Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce aparate cu lãmpi detineti?

ctepeo

Postări Recomandate

prima poza e atat de ciudata, cu aparatul din dreapta plus modulul de emitator din stanga da un efect demn de Photoshop, m-am tot gandit ce aparat o fi asta..

Link spre comentariu

Te referi la ce e in spatele lui koln 1 ? .... pai fiind radioamator am si ceva echipamente emisie receptie in atelier , Nicolae din pacate nu sint membru pe Radiomuseum si nu se vede bine schema , M-a incurcat mult denumirea de Lorenz... oricum multumesc pentru promptitudine , rog pe cei ce detin aceasta schema daca nu e deranjul prea mare sa mi-o arate si mie ...stima ...Mihai/YO7DIG .

Link spre comentariu

Domnu meu intrebarea ta e cam ....ciudata ...., am facut zeci de aparate de la inceput , Lorenzul asta e simplu , totul depinde de starea tuburilor , daca nu , am sa pun alte tuburi cu E la filament si tot il fac , asta e usor ,fara sasiu ruginit si fara sa fac alte medii cum am patzit la altele , multumesc celor care m-au ajutat cu schema ...stima ....

Link spre comentariu

Domnu meu intrebarea ta e cam ....ciudata ...., am facut zeci de aparate de la inceput , Lorenzul asta e simplu , totul depinde de starea tuburilor , daca nu , am sa pun alte tuburi cu E la filament si tot il fac , asta e usor ,fara sasiu ruginit si fara sa fac alte medii cum am patzit la altele , multumesc celor care m-au ajutat cu schema ...stima ....

Daca e vorba de mine!? apoi eu am inceput sa construesc o superheterodina in regim "diy", la care am de gand sa folosesc detector cu reactie(schema seamana dar folosesc ECH81 mixer+oscilator si ECL82 ca detector cu reactie+AF).De aceea eram interesat de performantele aparatului dvs. dupa restaurare!
Link spre comentariu
Vizitator vdrapaca

LORENZ KOLN 1,schema pe Radiomuseum sau in colectia de 11 volume cu scheme germane

Eu nu prea le am cu limba lui Goethe :jytuiyu Ce zice neamtul acolo? Cu aparatul asta se pot asculta si transmisiuni MF?
Link spre comentariu

Salutare domnilor , bobinele tip fagure din interiorul aparatului sint dimensionate pentru UL. , UM , US ..si comform shemei cel putin al meu nu poate receptiona ultrascurte , pentru Mila , succes la realizarea receptorului care vrea sa-l faca , ultimul receptor facut de mine este o superheterodina cu 18 tuburi , dubla schimbare de frecventa , filtru pe cuartz pentru ingustarea benzii pe a doua medie , filtru selectiv pe prima si a doua medie , amplif AGC , SM-etru.. calibrator cu cuartz si multe facilitati ,l-am postat cindva pe aici , inca mai construiesc din pasiune asa incit ma bucura faptul ca mai sint amici care mai construiesc in timpurile astea cind cu bani poti cumpara echipamente mai performante ...satisfactia unui montaj reusit e incomparabila , succes ...stima .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări