bansaraba Postat Martie 2, 2011 Partajează Postat Martie 2, 2011 Felicitari pentru carcasa, arata excelent! Poate-i un Pionier pe care nu l-am vazut sau un Electromagnetica , cu stima ...Mihai - YO7DIGEste modelul din 1952 produs tot la Radio Popular:http://www.proradioantic.ro/index.php?x=item&id_p=5601Dar a existat si un Pionier produs de Electromagnetica in 1954:http://www.proradioantic.ro/index.php?x=item&id_p=5582 Link spre comentariu
zbodeoc Postat Martie 2, 2011 Partajează Postat Martie 2, 2011 Am si eu un aparat ceva mai tinar cu care cred c-o sa ma inteleg foarte bine, daca apuc sa-l restaurez: http://store01.myfastshare.com/FastShar ... E6D0684AFE E un Scott 340-B caruia ii lipsesc finalii, e vorba de 7591. Lampile astea nu prea au echivalenta si vreau sa-i pun exect lampile astea, nu sa adaptez altceva. Din cite am vazut singura interventie pe care a suferit-o este ca i s-a schimbat o rezistenta de putere la un moment dat Problema este ca am cheltuit deja destul de mult pina sa-l aduc in tara si nu vreau sa mai bag bani in el... Are cineva 4 bucati de 7591? Dau la schimb 6P3S (am si scurte si lungi), 6N6, 6H13S, 6N8S (6SN7) ca din astea am foarte multe. Mai am si alte tipuri de lampi dar sint in plaja 10-30 asa ca nu le-as da decit daca-i musai. Nu intentionez sa fac schimb la paritate, dau mai multe lampi pentru cele 4, sa fie colegul multumit. Link spre comentariu
cnegrea0 Postat Martie 3, 2011 Partajează Postat Martie 3, 2011 Philips EL3541 de prin anii '60, functioneaza perfect.ECC83EF86ECL82EM84EZ80 Link spre comentariu
zbodeoc Postat Martie 3, 2011 Partajează Postat Martie 3, 2011 Vad ca lampile 7591 sint mai rare in perioada asta anului :-)... pot sa le iau si de pe eBay dar mi-e ca trebuie sa astept in jur de o luna... Mai am un aparat de radio cu niste lampi mai speciale, ECLL800, este un Saba Meersburg da' nu stiu cum sa pun o poza aici asa ca tot un link dau mai jos. Sunetul este incredibil de bun de la niste lampi asa micute, varianta pe care o am eu e ca scoasa din cutie, n-are nici-un cusur. Are cineva schema la asa ceva, e versiunea Mod.ME19? Nu vreau sa-l modific, deocamdata dar mi-ar place sa am schema, de amorul artei. http://www.radiomuseum.org/r/saba_meers ... tereo.html Link spre comentariu
zbodeoc Postat Martie 3, 2011 Partajează Postat Martie 3, 2011 Link-ul bun, scuze: http://store01.myfastshare.com/FastShar ... AACD9D881F Link spre comentariu
suat Postat Martie 4, 2011 Partajează Postat Martie 4, 2011 philipsul ala e modificat daca nu ma insel. Are o bucsa adaptoare si o rola presoare mai mica. Am si eu.. un EL3541.. arata altfel... rola e mai groasa.. si nu are bucsa. Link spre comentariu
cnegrea0 Postat Martie 5, 2011 Partajează Postat Martie 5, 2011 philipsul ala e modificat daca nu ma insel. Are o bucsa adaptoare si o rola presoare mai mica. Am si eu.. un EL3541.. arata altfel... rola e mai groasa.. si nu are bucsa.nu cred sa fie modificat, pare la fel ca in desenul din manual, e fabricat in Olanda, singura modificare e EZ80, nu l-am primit bine si am spart lampa, cred ca nu a intrat pe maini bune dupa 50 de ani de glorie, voiam sa o curat de praf. Disperat, am fabricat una din doua diode, merge la fel de bine, asta pana primesc alta, asta e , mai gresim. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 5, 2011 Partajează Postat Martie 5, 2011 Si finalul restaurarii casetei...Asa cum v-am promis am urcat cateva videoclipuri si poze cu radioul meu, mai mult pentru a cere sprijin in finalizarea reconditionarii lui.Am muncit la el mai bine de un an ca sa-l aduc in stare de functionare (din lipsa de piese, bobine roase de soareci, etc)...Insa imi mai trebuiesc difuzorul si butoanele, cu restul (tubul redresor si rebobinarea trafului de iesire cred ca o sa ma descurc pana la finele lunii martie). Videoclipuri:Receptie pe UL 153kHz:3U6PcZowfcs Receptie pe UM in jurul programului RR Actualitati 855kHz:IasrXA2ws6k Link spre comentariu
viopa Postat Martie 5, 2011 Partajează Postat Martie 5, 2011 Difuzorul este ca si cel de la radio Armonia, pentru acest radio Pionier. Link spre comentariu
nicolae57 Postat Martie 5, 2011 Partajează Postat Martie 5, 2011 Si finalul restaurarii casetei...Asa cum v-am promis am urcat cateva videoclipuri si poze cu radioul meu, mai mult pentru a cere sprijin in finalizarea reconditionarii lui.Am muncit la el mai bine de un an ca sa-l aduc in stare de functionare (din lipsa de piese, bobine roase de soareci, etc)...Insa imi mai trebuiesc difuzorul si butoanele, cu restul (tubul redresor si rebobinarea trafului de iesire cred ca o sa ma descurc pana la finele lunii martie).Mai trebuie sa lucrati la traseul atei de scala, il gasiti in cartea albastra. Link spre comentariu
viopa Postat Martie 6, 2011 Partajează Postat Martie 6, 2011 Felicitari pentru carcasa, arata excelent! Poate-i un Pionier pe care nu l-am vazut sau un Electromagnetica , cu stima ...Mihai - YO7DIGEste modelul din 1952 produs tot la Radio Popular:http://www.proradioantic.ro/index.php?x=item&id_p=5601Dar a existat si un Pionier produs de Electromagnetica in 1954:http://www.proradioantic.ro/index.php?x=item&id_p=5582 De asta este atata bataie de cap cu postarea aparatelor de radio in colectii, indiferent ale cui sunt,sa fie cu piese originale. Acel Pionier, din poza 5601, are scala de la Pionier fabricat de Electromagnetica. Se vede ca , scala este mai mare decat portiunea de panza vopsita, pe unde circula acul scalei.Mai cred ca , panza a fost schimbata, iar difuzorul nu este cel original. Nu merge scala de Electromagnetica, cu capac de Radio Popular, chiar daca este un radio Pionier.O piesa pusa de la alt aparat de radio, duce in eroare .Nici eu nu mi-am dat seama, mai ales ca am dat si nota la acel aparat ...Scuzati! Link spre comentariu
yo3gje Postat Martie 7, 2011 Partajează Postat Martie 7, 2011 Am iesit Duminica la plimbare cu fam. la sosea. In targul de anticari am gasit un SABA Lindau WIII. ma asteptam ca anticarul respectiv sa ceara laconic vreo suta doua de euro sau macar vreo 3-4 sute de lei. Cand colo... surpriza! nici macar juma' din suma presupusa. Dau sa plec, ( nu poti cumpara radiouri vechi cand esti la plimbare cu nevasta si copilu'- prietenii stiu de ce ) dar ceva imi atrage atentia. Un dispozitiv din interior care m-a facut curios. Il cumpar, il duc la masina, si cand ajung acasa dupa plimbare il bag in priza. Aparatul merge ca nou, iar dispozitivul din interior este ... antena de ferita! Antena de ferita au multe radiouri o sa spuneti. Asa este, dar asta este realizata incredibil de bine. Seamana mai mult a lucratura dintr-un aparat profesional decat unul domestic. Antena este montata intr-un ecran de metal exact ca la goniometrele profesionale, iar suportul este facut parca pentru un dispozitiv de 10 ori mai greu. Nu mai vb. de sistemul de rotire care este precis si fara scartaieli si blocari. Aparatul are tuburi din trei serii: Noval EF80 ECH81, EABC80 EM85 (tub IM-PO-SI-BIL de gasit nou ) Heptal EC92 si Rimlock EF41 ( cu guler de metal ) si EL41. Blocul de UKW este facut cu doua tuburi EF80 amp RF si EC92 oscilator. Pe capacul de dedesubt am gasit schema aparatului insotita de instructiuni de reglaj al RF si FI. Pe sasiu se afla un soclu ( model pentru tub de tip vechi ) la care se conecteaza un dispozitiv de masura. Schema dispozitivului este aratata in hartia gasita sub sasiu. Aparatul a fost fabricat in 02.12.53 si merge si acum de parca este nou. ( cu exceptia atei de scala care a cedat dupa ce am invartit brusc de butonul de acord, si un capacitor de 16pF care s-a scurtcircuitat la vreo 3-4 ore de la punerea in functionare) Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 7, 2011 Partajează Postat Martie 7, 2011 Sistemul de rotire al antenei din ferita il are si Oberon-ul dar dpdv al realizarii tehnice este inferior fata de Saba.Eu zic ca e buna chestia cu rotitul antenei;nu mai esti conditionat ca aparatul sa aiba o anumita pozitie pe masa. Link spre comentariu
Selena Postat Martie 7, 2011 Partajează Postat Martie 7, 2011 Mai neobisnuit, in acest radioreceptor bara de ferita este ecranata electric prin cele doua piese din aluminiu (divizate, sa nu constituie o spira in scurtcircuit). Campul magnetic al undelor radio patrunde spre ferita, iar campul electric este blocat (de regula, parazitii sunt vinovati prin campul lor electric). In felul acesta antena furnizeaza semnal curat. Am mai vazut ecran asemanator la un radioreceptor rusesc cu lampi. Am incercat si eu o improvizatie, sa verific ideea: am invelit o Gloria in folie de aluminiu conectata la sasiu (dar extremitatile foliei sa nu sa atinga, sa nu fie spira in scurt). A scazut putin taria semnalului (probabil prin dezacordarea bobinelor de pe bara de ferita datorita apropierii foliei), dar paraielile pe medii si lungi s-au diminuat spectaculos. Este vorba de Estonia-4: http://www.rw6ase.narod.ru/000/rpl_s1/esyonija4_29.jpg Link spre comentariu
yo3gje Postat Martie 8, 2011 Partajează Postat Martie 8, 2011 Super frumoasa bara de ferita de la Estonia. Credeam ca doar receptoarele RDF de au tipul asta de antena de ferita. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum