Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce aparate cu lãmpi detineti?

ctepeo

Postări Recomandate

Multumesc pt documentatie,la o prima privire,recunosc nu m-am lamurit,dar o sa ma uit mai atent dupa amiaza si poate imi voi da seama,din cate am inteles,ar trebui sa fie cu doza,nu e cu generator de frecventa,pt fiecare clapa frecventa proprie,sunetul e generat mecanic si pe urma transformat electric,ceva asemanator cu chitarele electrice...nu m-a pasionat problema,dar recunosc sunt curios cand vad ceva nou...inca odata felicitari pt achizitie si sa ne mai aduci noutati.

Link spre comentariu

Si eu ma bucur de reintoarcerea lui Ioannis cu ceva deosebit. :aplauze Eu am o scula similara "Farfisa VIP 600" dar nu cu tuburi ci cu tranzistori (fiecare clapa genereaza nota corespunzatoare). Este unul din primele sintetizatoare aparute prin 1970, e fabricat in Elvetia si cantareste 45kg.Deseara o sa pun si eu o poza desi nu e cu tuburi (sotia mea o foloseste ca pian clasic amplificata printr-o mica statie externa cu final 6P6 care se aude mult mai bine decat orice amplif. solid-state cu care am incercat-o).

Pozele promise:
Link spre comentariu

De prin luna noiembrie , este la mine o caseta de radio pionier, ce este a lui Feri Visky, iar acum , cam ma apropii de finalul lucrarii.

Primele doua poze arata cum era caseta, sau mai bine zis ce era bun din ea.

Posted Image

Posted Image

Si urmatoarele poze , sunt facute, dupa ce am refacut o parte laterala, partea de sus, doua colturi si alte maruntisuri din interior.

Posted Image

Posted Image

Maine voi pune poze cu caseta vopsita.

Link spre comentariu

Salutare domnilor, draga Viopa felicitari, ca intodeauna se vede pasiunea si indeminarea, spune-mi te rog ce radio e, am si eu un Pionier, carcasa restaurata de dumneata e asemanatoare cu cea de Festival , un radio care mi-a placut foarte mult , poate-i un Pionier pe care nu l-am vazut sau un Electromagnetica , cu stima ...Mihai - YO7DIG

Link spre comentariu

Arata exceptional! Va rog, acest negru nu prea lucios, ce tip de vopsea este si prin ce procedeu a fost aplicata? Am si eu de vopsit o carcasa de Pionier, dar nu as vrea sa iasa aiurea (strat gros si lucios).Mai adresez urmatoarea intrebare: Am achizitionat un Latvya (VEF, 1961), din care deocamdata am scos prafaraia. Am constatat ca scala de sticla incepe sa piarda prin fragmentare marunta vopseaua galbena in zonele marginale (ornamentatii). Unde vopseaua este in doua straturi de culori diferite (scrisul si acoperire peste scris), se tine mai bine. Am asezat sticla cu dosul in sus intr-un loc ferit si as dori sa aflu cum pot intari: prin suflare cu un lac incolor, sau cum? Am imaginea digitala, dar nu as agrea o folie imprimata in locul originalului. Multumesc.

Link spre comentariu

Arata exceptional! Va rog, acest negru nu prea lucios, ce tip de vopsea este si prin ce procedeu a fost aplicata? Am si eu de vopsit o carcasa de Pionier, dar nu as vrea sa iasa aiurea (strat gros si lucios).Mai adresez urmatoarea intrebare: Am achizitionat un Latvya (VEF, 1961), din care deocamdata am scos prafaraia. Am constatat ca scala de sticla incepe sa piarda prin fragmentare marunta vopseaua galbena in zonele marginale (ornamentatii). Unde vopseaua este in doua straturi de culori diferite (scrisul si acoperire peste scris), se tine mai bine. Am asezat sticla cu dosul in sus intr-un loc ferit si as dori sa aflu cum pot intari: prin suflare cu un lac incolor, sau cum? Am imaginea digitala, dar nu as agrea o folie imprimata in locul originalului. Multumesc.

Fenomenul este intalnit si la o serie de aparate RDG-iste (Zwinger3,Weimar.etc) sticla nu a fost bine degresata inaintea procedeului serigrafic de inscriptionare.In timp, datorita caldurii din interiorul aparatului, se exfoliaza vopseaua.Incercati lac incolor dat de sus dar de la distanta mare 60-70 cm.Dupa ce s-a uscat primul strat, se poate da inca un strat pentru o mai buna fixare.Destul de delicat dar cu putina rabdare se poate salva scala.Tiparirea pe transparent nu este o solutie la acest model.
Link spre comentariu

Am terminat si panoul frontal . Dau un sfat pentru viitoarele vopsiri de panza [poate se stie],si anume, daca se vopseste panza, pentru astfel de aparate, sa se dea in straturi subtiri, si nu din primul strat sa fie la culoarea dorita. Inainte de aceasta panza, am stricat alta. Vopseaua v-a fi absorbita de firele textile, si nu mai este zona delimitata corect, asa cum o dorim.

Posted Image

Maine voi monta panoul cu panza si fac o poza cu rezultatul final.

Link spre comentariu

Multumesc pentru raspunsuri. Ar mai fi o intrebare: la acest radioreceptor Latvya, ornamentele si butoanele de plastic, initial albe, acum galbene, cu ce s-ar putea trata (ceva la indemana si ieftin), poate cu perhidrol? Multumesc anticipat.

Link spre comentariu

Multumesc pentru raspunsuri. Ar mai fi o intrebare: la acest radioreceptor Latvya, ornamentele si butoanele de plastic, initial albe, acum galbene, cu ce s-ar putea trata (ceva la indemana si ieftin), poate cu perhidrol? Multumesc anticipat.

Pentru spalat folosesc apa calda si sapun.Las butoanele cam 30 minute sa se inmoaie mizeria si apoi cu o periuta de unghii se curata foarte frumos.Pentru albire, incercati un acid slab, otet sau zeama de lamaie, conteaza si materialul din care sant realizate.Am avut o experienta neplacuta cu butoanele de la un Blaupunkt auto cu tuburi, s-au topit dupa ce au fost spalate cu.... apa.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări