amper Postat Iunie 12, 2007 Partajează Postat Iunie 12, 2007 Unde am vazut ce camera? Cea din poze chiar o am si este "for sale". :drinkers: Link spre comentariu
ctepeo Postat Iunie 12, 2007 Autor Partajează Postat Iunie 12, 2007 Ştie cineva care sunt lămpile de F.M. la "Capri"?Se mai prinde în Bucureşti Radio Romantic pe 72,8 MHz? Link spre comentariu
mișa Postat Iunie 12, 2007 Partajează Postat Iunie 12, 2007 Ştie cineva care sunt lămpile de F.M. la "Capri"?Se mai prinde în Bucureşti Radio Romantic pe 72,8 MHz?Sunt multi producatori care au scos modelul Capri. Trebuie sa dai mai multe detalii. Toate modelele Capri pe care le-am vazut eu si care aveau FM utilizau ECC85 dar asta nu inseamna ca si radioul tau e construit cu aceasta lampa. Link spre comentariu
zal Postat Iunie 12, 2007 Partajează Postat Iunie 12, 2007 Capri facut in RDG avea 1 x ECC85 in blocul UUS + 1 dioda cu Ge tip OA910 ptr CAF. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 13, 2007 Partajează Postat Iunie 13, 2007 Eu prind Radio Romantic in Bucuresti pe 101.90 MHz, cred ca asa a fost mereu... Link spre comentariu
Laurentiu Postat Iunie 14, 2007 Partajează Postat Iunie 14, 2007 Salut,Stereo , nu te mai chinuii sa prinzi ceva in fosta banda estica. Pune cum ti-am sugerat inaintea antenei un convertor din comert (se gasesc si sunt foarte simplu de montat) si prinzi pe radioul tau tot ce misca in banda vestica (adica cu tunerul nemodificat cu banda estica ai sa prinzi banda vestica). Pentru receptia STEREO folosesti un demodulator/detector cu un integrat (il gasesti kitt tot in comert, cred ca la CONNEX pe Maica Domnului) il cuplezi la ultima lampa RF cam pe unde unde se face detectia (sincer nu am schema deci nu pot sa-ti spun exact) si iesirea stereo (al detectorului Stereo) o bagi inainte de intrarea ECC83 (pin 2 si 6 parca nu mai stiu exact). Si o sa fii foarte multumit. Daca bagi boxe HI-END o sa ai o auditie pe masura deoarece ampliful de la Capri este unul cu performante fff bune. Deci nu te mai chinuii cu Banda estica. Iti sugerez sa schimbi condensatoarele electrolitice deoarece s-ar putea sa fie uscate.Bafta Link spre comentariu
mișa Postat Iunie 14, 2007 Partajează Postat Iunie 14, 2007 Am construit un convertor CCIR-OIRT pentru a asculta FM pe radiourile mele cu tuburi. Functioneaza neasteptat de bine. Link spre comentariu
MiniTehnicus Postat Iunie 14, 2007 Partajează Postat Iunie 14, 2007 Si eu am unul realizat insa nu am apucat sa-l finalizez.Prefer sa modific blocul de intrare UUS pentru a pastra carcasa aparatului originala. Link spre comentariu
mișa Postat Iunie 14, 2007 Partajează Postat Iunie 14, 2007 Niciodata nu m-am gindit la modificarea carcasei unui aparat de colectie. Convertorul l-am facut separat, cu sursa de alimentare si antena proprie si il leg la intrarea de antena la orice aparat vreau.Intre timp am facut rost de un radio Graetz 51W care dupa ce i-am curatat contactele functioneaza impecabil in afara de ochiul magic care nu mai lumineaza de loc. Link spre comentariu
bogdan69 Postat Iunie 17, 2007 Partajează Postat Iunie 17, 2007 Azi m-am intors din fundul Olteniei de la niste prieteni. Am gasit la ei un Temp 6 (ultimul model vandut in Romania). Mi s-a spus ca este functional dar nu l-am bagat inca in priza deoarece nu are cablu si abia am intrat cu el in casa. Mi-audat la el inclusiv picioarele originale. Pentru cei care nu cunosc modelul are niste picioare de un metru conice din lemn furniruit si lacuit. Intrebarea mea este dacaare cineva schema de laacest televizor. Vreau neaparat sda-l pun in functiune si, in eventualitatea ca nu functioneaza am nevoie de schema. Ii montez picioarele,ii fac poze si le pun in seara asta pe forum. Mai dureaza ca ma odihnesc ca am urcat 6 etaje cu el in brate. Link spre comentariu
ctepeo Postat Iunie 17, 2007 Autor Partajează Postat Iunie 17, 2007 O am eu. Să-mi spui modelul. Link spre comentariu
bogdan69 Postat Iunie 17, 2007 Partajează Postat Iunie 17, 2007 Pe capacul din spate scrie Temp 6 MKII. Eticheta de pe tub indica anul de fabricatie 1973. Trasnformatorul de cadre e pe miez de ferita ca la televizoarele moderne si nu pe tole E+I. Link spre comentariu
mișa Postat Iunie 17, 2007 Partajează Postat Iunie 17, 2007 Pe capacul din spate scrie Temp 6 MKII. Eticheta de pe tub indica anul de fabricatie 1973. Trasnformatorul de cadre e pe miez de ferita ca la televizoarele moderne si nu pe tole E+I.Si eu sunt foarte interesat de noua ta achizitie. In copilarie ma uitam la un TV Stassfurt cu picioare se aprox 1m. L-am distrus cu mina mea dupa ce parintii l-au inlocuit cu unul mai modern. Acum imi pare rau. Ce TV-uri mai erau in Romania pe vremea aia in afara de Rubin, Temp si Stassfurt? Intreb acest lucru doar pentru informare. Link spre comentariu
d2134 Postat Iunie 18, 2007 Partajează Postat Iunie 18, 2007 .(nu mi-a placut cum atata niste condensatori frumos colorati si moderni pe un sasiu cu lampi, in special cei din sursa care sunt vizibili si mari)Incearca urmatoarea smecherie: desfaci cu grija condensatorul vechi defect si in carcasa lui introduci un condensator modern de valoare apropiata. Condensatorii noi de aceiasi tensiune si capacitate sunt mai mici decit cei vechi; spatiul ramas il umpli cu silicon. Link spre comentariu
mișa Postat Iunie 18, 2007 Partajează Postat Iunie 18, 2007 Azi am mai facut rost de 2 aparate cu lampi: un Mende MS330WDK si un Philips Philetta B2D23A. Mende are condensatorii de filtraj complet distrusi asa ca va trebui sa aleg metoda de schimbare a lor. Philips-ul e functional dar cu mici probleme reparabile la UKW deoarece cineva a incercat sa il traga in banda si nu s-a prea priceput. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum