Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce aparate cu lãmpi detineti?

ctepeo

Postări Recomandate

Am facut rost de un radio TERTA T325. ( 20 lei ) N-avea potentiometru , butoane , capace ,tuburi ( cu exceptia ochiului magic care -culmea - este inca viu! )L-am luat doar pentru ca are un sistem interesant la schimbarea gamelor.( ulterior dupa reparatie s-a dovedit a fi un receptor incredibil de bun,mai ales datorita sistemului band spread din gama de unde scurte ) Problema lui este butucul care sustine rotorul cu bobine care prezinta un fenomen foarte neplacut. Am rezolvat treaba la nea' strungaru' din piata care are manute de aur... Am postat pozele aici doar pentru informare si curiozitate.

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Am reusit azi sa intru in posesia unu TV LUCHIAN VS47-632. Din cate am inteles, TV-ul asta a cam fost donator de organe si a functionat relativ putin la viata lui. Nu mai are cinescopul original, acesta fiind un tesla 470QQ44, banuiesc ca nu in stare buna . Si cel care mi l-a dat a zis ca nu e original , originalul ajungand in alta parte. Nu mai are tuburi in el ( de , a fost donator de organe). O sa vad de unde iau un cinescop AW47-91, sau daca il pot inlocui cu un 19BCP4 .Carcasa e in stare buna. Cand l-am intrebat de schema pe om a zis ca nu o mai are.....nici eu nu mai am cartile cu scheme din pacate...... De asemenea vad ca mai are capacitoare inlocuite, unele fiind se pare originale ( scrie MATSUSHITA pe ele).Are cineva o schema ( chiar si cea de la National VS43-614, stiu ca au aceeasi schema) ?Multumesc.

schema Luchian vs47-632
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Ooooo Kaaaaazahsatn O' Kazahstaaaan! ( Borat singing the national anthem )Am venit din concediu cu ceva bani necheltuiti! ( pe bune ) A naibi criza asta; nici n-ai unde sa-ti cheltui banii omeneste.....Asa ca fiind "in bani "am dat o raita pe terenul de vanatoare de la Militari. Iata captura de saptamana asta : Kazahstan receptor profesional pt statiile de radioficare. Probabil a fost foarte putin folosit pentru ca lampile sunt toate aproape noi. Foarte chic construit cu niste medii frecvente minunate si rotactor pt game. Are si comutator separat pt tensiunea anodica ca la sculele serioase. Pacat ca-i UKW-ul in banda est in rest imi place, si o sa-l pastrez.Cu respect Gelu yo3gje

Link spre comentariu
Vizitator vdrapaca

"am dat o raita pe terenul de vanatoare de la Militari. Iata captura de saptamana asta......"Cu respect Gelu yo3gje

unde-i locul? sau e vorba de targul de se tine de 2 ori pe an?
Este vorba de targul care se tine de 3 ori pe saptamana pe Valea Cascadelor. Am vazut si eu aparatul acela, dar la calitatile mele de bun negociator, nu am reusit sa-i scad pretul la o valoare decenta (mosul era ferm pe 1500roni). Felicitari lui yo3gje!@Yo3gje la cat a ajuns pretul cumpararii?
Link spre comentariu

ultima mea achizitia acum o saptamina.... amplificator repton cu

Frumoasa piesa Ionnis. :aplauze Interesanta prinderea tuburilor finale sub sasiu solutie care scade gabaritul dar ofera si o circulatie mai buna a aerului pentru racirea tuburilor.Felicitari!
Link spre comentariu

Am avut nororc ca dupa cateva vorbe, mosul respectiv s-a indurat si l-a lasat la aprox jumatate din pretul initial ( cerea 150 ron nu 1500 ) Noroc cu canicula si cu plictisul de acolo....Cu respect Gelu yo3gje

Link spre comentariu

Salutari la toti , am avut si eu unul cind eram radioamator receptor , cu un convertor in fata facea minuni in benzile de radioamatori, un sistem mecanic robust si bine gindit, gama de 80 m. avea citiva centimetrii dar avea selectivitate buna si se puteau asculta statiile de radioamatori foarte bine , pe radiodifuziune mergea excelent, felicitari pentru achizitie...

Link spre comentariu

azi am gasit si am cumparat urmatoarele radio

un koster-brandes model BR40T

Posted Image

Posted Image

si inca un radio care nu stiu nimic pentru el, si sint si niste fire rupte...... sper sa cunoaste cineva modelul asta....

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu
Vizitator viobio

azi am gasit si am cumparat urmatoarele radio

un koster-brandes model BR40T

Posted Image

Posted Image

si inca un radio care nu stiu nimic pentru el, si sint si niste fire rupte...... sper sa cunoaste cineva modelul asta....

Posted Image

Posted Image

cel necunoscut este un PHILIPS MATADOR

http://www.proradioantic.ro/index.php?x=item&id_p=3253

se restaureaza destul de anevoios ,ca sa schimbi o componenta mai trebuiesc dezlipite inca 4..5

succes la restaurare!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări