radianr Postat Iulie 13, 2010 Partajează Postat Iulie 13, 2010 Inca o epava sosita in colectie: SkyHawk (RCA).Un aparat despre care nu am gasit nimic pe net (e fabricat in USA).Initial carcasa era doar lacuita dar apoi a fost ciobanit cu o vopsea neagra care nu stiu daca o voi putea face sa dispara.Lipsesc difuzorul si doua tuburi, butoanele sunt desperecheate si nu stiu care e cel original.Scala in schimb este foarte frumoasa si in stare buna, are amplif. de antena si poate receptiona 5 lungimi de unda (din care trei extensii de scurte).Ma voi ghida in la depanare dupa tipul lampilor gravat pe socluri. Pe placutele din spatele sasiului nu exista vreun indicativ? Link spre comentariu
nichishoru Postat Iulie 14, 2010 Partajează Postat Iulie 14, 2010 [quote="radianr Pe placutele din spatele sasiului nu exista vreun indicativ? Este doar placuta cu patentele americane si acolo scrie ca e un patent RCA. Fabricantul este "Republic Industries" care are pe "Radiomuseum" mai multe modele dar nici unul cu fotografii. O sa-l identific dupa tipul lampilor gravat pe socluri. Link spre comentariu
nichishoru Postat Iulie 14, 2010 Partajează Postat Iulie 14, 2010 Ne putem face impresie despre aparatele de top care erau in Bucuresti la aceea data... multe aparate RCA, Emerson, Atwater Kent etc.Apropo de Atwater Kent: cum 8 ani am fost rugat deun amic sa vad un radio vechi al parintilor care traiau intr-o garsoniera. Voiau sa-l vanda si nu stiau care sunt preturile la momentul respectiv. Mare mi-a fost mirarea cind am descoperit un ditamai dulapul care in plus mai si mergea, o mobila sculptata superba cam de 1mx0.6m. Mosii voiau initial cam 5000$ dar dupa ce am cautat pe net si le-am dat niste preturi de pe e-bay (sute de $ in USA) s-au pleostit si au zis ca nu-l mai vand. Dupa un an am aflat de la fiul lor ca l-au dat cu 1500$. Am regretat mult ca nu am facut si niste poze, scula era o bijuterie.Oare pe unde o fi ajuns? O mai fii prin Romania? Link spre comentariu
radianr Postat Iulie 14, 2010 Partajează Postat Iulie 14, 2010 [quote="radianrPe placutele din spatele sasiului nu exista vreun indicativ? Este doar placuta cu patentele americane si acolo scrie ca e un patent RCA. Fabricantul este "Republic Industries" care are pe "Radiomuseum" mai multe modele dar nici unul cu fotografii. O sa-l identific dupa tipul lampilor gravat pe socluri. http://www.nostalgiaair.org/Resources/ Link spre comentariu
nichishoru Postat Iulie 14, 2010 Partajează Postat Iulie 14, 2010 O sa-l identific dupa tipul lampilor gravat pe socluri. http://www.nostalgiaair.org/Resources/ Acolo m-am gandit si eu sa sap plecand de la codurile tuburilor marcate pe socluri: "Republic Industries Models:4251BP-5ECS-6Jr.MSRC-5RC-6Sky Hawk PatricianSkyhawkSL-5-DSL-6SL-6-DTL-6CTR-5B" Au schema pentru fiecare si le voi lua la rand. Deja in lista apare SkyHawk si SkyHawk Patrician. Din pacate asa cum am mai scris nu exista poze cu el si cu aspectul voi avea cel mai mult de furca. Multumesc. Link spre comentariu
centeulacent Postat Iulie 19, 2010 Partajează Postat Iulie 19, 2010 Eu doar am vazut o filmare cu el functionand. Eu te cred ca functioneaza si cred ca si ceilalti membrii ai forumului te vor crede. E un aparat frumos si foarte ingrijit. Sa il stapanesti sanatos ! Link spre comentariu
Vizitator Kardel Postat Iulie 19, 2010 Partajează Postat Iulie 19, 2010 Amplificator pe lampi home made de userul cristinel_bm Suna excelent O sa sune si mai bine dupa cca 80-100h de rodaj al lampilor Link spre comentariu
Vizitator coric66 Postat Iulie 19, 2010 Partajează Postat Iulie 19, 2010 Recuperat azi din curtea unui punct Remat. Inclin sa cred ca-i un Orizont dar ma deruteaza sticla de scala si partea de alimentare. Pareri profesioniste? Multumesc. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iulie 19, 2010 Partajează Postat Iulie 19, 2010 Amplificator pe lampi home made de userul cristinel_bm Suna excelent O sa sune si mai bine dupa cca 80-100h de rodaj al lampilor aici este sectiune de radio nu de amplificatoare cumparate de la altii!!!! felicitari pentru achizitie Link spre comentariu
nicolae57 Postat Iulie 19, 2010 Partajează Postat Iulie 19, 2010 Recuperat azi din curtea unui punct Remat. Inclin sa cred ca-i un Orizont dar ma deruteaza sticla de scala si partea de alimentare. Pareri profesioniste? Multumesc. Orizont probabil facut pentru export.Acelasi sasiu este montat si pe Opera S611A. Link spre comentariu
YO7DIG Postat Iulie 20, 2010 Partajează Postat Iulie 20, 2010 Salutare domnilor, draga Coric66 am un radio Tomis , intimplator sasiul e pe masa , nu e nici o diferenta intre radioul de l-ai recuperat si acel Tomis al meu , ma refer la sasiu si la difuzoare , probabil domnul Nicolae are dreptate cu denumirea, s-au fabricat aceleasi aparate cu mici diferente in cea ce priveste forma carcasei , oricum succes la restaurare ... Link spre comentariu
doru3160 Postat Iulie 20, 2010 Partajează Postat Iulie 20, 2010 Pai daca privim un Enescu din spate putem spune ca nu e mare diferenta(la sasiu) Ca noutate,a aparut antena din ferita... http://i30.tinypic.com/2qs88oy.jpg Link spre comentariu
Vizitator coric66 Postat Iulie 20, 2010 Partajează Postat Iulie 20, 2010 Multumesc domnilor . E Orizont dar scala cred ca nu-i a lui. Se observa ca fanta pentru EM84 e scrijelita neregulat (vopseaua), sticla are fanta originala in partea cealalta dar pentru EM80 . In plus are inscriptii gen Jazz , solo , orchestra in timp ce aparatul asta nu are registri de ton ,are inscriptie pentru antena ferita , la fel acesta nu are asa ceva. Cred ca a suferit un accident pe vremuri si s-a inlocuit sticla cu ce a fost la indemana. Oricum , e binevenit si asa cum e in minicolectia mea. Link spre comentariu
kripton Postat Iulie 20, 2010 Partajează Postat Iulie 20, 2010 Salut ,Daca aparatul are doua game de US ( US1 si US2 ) este "Orizont" . "Tomis" are o clapa mai putin la comutator avand o singura gama de US. si scala mult mai ingusta . Aparatul lui @< coric 66 > este "Orizont " dar scala nu este originala .Aparate "Civic" au fost fabricate de firma "Videoton" ( Ungaria ).P.S. nu am apucat sa vad ultimele doua postari anterioare , am avut o problema in timp ce scriam . Link spre comentariu
Vizitator Kardel Postat Iulie 20, 2010 Partajează Postat Iulie 20, 2010 Amplificator pe lampi home made de userul cristinel_bm Suna excelent O sa sune si mai bine dupa cca 80-100h de rodaj al lampilor aici este sectiune de radio nu de amplificatoare cumparate de la altii!!!! felicitari pentru achizitie Din cate am observat tot aici sunt postate tot felul de aparate radio,tv.etc Chiar si amplificatoare. Titlul spune clar " Ce aparate pe lampi detineti"? nu se refera numai la aparate radio strict. Plus ca este achizitionat de la "altii" exact asa cum au achizitionat majoritatea din cei ce le-au postat aici Ca doar nu or fi mostenite Totusi v-as ruga respectos sa nu mai faceti pe "politistul" Ar trebui sa lasati aceste lucruri in seama moderatorilor Scuze daca am postat gresit dar nu cred ca este o gresala atata de grava incat sa va permiteti sa folositi emoticoane fara sa va ganditi Cred ca forumul este deschis si celor care un numar de posturi mai mic decat al dumneavoastra Multumesc pentru urare Cu stima Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum