Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce aparate cu lãmpi detineti?

ctepeo

Postări Recomandate

Frumos Estonia 3M este bine intretinut,si arata a combina aparte.oare mai functioneaza?daca da folositi si o antena exterioara pentru unde scurte?cum auziti aceste unde?dar pikupul ascultati discuri de vinil,mai gasiti ace?

Link spre comentariu

Aparatul ( Estonia 3m) este functional.Am ascultat putin pe unde scurte;doar la primele probe pentru a vedea daca este functional...cu antena exterioara am reusit sa prind ceva in conditii bune .Nu-l pot incerca acum intrucat il tin la tara,intr-o camera "muzeu".Pe US are:13,16,19 (selectabile direct) si 25,31,45-49 (selectabile din combinatii de taste)Pe U.M. receptioneaza cel mai bine avand si antena de ferita. Deocamdata e "mort" pe M.F. Din pacate,in timp ce il curatam de praf mi-a picat sasiul si mi s-a rupt rotita de antrenare a axului de la blocul FM (un plastic casant-din pacate un mare minus la acest aparat si la cat de robst este construit in rest).Nu stiu cum se poate trage in banda acest tip de bloc M.F. Pick-up-ul este functional,cu acul tipic care este ok (ac dublu).Are si viteza de 78.Tuburi:2x 6f1p 3x 6k4p 2x 6n2p 2x 6p14p si 6j1p,6e1p,6i1p

Link spre comentariu

Multumesc pentru explicatii,pentru tras in banda pe UUS,este topicul radiouri cu tuburi de tras in banda de ultrascurte rema-8001.poate va inspirati de acolo..personal nu am incercat asa ceva,la mine se prind ceva posturi pe uus est cum este aparatul din fabrica si nu ma tenteaza sa modific blocul ,si poti sa-l scoti definitiv din functiune,dar se poate incerca la cineva care a reusit modificarea

Link spre comentariu

Am facut o achizitie proaspata din targul de vechituri, un Minerva Mirando 594W, fabricatie martie 1959 conform unei stampile din interior. Ceea ce m-a atras la aparat e faptul ca are UKW si ca arata bine. Deci, are difuzoare laterale, unul pt inalte si unul pt joase (din cate ma pricep eu), UKW 88-100, ferita rotativa, 4 lungimi de unda si 6 butoane suplimentare pt diverse reglaje si ochi magic. Trebuia sa fac o poza imediat dupa achizitie, dar m-am si dat la desfacut :freaza: si l-am curatat de praf, pentru ca era...plin, praf gros peste tot. Nu se vad interventii in el si per total si in interior arata bine. Voi mai reveni cu noutati despre el.

Link spre comentariu

RECENT ADAUGATE IN COLECTII.....

Philips 435A recent restaurat,munca de sisif,s-a inlocuit tot cablajul cu izolatie de cauciuc, devenit casant.

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Telefunken Caprice K1151 recent achizitionat, reparat,perfect functional

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Un aparat produs in Franta, alimentare mixta.daca are cineva schema as ramane recunoscator.

Posted Image

Posted Image

Philips Matador cu alimentare universala,nu am apucat sa-l testez.La prima vedere pare complet.

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu

Va prezint un aparat (Talisman 310 U - Tesla) pe care m-i l-am dorit de mult si in sfarsit a aparut ca un cadou de la prietenul Viobio :aplauze Restaurarea a insemnat doar refacerea carcasei potentiometrului de volum (zamac crapat), curatarea interna si externa si un condensator de cuplaj schimbat.In ciuda simplitatii (sasiu clasic Philips cu tuburi seria U) este destul de sensibil.Mie mi se pare superb.........Vizionare placuta:

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Va prezint un aparat (Talisman 310 U - Tesla) pe care m-i l-am dorit de mult si in sfarsit a aparut ca un cadou de la prietenul Viobio :aplauze Restaurarea a insemnat doar refacerea carcasei potentiometrului de volum (zamac crapat), curatarea interna si externa si un condensator de cuplaj schimbat.In ciuda simplitatii (sasiu clasic Philips cu tuburi seria U) este destul de sensibil.Mie mi se pare superb.........Vizionare placuta:

frumos mai arata!! :da stiam eu ca ajunge pe miini buneva donez si acest aparat [attachment=0]Copy of RADIOMARELLI AXUM 63M S.jpg[/attachment][attachment=1]Copy of RADIOMARELLI AXUM 63M F.jpg[/attachment]nu mai am timp de el :jytuiyu are traful de iesire mincat se sobolincozauridaca tuburile sunt epuizate cred ca mai am si ceva" americane"
Link spre comentariu
Vizitator viobio

off topic sa dam cu tamiie pe elforum sa nu se poata loga Borbilau ,sa dea Domnu sa nu afle de acest siteva dati seama ca in fiecare zi restaureaza un aparat si il pune aici :rade: personal nu am nimic cu acest domn ,a devenit distractiv

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări