Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce aparate cu lãmpi detineti?

ctepeo

Postări Recomandate

va multumesc. PINZA care am pus in fata, mi-a dat-o cineva(electronist) care a iesit in pensie, impreuna cu 600de tuburi de tot felul nos. am stat de vorba cu el si mi- a spus ca, vremurile mai vechi, foloseau un material mai special pentru pinza, care acuma nu se mai gaseste...

Link spre comentariu

Am gasit saptamana trecuta un DKE (Mende) intr-o boxa de bloc a unui bunic din familie care a trecut la cele sfinte. Dupa cum se vede aparatul e in stare asa-si-asa, nu stiu cand va veni vremea sa-l bag in santier. A suferit ceva interventii, tubul este cojit cu totul nu se mai cunoaste nimic din inscriptie, am inteles ca ar fi un VCL11, habar n-am daca mai e bun de ceva. Un buton lipsa... in rest aparatul pare intreg.

Link spre comentariu
Vizitator viobio

frumos

VCL11 asa se cojeste

am si eu un DKE38 ,este o piesa de rezistenta in colectia multora si a mea http://www.proradioantic.ro/index.php?x=item&id_p=841

eu nu am redresoarea VY2 ,aceasta redresoare este raritate,sunteti norocos ca o aveti,eu o caut de doi ani

poate aveti si norocul sa fie si functionala

pinza originala are culoarea ca in poza de la avatarul meu

bafta la restaurare

Link spre comentariu
:dans: da, si eu am ramas masca scotocind prin vechiturile de acolo. Sper sa gasesc suficient timp sa-l restaurez cum trebuie, am probleme foarte mari cu timpul. Mai am un philips 759 si un vostok 57 care-si asteapta randul de vreun an deja :91
Link spre comentariu

Din interior se observa ca e un postav,o stofa... ceva din lana,probabil asta a fost la indemana,oricum e un exemplar la care ravnesc multi colectionari...pacat ca trebuie sa mai astepte si asta ceva ani pana va fi restaurat,pt ca de altfel arata f bine,felicitari pt achizitie,si la mai multe.

Link spre comentariu

Am reusit azi sa intru in posesia unu TV LUCHIAN VS47-632. Din cate am inteles, TV-ul asta a cam fost donator de organe si a functionat relativ putin la viata lui. Nu mai are cinescopul original, acesta fiind un tesla 470QQ44, banuiesc ca nu in stare buna . Si cel care mi l-a dat a zis ca nu e original , originalul ajungand in alta parte. Nu mai are tuburi in el ( de , a fost donator de organe). O sa vad de unde iau un cinescop AW47-91, sau daca il pot inlocui cu un 19BCP4 .Carcasa e in stare buna. Cand l-am intrebat de schema pe om a zis ca nu o mai are.....nici eu nu mai am cartile cu scheme din pacate...... De asemenea vad ca mai are capacitoare inlocuite, unele fiind se pare originale ( scrie MATSUSHITA pe ele).Are cineva o schema ( chiar si cea de la National VS43-614, stiu ca au aceeasi schema) ?Multumesc.

Schema + manualul de utilizare. Ca sa fie ca la muzeu.Sunt chiar curios cum ar merge in ziua de azi, daca e sau nu e necesar un FOB pe 4.43 MHz.
Link spre comentariu

Momentan nu merge. Tubul cinescop e dus , a fost inlocuit de fostul detinator cu un TESLA. Plus ca e de lucru prin el. Momentan cu timpul stau extrem de prost . Il voi face si pe el, e bine ca am cinescop de schimb. In plus , al meu este versiunea cu etaj de cadre cu PCL85, nu cu PL84 si trioda lui PCF80 ( pentoda lasata in aer, ce solutie !).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări