Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce aparate cu lãmpi detineti?

ctepeo

Postări Recomandate

Ok. Multumesc pt informatii. Exista vreo solutie pentru acoperirea fisurilor din furnir? Ma refer la furnirul din esente decorative pe care as vrea mai degraba sa nu-l indepartez, ci mai degraba sa-l repar. Inca un lucru ce ma intereseaza mult este cum sa repar carcasele cu colturi rotunjite. Cum sa presezi furnirul pe suprafetele ondulate? Am atasat o poza pt ca o imagine face cat o mie de cuvinte.

Link spre comentariu

Multumesc mult pentru raspunsuri. Sper sa nu fie prea tare off-topic. Asa. Chitul asta se aplica probabil cu o spatula sau shpaclu ( sau cum s-o chema ) dupa care se slefuieste. Pana aici clar. Intrebare : daca furnirul are culoare maro galbuie ( sa zicem ) cum aduc chitul la culoarea carcasei? Sau dupa chituire/uscare se vopseste si in final se lacuieste? Cam care ar fi etapele de reconditionare pentru o carcasa careia nu i se inlocuieste furnirul ci doar se repara? Aparatul din poza a fost reparat ( parte mecanica si electrica) s-au schimbat toti condensatorii, s-a reparat traful de FI ( careia ii crapase placuta culisanta pentru bobina mobila iar bobina se desprinsese si zdranganea in carcasa transformatorului ) s-a reparat bobinele de la oscilatorul local ( conexiunea pt grila oscilatorului era data la plusul anodic dintr-o defectiune a comutatorului de game asa ca infasurarea "s-a copt" si in final s-a intrerupt) s-a inlocuit traful de iesire si s-a facut un "surogat" pt tubul EFM11 folosind un EM11 si un EBF11 ( vezi poza) s-au reacordat FI-urile ( cu metoda vobularii ) s-a decapsulat comutatorul de P/O care era efectiv plin cu mizerie si dupa aceea s-a recapsulat folosind suruburi si piulite de 1,2mm, s-a inlocuit ata de scala (multumiri Nicolae57) s-a uns si s-a curatat CV-ul s.a.m.d. Am spus toate astea pt. ca dupa atat munca intrucatcva migaloasa este pacat ca un aparat care merge perfect sa arate asa...rau, de aceea m-am hotarat sa-i repar si carcasa.

Link spre comentariu

. Intrebare : daca furnirul are culoare maro galbuie ( sa zicem ) cum aduc chitul la culoarea carcasei?........

Chiturile acestea sunt facute pe culori: cele din imagine sunt pentru "lemn natur"; sunt si pentru stejar, pentru nuc etc.Exista chituri pentru corectarea zgarieturilor si chituri pentru reconstructia unor parti din mobila.gama este destul de larga si trebuiesc citite instructiunile de utilizare.
Link spre comentariu
Vizitator iulian777

Domnilor, vreau sa restaurez un Concert S591A care are partea electronica dusa - facute praf bobinele de frecventa.Are careva idee de unde pot achizitiona un radio Concert care arata rau dar care functioneaza?Stima

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Domnilor, vreau sa restaurez un Concert S591A care are partea electronica dusa - facute praf bobinele de frecventa.Are careva idee de unde pot achizitiona un radio Concert care arata rau dar care functioneaza?Stima

am trimis schema pe mailnu am datele de la bobineincercati cu bobine de la alt aparat dezafectat
Link spre comentariu
Vizitator iulian777

Ok. Multumesc pt informatii. Exista vreo solutie pentru acoperirea fisurilor din furnir? Ma refer la furnirul din esente decorative pe care as vrea mai degraba sa nu-l indepartez, ci mai degraba sa-l repar. Inca un lucru ce ma intereseaza mult este cum sa repar carcasele cu colturi rotunjite. Cum sa presezi furnirul pe suprafetele ondulate? Am atasat o poza pt ca o imagine face cat o mie de cuvinte.

Furnir gasesti la magazinele de mobila sau cele care vand materiale pentru mobila (PAL, manere de usi, usi mobilier etc)Ca sa il lipesti: se aplica prenadez pe ambele fete(carcasa radio si furnir) in strat cat mai subtire,se lasa 10 minute pana nu mai lipeste la mana dupa care suprafetele se aproprie si se preseaza. Se lipeste imediat. Il lasi 24 ore.Ca sa il lacuiesti: cumperi grund incolor pentru lemn, baitz (daca se mai gaseste) si lac incolor. Mai intai slefuiesti cu un smirghel fin de tot. Aplici grundul si il lasi sa se usuce, aplici baitul si il lasi sa se usuce, aplici lacul si gata.Incearca mai intai sa faci toate astea pe o placa de lemn si vezi daca iti place.Stima
Link spre comentariu
Vizitator iulian777

Acoperirea fisurilor din furnir..........aici e mai multa munca "chinezeasca" adica gasesti in comert chit pentru lemn. Il aplici cu grija/ cat mai la nivel cu restul in locul in care ai nevoie dupa care il slefuiesti si repeti treaba cu baitu si lacul. Succes

Link spre comentariu

De mai bine, de un an, am un Siemens Domino, desfacut. Cred ca acum i-a venit randul, dupa ce l-am incleiat la placa de baza, caci, a fost trantit binisor, si se intelege, re-lacuita caseta.

Posted Image

Link spre comentariu

Aparatul este WSW SUPER 602W DOMINO, fabricat de SIEMENS AUSTRIA, 1959-1960, cu tuburile: ECC85; ECH81; EF89; EABC80; EM84;EL84.Are cineva schema la acest radio?Multumesc!

Link spre comentariu

Am primit un radioreceptor Estonia 3m.Functioneaza dar tuburile care sunt cele originale sunt cam obosite. Fiind primul aparat cu tuburi rusesti as dori sa stiu de la cineva care se pricepe (nu cunosc alfabetul rusesc) care sunt echivalentele tuburilor din acest aparat. M-ar mai interesa un plan al sasiului in care sa fie marcata amplasarea tuburilor. Daca cineva a reparat sau detine un asemenea aparat si ma poate ajuta cu cele de mai sus rog mesaj privat !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări