Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce aparate cu lãmpi detineti?

ctepeo

Postări Recomandate

A inebunit lumea sau la radiouri nu este criza? Vanzarile de pe proradioantic sunt pline de anunturi cu preturi "nesimtite".

Da, sunt proportionale cu incultura, cu ignoranta, cu....
Link spre comentariu

A inebunit lumea sau la radiouri nu este criza? Vanzarile de pe proradioantic sunt pline de anunturi cu preturi "nesimtite".

Parca numai acolo? :rade: Si pe aici a inebunit lumea,se cere pe o ruginitura de traf de iesire,mai mult decat am dat eu pe un aparat intreg in targ(cu tot cu lampi...) :rade: viewtopic.php?f=59&t=80149
Link spre comentariu

Asa este. Pacat ca nu are si selectivitatea necesara. La momentul cand a fost construit statiile UKW nu erau asa "dese" si de aceea aparatele nu aveau decat un etaj FI-FM cu bobine obisnuite, si prin urmare selectivitate redusa. Cele din ziua de azi au tot un etaj de FI dar in schimb sunt prevazute cu un filtru cu trecere mai ingusta. Ma gandeam sa adaug un amplificator suplimentar cu filtru ceramic pe 10,700 khz pentru a inbunatati selectivitatea, pentru ca aici la Bucuresti sunt puzderie de posturi iar cele care ma intereseaza nu sunt selectate asa cum trebuie de catre etajul de FI. Stiu ca nu se face sa modifici un aparat vintage, dar nici sa-l tii degeaba fara sa-l folosesti. Asa ca mai bine modificat (civilizat -sub forma unui modul tranzistorizat inclus intr-unul fi trafurile de FI) si folosit, decat nemodificat si ambalat/conservat.....

Link spre comentariu

am intrat in posesia unui aparat pe lampi despre care nu gasesc informatii pe net, poate ma poate ajuta cineva. Aparatul este sovietic, posibil mai vechi de 1955 (sub el e trecut un numar de inventar care contine "55"). Nu am avut curaj sa-l bag in priza. Pe un capat al benzii am gasit scris Filmfabrik AGFA Wolfen.

Link spre comentariu

Da, asa pare. Blocul electronic exterior poate un preamplif care sa trimita semnalul audio inapoi in ampliful principal al pick-up-ului. Daca teoria sta in picioare ma intreb ce fel de pickup reusea prin cuplajul de frictiune sa invarta la turatia constanta rolele de banda, debitoare si colectoare, plus frecarea datorata franarii pentru controlul tensiunii benzii, plus frecarea pe cele doua capete... Un pickup rusesc, desigur :d

Link spre comentariu

tare de tot, nu era cumva antrenat de un pick-up?

Asa-i, in ultima poza se poate observa roata neagra cu o gaura in centru care se aseaza pe platanul pickupului antrenor, tot adaptorul sprijinindu-se pe acea roata si pe cele doua picioruse.Era o solutie mai ieftina pentru acele vremuri cind lumea era saraca dupa razboi.Nu prea se vede cum era actionata rola colectoare (rebobinarea se facea cu o manivela).Si amplificatorul pare interesant.Aparatul este descris aici:http://www.rw6ase.narod.ru/000/mg1/mp12.htmlOricum e o piesa rara pentru Romania deci felicitari pentru achizitie. :aplauze
Link spre comentariu

Radio "Dynatron-Radio" fabricat la Bucuresti (cel putin asa spune eticheta batuta in cuie pe carcasa aparatului) pe str Buzesti nr XX ( nelizibil ) Tel XXXX46.

Nu am auzit de marca asta pana acum. Pe Radiomuuzzeum exista marca respectiva, care a produs intre 1927 si 1969 dar nu au nici un model care sa semene cu acesta....Probabil s-a fabricat sub licenta in serie mica in vre-un atelier de reparatii . S-au mai facut operatiuni de genul acesta in Romania in perioada interbelica, si asa ca n-ar fi de mirare.

Schema este super reactie cu AAF cu doua tuburi. Mergea alimentat la baterii cu tuburi din seria "K". ( 2K2M resoclat KF2 originala si un tub wehrmacht cu filament la 2 volti deasemenea resoclat ) Difuzorul este de tip cu paleta libera de impedanta mare. Piesele cunt englezesti, iar scala are multe posturi din Anglia. Se pare ca a fost folosit intensiv dat fiind ca cineva a inlocuit tuburile uzate, iar bobina are urme de reparatie ( fir intrerupt si relipit ) Carcasa are furnirul exfoliat in partea suprioara, si miroase ingrozitor a soareci...

Link spre comentariu

Radio "Dynatron-Radio" fabricat la Bucuresti (cel putin asa spune eticheta batuta in cuie pe carcasa aparatului) pe str Buzesti nr XX ( nelizibil ) Tel XXXX46. Nu am auzit de "marca " asta :))) Probabil s-a fabricat in serie mica in vre-un atelier de reparatii. S-au mai facut chestii de genul acesta in perioada interbelica. ...

Felicitari pentru achizitie. Aparatul tau arata ma rau decat ceea ce am "salvat" din podul de langa Piata Matache.Scala si demultiplicarea Cv-ului seamana cu ceea ce am primit eu de la un depanator (impreuna cu un variabil si ceva condensatoare pentru a face primul radio cu galena). Nu stiu pe unde am pus-o dar daca dau de ea voi face si eu un reflex 1V1.
Link spre comentariu

Tot dintr-un pod il am si eu, dar nu de la P.Matache de la dl. V. Oricum diferenta era ca intr-un pod putzea a sobolan iar in altul a soarece...Apropos de Lumophon; am vrut sa-l iau eu dar m-am razgandit pt ca arata mult prea rau, si in mod sigur n-as fi avut rabdarea sa-l restaurez asa cum trebuie si in afara de asta nu-mi plac decat superheterodinele. Bine am facut ca nu l-am luat pt ca acum este sigur pe maini bune.

Link spre comentariu

Tot dintr-un pod il am si eu, dar nu de la P.Matache de la dl. V. Oricum diferenta era ca intr-un pod putzea a sobolan iar in altul a soarece...Apropos de Lumophon; am vrut sa-l iau eu dar m-am razgandit pt ca arata mult prea rau, si in mod sigur n-as fi avut rabdarea sa-l restaurez asa cum trebuie si in afara de asta nu-mi plac decat superheterodinele. Bine am facut ca nu l-am luat pt ca acum este sigur pe maini bune.

Este! Dupa demontare totala a urmat o curatare cu flexul (smirghel multistrat), protectie anticoroziva si revopsire la culorile originale. Am curatit si reparat toate componentele si acum stau si-l remontez dupa fotografiile pe care le-am facut in timpul demontarii.Voi posta in curand povestea lui. :da
Link spre comentariu

Romanie....Romanie... Ingelen Geographic in stare terminala. Fara difuzor,fara butoane,cu traf de alimentare neoriginal ( si pe deasupra cu 250V ca In loc de 355V ca) Scala-pt cine nu stie este o adevarata bijuterie tehnica, cu....fibra optica sau pe principiul fibrei optice- are din fericire aproape toate conductoarele optice intacte mai putin hartia colorata din fata. Carcasa complet dezghiocata ( termenul l-am auzit la un ebenist restaurator... pe bune!) si cu placajul exfoliat. Asta da "challenge"...Are cineva contracost vre-un difuzor cu excitatie si traf de iesire montat pe el? Ca tare as vrea sa-l vad mergand!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări