Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce aparate cu lãmpi detineti?

ctepeo

Postări Recomandate

Vizitator viobio

nu este radio dar cred ca este interesantcu ceva timp in urma am cumparat din tirg un osciloscop EICO460 ,am facut achizitia impreuna cu userul zalosciloscopul arata destul de bine ,estetico sa l repun in functiuneam gasit defectul ,redresoarea 1V2 a luat aer din cauza unei strapungeri la soclumomentan nu dispun de aceasta lampa ,daca nu gasesc o inlocuiesc cu diodeam redresoare de IT dar nu se potriveste nimic,1V2 are 0,65v la filament,cam ciudatacest osciloscop imi plare ca are ecranul mare chiar vreau sa l repun in functiune si sa l folosescdaca mai este tubul bun!!!!!daca nu erea zal nu l cumparam,acum chiar imi place scula

Link spre comentariu

Primele televizoare aparute aveau deflexia electrostatica, asemeni osciloscoapelor. E normal deci ca tubul de osciloscop sa poata functiona si ca tub de televizor. Un mare dezavantaj al tubului de osciloscop este lungimea destul de mare raportata la diagonala/diametru. Unele televizoare cu ecran mai mare si deflexie electrostatica, aveau cinescopul plasat vertical cu ecranul in sus, vizualizarea in cazul acesta fiind facuta cu ajutorul unei oglinzi ( vizualizare indirecta) plasata pe capacul de protectie a tubului.

De asemenea, imaginea poate sa nu fie alb/negru ci cu tenta verzuie datorita fosforului folosit la ecranele tuburilor de osciloscop. Altfel, in mod normal functioneaza. De asemenea unghiul de deflexie al unui tub din acesta este de cca 10-15 ( caz exceptional) grade.

Uite aici un tub de televizor cu deflexie electrostatica http://www.r-type.org/exhib/aar0021.htm

Si televizorul care il foloseste : http://www.radiomuseum.org/r/sinclair_mtv1mtv.html

Oricum, in general tuburile astea mici, ca sa se obtina calitate si definitie de la ele, trebuie sa aiba spotul ( fascicolul) fin.

Link spre comentariu

Ultima achizitie...un radioreceptor RadioPopular ARMONIA S561A.Am reusit sa il fac sa functioneze dupa o interventie minora din partea mea( schimbare condensatori electrolitici, 3 beculete de scala, cablu de retea si curatare generala)Cineva a schimbat pe parcursul istoriei lampa redresoare AZ41 cu lampa AZ1 punand in paralel soclu pentru aceasta.Singura componenta care mai trebue schimbata e potentiometru de volum/intrerupator retea.

Link spre comentariu

DA , FELICITARI IOANNIS A IESIT FRUMOS CA TOATE PE CARE LE RESTAUREZI , CE PINZA AI PUS IN FATA ?...FELICITARI SI LUI MILA , ARATA SUPER APARATUL , CRED CA L-AM MAI VAZUT PE OKAZII DACA NU MA INSEL , ORICUM ARATA BINE , SPER CA SI INTERIORUL E PE MASURA ... STIMA SI SANATATE LA TOTI...MIHAI- YO7DIG

Link spre comentariu

Aparatul pe care l-am primit nu e de pe Okazii, e al unui prieten din Sibiu ,deci de pe plan local si el nu l-a pus nicaieri in vanzare!Marele noroc al aparatului(in afara interventiilor unor "MESTERI") este ca a fost tinut pe un dulap intr-un mediu foarte uscat.Sasiul arata ca in prima zi!O sa incerc sa pun si niste poze cu interiorul.Multumesc pentru aprecieri. :jytuiyu

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări