Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce aparate cu lãmpi detineti?

ctepeo

Postări Recomandate

Exact! asta este un caz tipic de montaj "reflex" Frumoasa schema. Am sa caut in schemele mele un receptor superheterodina UKW cu doua tuburi-nici macar tuburi multiple- doua triode, care imi place foarte tare. Cred ca am schema din siteul lui Jogis de undeva... O caut sau postez link-ul. Daca as gasi receptorul meu cu ECH81-superheterodina cu un singur tub - as avea ce sa postez la sectiunea "primul meu radio". Oricum schema este super simpla si poate fi abordata de orice constructor care poseda un transformator de FI bun, cu parametrii cunoscuti, un traf de iesire cat mai mic ( nu neaparat ) ctiva metri de sarma si o mana de piese absolut obisnuite. Pentru constructorii care au abordat pana acum receptoare cu reactie, acestea pot fi "upgradate" la receptor de tip superheterodina prin adaugarea uni etaj convertor ( circuite de intrare acordate, mixer si oscilator- nu neaparat cu capacitor variabil dublu ) care sa aiba iesirea pe cea mai joasa frecventa de lucru a superreactiei respective care in acest caz va avea frecventa de receptie fixa, sau reglabila in limite mici (daca se poate chiar 455khz ). Diferenta intre vechea "piuitoare-fasaitoare" si montajul cu schimbare de frecventa (sau convertor- cum vreti sa-i spuneti) este "nimicitoare". Acum chiar ca este off topic! scuze....Gelu yo3gje

Link spre comentariu

SalutareNicu cred totusi ca receptorul respectiv este superheterodina cu un singur etaj de Frecventa intermediara si detectie cu reactie.

O schema ar lamuri lucrurile.Greu de gasit dar sapam dupa ea.Lowe-Opta are ceva asemanator.
Link spre comentariu

Salut, Da , sunt foarte interesat de fotografii mai ales in zona tubului ACH-1 . M-am luminat si asa intrucatva deoarece am vazut ca soclul original este pentru " Europe 7 pin base " . Acest tip de ACH-1 este fabricat intr-o singura varianta fata de ACH-1 cu baza laterala care are mai multe variante de conexiuni la soclu .De aici dilema , intrucat soclul original a fost inlocuit cu unul pentru contacte laterale asa ca practic , nu am stiut cu rigurozitate configuratia . Acum , stiind despre ce este vorba , daca as avea poze , cred ca as reusi sa ajung la conexiunile corecte din aparat si eventual asa sa incerc ridicarea schemei punct cu punct . Multumita lui @ , am acest tub ( contacte laterale ) de ceva vreme si sper ca "inarmat" cu aceste puncte de referinta sa incep noul an cu un nou proiect de restaurare ( vechi ) .

Link spre comentariu

Da,frumos si interesanta munca de o viata a omului...de cate ori vad asa ceva pe langa faptul ca imi bucura vederea,ma face sa ma simt marunt tare fata de colectionarii ce detin sute de exemplare...Ceea ce am remarcat in atelierul batranului,e ca nu am vazut nici macar un afisaj digital...omul a ramas credincios sculelor analogice,si chiar si multimetrul pe care il folosea la lucru avea valoare de colectie...

Link spre comentariu

Pare ca e un Vef Akord,frumos aparat,ceea ce m-a nelamurit la tipul asta,pe care il am si eu intr-o stare nu prea buna a carcasei,e ca nu are furnir,chestia aia ce acopera caseta e un fel de hartie autocolant,si inca nu m-am hotarat in ce fel va decurge restaurarea,stratul la al meu fiind compromis tare,trebuie inlocuit si sunt in dilema daca sa folosesc autocolant din zilele noastre,imitatie de furnir, sau ce altceva as putea folosi,avand in vedere profilul curbat al cutiei,furnirul l-am cam exclus de pe lista.Poate pui si cateva poze cu interiorul,la al meu,in afara de sasiu,care arata impecabil(aproape nu-mi explic cum),cam totul e intr-o stare destul de degradata,inclusiv scala...

Link spre comentariu

Vef Acord arata urat dupa ce a fost plouat. Se strica autocolantul. Deci, alt autocolant. Si sa vezi ce de munca...Si mie imi este groaza sa ma apuc de asa ceva, la al meu. Cand ne hotaram sa le restauram, sa incepem o data Dorule, ca sa ne sustinem moral...

Link spre comentariu

Parca nu am nici o tragere...de scala am o promisiune,sper sa mai fie valabila,problema e ca trebuie sa vina de la Bucuresti si e dificil cu transportul,trebuie un ambalaj dedicat...cred ca asteapta de aproape 1 an,dupa ce am pus la punct sasiul,si anul asta nici o sansa sa ma apuc de asa ceva,probabil o sa trebuiasca de chituit suprafata toata,scos "oglinda" si dupa aia de imprastiat autocolantul...nici nu vreau sa ma gandesc...ii vine si lui vremea odata :rade:

Link spre comentariu

Asta a ajuns intamplator la mine si sunt multumit ca functioneaza, nu mi se pare un aparat deosebit.

E deosebit prin sistemul acustic utilizat: unul din difuzoare are frecventa proprie de rezonanta la 80 Hz, celalalt difuzor la 60 Hz, iar carcasa are frecventa proprie de rezonanta intre ele, la 70Hz-drept urmare ansamblul poate reproduce de la 40 Hz.
Link spre comentariu

Vef Akkord este intr-adevar un aparat exceptional! Are o selectivitate destul de buna! Nu i-am schimbat decat o lampa si nu are brum.

Posted Image

Posted Image

Scala pentru cei interesati:

[attachment=0]wef_akkord_rl35.rar[/attachment]

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări