Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce aparate cu lãmpi detineti?

ctepeo

Postări Recomandate

Golind o votrina care nu a mai fost mutata de circa 60 de ani, am gasit o scala de radio care arata perfect, dar din pacate nu stiu de la ce aparat este. O pot masura in weekendul viitor. Stie cineva de la ce tip de radio este ? o donez gratuit cui are nevoie (preferabil din ploiesti).

PS : Nu am avut pe ce s-o pozez, asa ca am pus-o pe laptop (maguay)

Posted Image

http://img810.imageshack.us/img810/8618/dsc00021lw.jpg

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Pozele aparatului Myromet,functional,pe toate lungimile de unda,UL,UM,US1,US2,UKW,2difuzoare,lipseste partea de pikup care urmeaza de procurat.poate ca se merita,sa asculti la discurile de vinil..daca are cineva asa aparat sa-si spuna parerea.eu sant multumit de functionarea lui.Am inlocuit lampa redresoare cu o dioda F407 ca sa am IT,si mai avea ceva probleme la claviatura.in rest toate piesele sant bune inca din anul 1956..atasez cateva poze

Link spre comentariu

Pozele aparatului Myromet,functional,pe toate lungimile de unda,UL,UM,US1,US2,UKW,2difuzoare,lipseste partea de pikup care urmeaza de procurat.poate ca se merita,sa asculti la discurile de vinil..daca are cineva asa aparat sa-si spuna parerea.eu sant multumit de functionarea lui.Am inlocuit lampa redresoare cu o dioda F407 ca sa am IT,si mai avea ceva probleme la claviatura.in rest toate piesele sant bune inca din anul 1956..atasez cateva poze

:aplauze

Ma bucur ca l-ati postat pentru toti useri este un radio deosebit si mi-a facut placere sa-l readuc in stare de functionare;

Gama FM este CCIR dar noi nu avem probleme in Pitesti pentru ca sunt receptionate cateva programe printre care si Magic FM (muzica "vintage" non stop);

Legat de schema pe pagina 3 este si varianta cu ochi magic 6e5 (pentru ca m-ati intrebat daca se poate monta un ochi magic).

Posted Image

Acum ca am analizat schema si blocul redresor imi dau seama ca nu a fost o decizie gresita ca am facut modificarea cu redresare pe Si (conform schemei), banuiala ca traful plus tubul dioda EZ nu apartineau aparatului s-au confirmat. :da

Oricum as fi facut modificarea chiar daca aparatul avea tubul EZ, pentru ca nu aveam IT si EZ-uri sunt mai greu de gasit... :ras:

In rest ma bucur ca sunteti multumit de el si va doresc multa sanatate.

Cristian

Link spre comentariu
Vizitator danteodor2003

Buna dimineata!Eu am in Radio Pionier, an de fabricatie 1950, functional, un Capri, un Rigonda 102 si un Temp 6 din 1963, toate functionale.Va trebui doar sa le refac carcasele, mai ales la Pionier si Temp...o sa va atasez fotografii cu ele.Va pun urmatoarea intrebare: unde as putea sa gasesc condensatori de 0,05 microfarazi la tensiuni mari, nepolarizati ? ( tensiuni de peste 400 de volti..).Imi trebuie pentru televizor, si am fost pe linie la Maica Domnului, si nu se gasesc...Pe de alta parte, ar putea cineva sa-mi vanda ( in sensul de contracost ), un tub EL36 ( sau echivalent ) ?Multumesc!

Link spre comentariu

Nu pune discurile pe un pick-up din ăla! E tractor de arat discuri! :cry:

Ati putea fi mai explicit referitor la ascultarea discurilor de vinil la radio Myromet? deocamdata nu am procurat partea de pikup,iar daca as gasi ce trebuie facut,sa gasesc o doza si un ac care sa nu strice discurile? amplificatorul audio functioneaza bine!sau pikupul initial avea ace din otel care pot strica discurile..
Link spre comentariu
Vizitator andreiamericanu

Ace proaste,forta de apasare foarte mare!Forta de apasare a bratului pe disc e de cateva grame(foarte mare).Asa am stricat un disc supraphon foarte bun!Poti pune pe el un Dan Spataru,un Gica Petrescu.Nu pune discuri bune!!!

Link spre comentariu

atunci sa fac rost de un pikup cu totul de tip supraphon cu brat si ace de safir care sa-l adaptez la aparatul myromet ar fi o solutie acceptabila ca sa pot asculta din cand in cand discuri de vinil de sarbatori la aparatul vintage asa pentru un aer retro sa ne amintim de vremurile de demult cand canta Gica Petrescu sau Angela similea,sau discuri rusesti cu valurile dunarii..etc.

Link spre comentariu

Poti pune pe el un Dan Spataru,un Gica Petrescu.Nu pune discuri bune!!!

Legat de Gica Petrescu si eu sunt de acord dar totusi un Dan Spataru este si va ramane o voce de AUR,de neegalat ! Probabil faptul ca putinii care mai difuzeaza muzica lui dau aceleasi 2-3 piese arhicunoscute v-a facut sa il incadrati in categoria discurilor proastre....http://www.trilulilu.ro/barthy/f9802b8f85a94f - o mostraScuze pt. offtopic
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări