Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce aparate cu lãmpi detineti?

ctepeo

Postări Recomandate

Romanie....Romanie... Ingelen Geographic in stare terminala. Fara difuzor,fara butoane,cu traf de alimentare neoriginal ( si pe deasupra cu 250V ca In loc de 355V ca) Scala-pt cine nu stie este o adevarata bijuterie tehnica, cu....fibra optica sau pe principiul fibrei optice- are din fericire aproape toate conductoarele optice intacte mai putin hartia colorata din fata. Carcasa complet dezghiocata ( termenul l-am auzit la un ebenist restaurator... pe bune!) si cu placajul exfoliat. Asta da "challenge"...Are cineva contracost vre-un difuzor cu excitatie si traf de iesire montat pe el? Ca tare as vrea sa-l vad mergand!

Daca vrei poze ale carcasei arunca un ochi aici:http://www.proradioantic.ro/index.php?x=item&id_p=6297Cel mai greu a fost sa "pictez" ornamentele negre inclusiv rama scalei.
Link spre comentariu

Aha, acuma incep sa inteleg ce treaba are siliconul ala in ecuatie... Nu prea inteleg germana, la parametrii normali, sorry.

de fapt neamtul face replica din ceva portelan, pune un etaj final pe lampi si un tuner din ala simplu cu scanare, nimic deosebit, in afara de munca artistica.
Link spre comentariu

Cu 50 RON am facut rost de un Latvia VEF din 1962 in stare foarte buna, cu urme de interventii stangace pe ici pe colo, totusi neesentiale. Avea lipsa pentoda finala si doza de la picap. Scala, cu inceput de exfoliere, am stabilizat-o cu vopsea si lacuire (multumesc pentru sfaturi colegilor). Lipseste blindajul de aluminiu la primul din cele trei transformatoare de medie frecventa - va rog, poate aveti asa ceva!

http://www.youtube.com/user/RadioAscultare?feature=mhum

Link spre comentariu

Cum se dezlipeste / lipeste furnirul? Unde se gaseste de cumparat furnir? ce fel de lac se foloseste? Ce scule? Tare as vrea sa invat cum se repara caroseriile furniruite.....Pe net am gasit diverse tutoriale ( mai mult sau mai putin ) care descriu cum se face treaba, dar din pacate nu spun si de unde sa faci rost de furnir, iar substantele pe care le folosesc ( cumparate de la magazinul din colt - coltul lor din USA ) nu le-am vazut prin magazinele noastre sau poate (mai mult ca sigur) ca nu am fost eu la magazinul care trebuie!Pt curiosi inca o poza cu scala de la Ingelen...

Link spre comentariu

Eu folosesc prenadez pt lipirea furnirului,gasesc ca e mai facil de lucrat,mai ales la suprafetele curbate,unde cu aracet se stie ca timpul de lucru e mai mare,deci trebuie asigurata presiune pe suprafata de lipit...la suprafete drepte,m-am descurcat cu aracet,dar la cele curbe nu am riscat,nu am avut posibilitati sa-l presez pe toata suprafata.Furnirul il procur de la ateliere de tamplarie,fiind cantitati relativ mici,nu se justifica o comanda,pt ca au fost postate ceva adrese de unde se poate procura,nu mai retin unde,dar tot pe un topic legat de reconditionarea carcaselor din lemn.Mai am si eu de terminat cateva casete,care asteapta incalzirea vremii,nu am spatiu incalzit pt asa ceva,si e cam neplacut de lucrat la racoare,ca sa nu spun ca si lacul se aseaza altfel pe suprafata cand temperatura nu e scazuta.Si eu as fi curios cum se lucreaza cu aracet la suprafete curbe,pt ca e mai ieftin,si mai putin pretentios la lucru decat prenadezul,dar pana acum nu am vazut nici o descriere a modului de lucru,si cum drumul cel mai scurt e ala pe care-l stii,am mers pana acum pe varianta care am stiut ca imi va asigura o succesul.Lac,am lucrat si cu spray,si cu lac ambalat la cutie,cu intaritor,exista acum o gama larga de tipuri,nu cred ca e o problema,mai greu e de scapat de lacul vechi,cand furnirul trebuie pastrat,am mai spus,eu folosesc jet de aer cald(fierbinte) si raclete,dupa care se finiseaza cu smirghel.Merge si numai cu smirghel,dar nu am rabdare suficienta pt a-l indeparta,nu folosesc masini de slefuit,totul e manual.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări