doru3160 Postat Iulie 12, 2010 Partajează Postat Iulie 12, 2010 Tot ca o idee de carcasa ar fi dispunerea difuzoarelor in lateral,nu pe masca de fata,ci pe lateralele carcasei(vezi HornyfonW463A,Philips Planoton B4A13A,adresele sunt pe pagina anterioara),merita,mai ales ca arata bine scala,butoanele,claviatura...ar iesi mai compact si gasesc eu destul de estetic,aici binenteles e chestiune de gust,si de ce nu,de viitor amplasament.Succes. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iulie 12, 2010 Partajează Postat Iulie 12, 2010 off topicpoate sunt doritori viewtopic.php?f=59&t=63700 Link spre comentariu
nichishoru Postat Iulie 12, 2010 Partajează Postat Iulie 12, 2010 radio SCHAUB-ExquisitIR. nu am gasit mai multe informati la internet. cind am cumparat-o era aproape distrus. am lipit carcasa unde era sparta(noroc ca era sparta in parte de jos)am schimbat pinza, difuzorul care era distrus, trafo de iesire care era ars, un condensator, si am refacut si un buton... cam atit...Deoarece in ultima vreme Ioannis a devenit si mai activ pe acest forum si a inceput sa-si prezinte colectia si pe Proradioantic unde tocmai s-a inscris (Felicitari si la mai multe aparate!), voi publica cateva poze facute in "atelierul" sau cu ocazia vizitei in Creta unde ne-am intalnit si am stat de vorba.Ioannis a fost o gazda si un ghid excelent prin frumoasa lui insula.Iata fotografiile promise: Link spre comentariu
nichishoru Postat Iulie 13, 2010 Partajează Postat Iulie 13, 2010 Dupa doua luni de munca moderata (doar seara, cu intreruperi) am terminat de restaurat aceasta bijuterie: Ingelen Geografic 437W.Aparatul din pacate nu este al meu dar nu conteaza deoarece mi-a facut placere sa-i readuc stralucirea pierduta.Am avut de furca in primul rand cu carcasa (zgariata, umflata un pic de apa, patata) care aprimit vreo patru straturi de lac slefuit de fiecare data cu smirghel cu apa. Ornamentele de lemn scorojite au trebuit chituite si revopsite cu doua culori (maro cu pete negre stil leopard) apoi lacuite. Am schimbat si panza care nu era originala ci un nailon de prin anii 60!Nici electronica nu a fost mai breaza: difuzor descentrat, bobine de intrare arse (traznit probabil), condesatoare cu hartie strapunse sau imbatranite, electrolitici uscati, potentiometru defect mecanic, tubul redresor (AZ1) epuizat, rezistori decalibrati, reacordare FI si oscilatoare locale.Valoarea actuala (gasita pe e-bay) era cam de 1500 euro asta din cauza scalei dotate cu un sistem de fibre optice care lumineaza orasul de pe harta simultan cu receptia postului local. Ce mai are deosebit este folosirea ultimului etaj de FI (trioda AL7) si ca preamplificator audio. Mai jos aveti poze cu el inainte si dupa restaurare. Link spre comentariu
nichishoru Postat Iulie 13, 2010 Partajează Postat Iulie 13, 2010 Alte poze cu Ingelen Geografic: Link spre comentariu
nichishoru Postat Iulie 13, 2010 Partajează Postat Iulie 13, 2010 Achizitie noua: Lumophon W30Aparatul este intr-o stare destul de critica (rugina la greu!) si are lipsa doua tuburi si carcasa de lemn pe care o voi reconstrui eu din placaj.Din fericire transformatoarele sunt OK si are toate butoanele si siglele. Link spre comentariu
nichishoru Postat Iulie 13, 2010 Partajează Postat Iulie 13, 2010 Inca o epava sosita in colectie: SkyHawk (RCA).Un aparat despre care nu am gasit nimic pe net (e fabricat in USA).Initial carcasa era doar lacuita dar apoi a fost ciobanit cu o vopsea neagra care nu stiu daca o voi putea face sa dispara.Lipsesc difuzorul si doua tuburi, butoanele sunt desperecheate si nu stiu care e cel original.Scala in schimb este foarte frumoasa si in stare buna, are amplif. de antena si poate receptiona 5 lungimi de unda (din care trei extensii de scurte).Ma voi ghida in la depanare dupa tipul lampilor gravat pe socluri. Link spre comentariu
viopa Postat Iulie 13, 2010 Partajează Postat Iulie 13, 2010 SUPERB !!! Cu S mare.Felicitari pentru noile achizitii si spor la renovat! Link spre comentariu
ioannis Postat Iulie 13, 2010 Partajează Postat Iulie 13, 2010 am ramas cu gura casca!!!!!!!felicitari!!! Link spre comentariu
YO7DIG Postat Iulie 13, 2010 Partajează Postat Iulie 13, 2010 FORMIDABIL ! , SPOR LA TREABA ... Link spre comentariu
nicolae57 Postat Iulie 13, 2010 Partajează Postat Iulie 13, 2010 Tizule ai gasit vreo comoara prin Creta??? Felicitari!!!Ce lampi lipsesc la Lumophon,am ceva borcane antice, poate le potrivim in locul celor lipsa. Link spre comentariu
nichishoru Postat Iulie 13, 2010 Partajează Postat Iulie 13, 2010 Tizule ai gasit vreo comoara prin Creta??? Felicitari!!!Ce lampi lipsesc la Lumophon,am ceva borcane antice, poate le potrivim in locul celor lipsa.Nu in Creta ci intr-un pod sordid din Bucuresti de unde am mai luat si un Siemens si inca unul necunoscut (urmeaza poze ca poate il recunoaste cineva). In Creta nu prea sunt aparate de vanzare si cand apar sunt foarte scumpe (stiu asta de la Ioannis).In privinta lampilor de Lumophone lipsesc RES164 (RE164) si 504 adica finala si redresoarea. Oricum intai trebuie sa-l fac bucati si sa scot/opresc rugina din table apoi sa pun la loc toate piesele curatate si verificate (asa a facut Vio cu al lui). Din pacate stau foarte prost cu timpul liber asa ca va dura ceva (sper ca nu pina la pensie........). Link spre comentariu
yo3gje Postat Iulie 13, 2010 Partajează Postat Iulie 13, 2010 Podul sordid de pe langa Piata Matache....( cred ca-l stiu -daca n-o fi vre-o coincidenta )Un adevarat masacru de aparate antice trantite unu peste altul intr-un pod cu o atmosfera irespirabila Link spre comentariu
feri.visky Postat Iulie 13, 2010 Partajează Postat Iulie 13, 2010 Nicule, este periculos sa umbli singur prin poduri din astea... ma ofer sa te insotesc!Lasand gluma la o partea cred ca in Bucuresti se mai gasesc asemenea aparate pentru ca inca sunt multe poduri... neumblate.Cred ca acesta perioada este unul optim pentru ca proprietarii au ajuns (daca...) la venerabila varsta de 80-85 de ani si se mai pot recupera asemenea valori de la ei la preturi modice.Ne putem face impresie despre aparatele de top care erau in Bucuresti la aceea data... multe aparate RCA, Emerson, Atwater Kent etc. Link spre comentariu
nichishoru Postat Iulie 13, 2010 Partajează Postat Iulie 13, 2010 Cred ca acesta perioada este unul optim pentru ca proprietarii au ajuns (daca...) la venerabila varsta de 80-85 de ani si se mai pot recupera asemenea valori de la ei la preturi modice..Asa-i. Ingelen-ul a fost luat...... pe doua beri de actualul proprietar si provine de la o personalitate inca in viata, avand varsta presupusa de Feri. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum