac ce voi gasi...Poate faceti o sedinta foto si cu exteriorul sa-l vedem,la cat de "amestecate" sunt unele exemplare din anumite colectii,nu e exclus sa constatati ca de fapt nu e Select... Link spre comentariu
Selena Postat Mai 11, 2011 Partajează Postat Mai 11, 2011 La mine nu apar cele doua butoane mici (ton joase/inalte), fiind prevazut doar reglajul inalte pe butonul mare din stanga. Pa scala nu sunt desenate benzile de scurte (sunt scrise doar frecventele), deasemenea scala de ultrascurte are notatii echidistante de la 0 la 100, fara frecvente. Mai dureaza ceva pana sa pun poze, sunt la etapa aspirator + pensule de praf. Am dat comanda de lampi NOS, il fac gigea. Link spre comentariu
YO7DIG Postat Mai 12, 2011 Partajează Postat Mai 12, 2011 Felicitari la totzi pentru achizitii , dl. Nicolae sint formidabile, va invidiez in sensul bun al cuvintului, se vede pasiunea, felicitari..., pentru Nichishoru asemenea , putzini au un receptor Torn ... eu am ratat unul la un simpo, l-am vazut tirziu, am cam 10 receptoare militare,toate restaurate si functionale , din pacate nu am Torn.. spor la restaurare ....73! ...YO7DIG. Link spre comentariu
ciprivw Postat Mai 14, 2011 Partajează Postat Mai 14, 2011 Am un Minerva Mirando 594W pe care il voi prezenta curand, dar am o mica problema: aparatul are ukw 88-100, dar nu prind decat un post cu el pe ukw, si asta cu un conductor electric pe post de antena. ce antena ii trebuie pentru a receptiona toate posturile si in ce conector din spatele aparatului trebuie introdusa pentru o receptie buna? (sunt mai multe mufe, vezi poza) multumesc Link spre comentariu
gaby57 Postat Mai 14, 2011 Partajează Postat Mai 14, 2011 Am reusit sa gasesesc si un radio Rindunica http://img849.imageshack.us/g/pict0367d.jpg/ Link spre comentariu
Terry34 Postat Mai 14, 2011 Partajează Postat Mai 14, 2011 Am un Minerva Mirando 594W pe care il voi prezenta curand, dar am o mica problema: aparatul are ukw 88-100, dar nu prind decat un post cu el pe ukw, si asta cu un conductor electric pe post de antena. ce antena ii trebuie pentru a receptiona toate posturile si in ce conector din spatele aparatului trebuie introdusa pentru o receptie buna? (sunt mai multe mufe, vezi poza) multumesc..verifica toate conexiunile si inlocuieste condensatorii electrolitici...apoi....vedem...ai schema? Link spre comentariu
Selena Postat Mai 14, 2011 Partajează Postat Mai 14, 2011 ciprivw, daca prinzi un post pe ultrascurte, nu este cazul sa inlocuiesti electroliticii, cum ti s-a sugerat. Mai intai, aduna toate datele despre cum receptioneaza pe fiecare domeniu, daca se comporta anormal etc., astfel vei sti cu precizie ce interventii ar fi necesare. Cat am inteles citind pe carton: la bornele de sus conecteaza un dipol inchis, adica o sarma indoita conform acelui desen de langa borne, acesta prezentand o impedanta de 300 ohmi. Seamana cu partea indoita a unei antene de televiziune. Dipolul acesta il gasim "pliat" in interiorul carcasei de lemn a radiourilor cu tuburi prevazute cu banda de ultrascurte. Distanta intre extremele dipolului sa fie in jur de 1,5 metri, adica 1/2 din lungimea de unda (3 metri) a undei cu frecventa de 100 Mhertzi. Mai jos, este un surub care fixeaza un comutator al altei perechi de borne: pentru conecterea unui dipol (banuiesc deschis, adica doi conductori egali ca lungime, cum sunt antenele telescopice duble). Pe pozitia de sus a comutatorului scrie cam asa: dipol eficient doar in ultrascurte. Pe pozitia de jos: antena dipol eficienta in toate domeniile. Daca gasim schema radioului, putem sa descifram exact intrarile. Deocamdata, conecteaza dipolul inchis la bornele de sus si orienteaza-l pana prinzi toate posturile locale. Nu ne-ai spus cate sunt, in limitele benzii aparatului tau. Link spre comentariu
ciprivw Postat Mai 14, 2011 Partajează Postat Mai 14, 2011 Selena, multumesc pentru raspuns. Situatia sta asa: pe intervalul de frecventa exista 7 posturi, deci sunt destule. Referitor la UKW, pt probe, am conectat dipolul intern al unui Enescu 2 pe care il am in casa, punand aparatele spate in spate, nicio imbunatatire, receptia singurului post pe care il prindeam fiind mai proasta decat cu un simplu fir introdus intr-una din mufele de dipol inchis, cum incercasem inainte si mergea super(doar acel post). Am incercat si folosirea unui dipol deschis, receptie zero. Pe restul posturilor receptionez doar Romania Actualitati pe unde medii si prin antena de ferita, pe antena externa mai mult baraie, atat. Aparatul are clapa pt comutare intre antena de ferita si antena exterioara, iar ferita este rotativa. Cred ca mai trebuie mentionat ceva: la achizitie, una din bobinele de pe ferita era desirata in aparat, am rulat-o din nou si am lipit capatul pe acel suport, pun maine poza ca sa vedeti daca am facut bine. Mai mult, pe ukw, aparatul nu reactioneaza deloc la comutarea intre ferita si antena ext. Ciudate simptome. Referitor la schema, am cerut-o pe topicul dedicat, dar inca nu am primit-o, poate are cineva cont pe radiomuseum si ma ajuta. Sper ca impreuna sa ii dam de cap Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Mai 14, 2011 Partajează Postat Mai 14, 2011 La mine nu apar cele doua butoane mici (ton joase/inalte), fiind prevazut doar reglajul inalte pe butonul mare din stanga. Pa scala nu sunt desenate benzile de scurte (sunt scrise doar frecventele), deasemenea scala de ultrascurte are notatii echidistante de la 0 la 100, fara frecvente. Mai dureaza ceva pana sa pun poze, sunt la etapa aspirator + pensule de praf. Am dat comanda de lampi NOS, il fac gigea. Acesta este modelul la care va referiti. Si eu l-am reconditionat pe al meu in totalitate, asta insemnand lampi NOS, majoritatea rezistentelor si condensatoarelor inlocuite cu piese noi de calitate (doar circuitele de acord si oscilator local AM au ramas originale si bineinteles circuitele LC din etajele de FI).Blocul FM l-am modificat pentru norma CCIR si mi-am permis sa-i construiesc un etaj amplificator de RF cu 1 tranzistor BF181 pentru ca suferea putin la capitolul sensibilitate dupa modificarea benzii de receptie. Functioneaza excelent, are un sunet superb, sunt rare zilele cand scapa nefolosit Imi pare rau ca nu am reusit inca sa-i curat panza de deasupra scalei. Link spre comentariu
Selena Postat Mai 15, 2011 Partajează Postat Mai 15, 2011 ciprivw, comutarea intre antena externa si cea interna pe ferita nu trebuie sa fie simtita pe ultrascurte (si nici pe scurte), doar pe medii si lungi. Sensibilitatea pe medii este puternic determinata de pozitia bobinei pe bara de ferita si se regleaza astfel: se prinde un post in zona frecventelor mici (in jur de 600 kHz) si se deplaseaza fin bobina de unde medii pe capatul barei antenei de ferita, (folosind un pix si dupa ce s-a asigurat ca alunecarea este usoara). Postul trebuie sa se auda clar si tare. Ar mai trebui apoi reglarea trimerului de intrare pe unde medii, pe un post situat la frecvente mari (in jur de 1450 kHz), tot asa pentru auditie maxima. Reglajul s-ar repeta de 2-3 ori, pentru ca este interdependent.Intradevar, cu antena filara baraie tare pe medii si lungi - eu folosesc ferita pe medii si lungi si firul extern pentru scurte.Revenind la ultrascurte, e bine ca prinzi un post, adica etajul functioneaza. Trebuie vazut daca nu a incercat cineva sa-l "traga in banda" (est sau integral vest), sau sa-l "perfectioneze". Poate e desfacut ceva la antena etc. Se poate inlocui lampa. In orice caz, este necesara schema si trebuie analizate circuitele.Florin, da acesta este aparatul, i-am scos toti condensatorii ficsi, acestia pur si simplu s-au faramat la atingere. Sper si eu sa se auda fain, dar deocamdata am ceva de lucru la el... Ma supara ca nu am caiet service, schema din cartea aceea in doua volume este un minim necesar, totusi prea putin fara detalii tehnice. Link spre comentariu
ciprivw Postat Mai 15, 2011 Partajează Postat Mai 15, 2011 Aparatul nu este tras in banda, deoarece postul receptionat este pe 88.5 si indicatia este corecta pe scala, iar la capatul celalalt receptionez foarte slab un post care se afla pe 100.1, deci banda este corecta. dupa cum am spus, am incercat mai multe combinatii de antena fara niciun rezultat...decat sa mai incerc cu un conductor foarte lung, pe post de dipol deschis, sau sa caut dipolul inchis pe care il aveam candva, desi nu cred sa mearga, sunt in oras si semnalul e foarte bun Link spre comentariu
nichishoru Postat Mai 23, 2011 Partajează Postat Mai 23, 2011 Ca sa mai animam subiectul asta si pentru clatirea ochilor, va prezint un radio clasic de prin anii 40 cu o sensibilitate deosebita (am prins sambata trecuta pe toate gamele de US zeci de posturi din toata lumea mult mai clar si tare comparativ cu un radio modern cu dubla schimbare de frecv. si PLL!). Aparatul este un Telefunken Super 166WK. Pentru US foloseste acordul cu bobine variabile ca la radiourile de masina din anii 70. Starea lui este buna, am refacut timoneria scalelor si l-am curatat de praf. Cineva i-a schimbat difuzorul (prin anii 50??) si a adaugat un suport pentru lampile de rezerva: Link spre comentariu
ctepeo Postat Mai 23, 2011 Autor Partajează Postat Mai 23, 2011 De la cine ai luat aparatul? Am văzut şi eu pe la cineva unul Link spre comentariu
nichishoru Postat Mai 24, 2011 Partajează Postat Mai 24, 2011 De la cine ai luat aparatul? Am văzut şi eu pe la cineva unul Aparatul apartine unui nepot, eu doar l-am reparat dar nu este o raritate (Viopa si Misa au si ei cate unul identic, cu toate piesele originale - vezi colectiile lor de pe Proradioantic).Impresionant la el este sensibilitatea si selectivitatea (reglabila simultan cu tonul) deosebite dar si aspectul elegant.Probabil ca fiind un radio de calitate a rezistat mai bine trecerii anilor si de aceea exista mai multe exemplare. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum