nichishoru Postat Octombrie 7, 2010 Partajează Postat Octombrie 7, 2010 Un Philips elegant, nu prea vechi dar totusi cu lampi:Model B4X23A/89 din 1964.Este foarte sensibil pe FM (banda germana 87-104 Mhz) pe restul benzilor e belea, post langa post... (chiar si pe UL).Din pacate difuzoarele nu sunt prea grozave desi arata ca noi. Lipsesc inaltele asa ca il folosesc (zilnic) cu boxa exterioara. Link spre comentariu
viopa Postat Octombrie 7, 2010 Partajează Postat Octombrie 7, 2010 Sa-l folosesti sanatos! Link spre comentariu
viopa Postat Octombrie 7, 2010 Partajează Postat Octombrie 7, 2010 Sa-l folosesti sanatos!Scuze, face figuri calculatorul. Link spre comentariu
ctepeo Postat Octombrie 7, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 7, 2010 Îmi vine să-mi smulg perii din cap pentru că acum câţiva ani am vândut (în loc să dau banii de recondiţionare) un radio "Grundig", care nu era cine ştie ce, dar care fiind produs pentru americani avea TOATĂ banda vest. :cry: Link spre comentariu
nichishoru Postat Octombrie 14, 2010 Partajează Postat Octombrie 14, 2010 Inca un aparat in colectie:Panda 504-5, Made in................China prin 1958.Butonul din mijloc nu e original. Link spre comentariu
doru3160 Postat Octombrie 14, 2010 Partajează Postat Octombrie 14, 2010 Frumos,e de pe vremea cand "chinezariile"erau apreciate,chiar cautate Link spre comentariu
nichishoru Postat Octombrie 14, 2010 Partajează Postat Octombrie 14, 2010 Frumos,e de pe vremea cand "chinezariile"erau apreciate,chiar cautate Ma intreb cum a ajuns exemplarul acesta in Romania?O fi trecut prin engros-ul Europa, pus din greseala in containerul cu fleacuri din China? Prin ani 70 noi exportam la ei televizoare si uneori muncitorii din Electronica bagau in carcase ...caramizi in locul sasielor pe care le sterpeleau. Eu l-am luat dintr-o consignatie. Link spre comentariu
doru3160 Postat Octombrie 14, 2010 Partajează Postat Octombrie 14, 2010 Mai mult ca sigur nu a ajuns in urma unui contract comercial,prea nu s-a auzit de aparate chinezesti cu lampi pe la noi...probabil a fost adus de careva care o fi locuit pe acolo,si l-a luat ca amintire (atasati, ambasadori,sau cine stie cu ce treburi pe acolo...,sau poate vreun student care a facut facultatea la noi,si a venit cu zgomoteca dupa el ) Link spre comentariu
viopa Postat Octombrie 14, 2010 Partajează Postat Octombrie 14, 2010 Frumusel, felicitari de achizitie! Link spre comentariu
viopa Postat Octombrie 14, 2010 Partajează Postat Octombrie 14, 2010 Frumusel, felicitari de achizitie!Este cu lampi rusesti? Link spre comentariu
nichishoru Postat Octombrie 15, 2010 Partajează Postat Octombrie 15, 2010 Frumusel, felicitari de achizitie! Este cu lampi rusesti? Da, este cu tuburi rusesti dar au avut si variante (modelul Panda 533) cu echivalentele americane:6SA7GT, 6SK7GT, 6SQ7GT, 6V6GT, 5Y3GT. Al meu apare in catalog drept "Red Star 504-5" dar pe scala e scris "Panda". Parca marca asta impreuna cu ursuletul respectiv aparea prin anii 70-80 pe mai multe produse chinezesti dupa care alergam in lipsa de altceva (gen pixuri, gume, pioneze, crema cu eucalipt, pasta de dinti sau de ras, etc). Link spre comentariu
yo3gje Postat Octombrie 18, 2010 Partajează Postat Octombrie 18, 2010 Am gasit acest receptor, Grundig 2035 zacand in ploaie.... Mi s-a facut mila de el si l-am luat acasa. Nu pare un receptor deosebit prin forma sau vechime. Nici macar prin istoric. Sau altceva de genul. Aparatul nu mergea si a trebuit sa depanez. Am desfacut capacul din spate, si spre uimirea mea am gasit un set de lampi neobisnuit pentru un receptor UL UM UKW. Pe capac scris acelasi set de lampi. Un EC92 doua EF89 un EABC80 si un EL84. Unde-i mixerul si oscilatorul local ? unde-i dubla trioda de la tunerul UKW? Caut schema si raman uimit: Tunerul UKW are un singur tub-trioda EC92 care face amplificare rf mixare si oscilatii in acelasi timp ( asta da economie de lampi ) Cu toate astea merge foarte bine pentru ca inca auzeam radio Guerilla la Fundulea in masina cu antena interna ( radioul pe banchete din spate alimentat cu un invertor.....) Mixerul si oscilatorul local pt UM/UL are o singura penoda cu panta variabila ( EF89), in locul bicunoscutului ECH81.. Oricum circuitul cu mixer autooscilant cu pentoda este inventie nemtzeasca ( vezi scheme receptoarelor militare din al doilea razboi, care aveau acelasi tip de pentoda pentru toate etajele receptorului inclusiv etajul audio...). Restul receptorului este cat se poate de obisnuit :FI cu 468/10.7 si inca o pentoda EF89, discriminator/demodulator/AGC/preAF cu EABC80, si bine inteles EL84 (din pacate fisurata, zic din pacate pentru ca era de aceeasi marca si an de fabricatie restul tuburilor ) Aparatul era defect asa cum am mai zis, dar din fericire defectiunea a fost simpla ( un capacitor de 25 nf in scurtcircuit pe circuitul de alimentare a tunerului UKW si a grilei doi de la mix/ol UM) Am atasat schema si cateva poze. Link spre comentariu
nichishoru Postat Octombrie 18, 2010 Partajează Postat Octombrie 18, 2010 Am gasit acest receptor, Grundig 2035 zacand in ploaie.... Mi s-a facut mila de el si l-am luat acasa. Nu pare un receptor deosebit prin forma sau vechime. Nici macar prin istoric. Sau altceva de genul.Eu il gasesc deosebit prin eleganta si frumusete.Uitati-va la difuzoare.Bine ai facut ca te-ai indurat si l-ai luat. Link spre comentariu
viopa Postat Octombrie 18, 2010 Partajează Postat Octombrie 18, 2010 Este chiar o bijuterie, felicitari! Link spre comentariu
doru3160 Postat Octombrie 18, 2010 Partajează Postat Octombrie 18, 2010 Am gasit acest receptor, Grundig 2035 zacand in ploaie.... Mi s-a facut mila de el si l-am luat acasa.Asa da noroc,te pomenesti ca daca era soare il lasai acolo...eu nu,se vede treaba ca sunt mai milos,il luam indiferent de conditiile meteo Frumos aparat,la o prima privire mi s-a parut ca e un RFT Swinger,dar numai seamana...si la schema e chiar deosebit,sa-l stapanesti sanatos si la mai multe. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum