Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce aparate cu lãmpi detineti?

ctepeo

Postări Recomandate

Eu ma intreb daca nu cumva amplificatorul ala fabricat de IOR nu e copie fidela dupa amplificatorul 90U-2 fabricat de LOMO din URSS

Am postat schema de la amplificatorul IOR viewtopic.php?f=5&t=20181&start=135 si in afara de finali nu se aseamana cu nimic (nici defazorul si nici etajul de intrare). Numai daca a fost fabricata si alta varianta a amplificatorului IOR care nu o cunosc. Am activat la mijlocul anilor '80 in sali de cinema si am intilnit numai amplificatoare cu schema postata de mine la "scheme".
Link spre comentariu

Au luat-o razna cu preturile astea, oamenii sunt atat de disperati incat isi pierd orice urma de demnitate. Inteleg sa iti ceara 200 ron pe un aparat reconditionat, dar de asta si-a batut joc o viata intreaga.

Link spre comentariu

Eu ma intreb daca nu cumva amplificatorul ala fabricat de IOR nu e copie fidela dupa amplificatorul 90U-2 fabricat de LOMO din URSS

Am postat schema de la amplificatorul IOR viewtopic.php?f=5&t=20181&start=135 si in afara de finali nu se aseamana cu nimic (nici defazorul si nici etajul de intrare). Numai daca a fost fabricata si alta varianta a amplificatorului IOR care nu o cunosc. Am activat la mijlocul anilor '80 in sali de cinema si am intilnit numai amplificatoare cu schema postata de mine la "scheme".
Foarte interesant. Stiam ca mai exista pe forum o schema de amplif IOR dar inca nu am cautat-o serios. Amplificatorul meu respecta schema ruseasca. Bine, n-am verificat cu lux de amanunte dar pare a fi copie fidela. Sigur au existat diverse variante. Ceea ce ma nedumereste pe mine e ca la acest amplificator nu exista nici o placuta sau inscriptionare referitoare la model sau producator. Nu se vede nici locul de unde ar fi putut sa se fi desprins o asemenea placuta. Dupa cum am spus, banuiesc doar ca e produs de IOR, mai ales ca si cel care mi l-a dat a spus asta.
Link spre comentariu

Seamana destul de mult cu seria PLANO de la philips si tare m-ar mira ca schema sa nu fie preluata tot de pe la PHILIPS , maii ales ca PHILIPS a utilizat tuburi redresoare pana aproape de ultimele modele ale lor pe tuburi. De asemenea PHILIPS a avut o mare implicare in ceea ce facea Hornyphon , in sensul ca destule aparate de radio si televizoare Horny , erau identice la schema cu aparate PHILIPS . Mentionez ca de fapt PHILIPS era un actionar majoritar in Hornyphon, multe din aparatele Horny, fiind echipate cu tuburi PHILIPS, care era de fapt principalul lor furnizor de tuburi, ca si valvo ( tot din grupul PHILIPS) .Am avut in mana cateva tv Horny, si am utilizat scheme PHILIPS pentru a le depana. Un exemplu clar il reprezinta seria de sasie hibride TV alb/negru F6N proiectate de PHILIPS in 1968-1969.Eu zic ca e identic cu o shema de PHILIPS cu aceeasi configuratie de tuburi , clasica de altfel.

Link spre comentariu

Probabil asa este,numai ca din pacate nici de Philips cu aceeasi configuratie nu am schema,in general am adunat cu pondere scheme ale aparatelor cu care am avut de lucru sau le am in colectie,nici in vol II cartea albastra nu am gasit ceva care sa ma ajute...mai astept poate se gaseste la cineva.

Link spre comentariu

Da,din pacate nu am cont,acolo se gaseste si pt hornyphon schema...nu e nevoie de scheme apropiate...desi dupa cum se poate observa,cel putin la caseta si comenzi e identic cu philips(mai putin scala).

Link spre comentariu

Cu al meu am noroc,e printre putinele care nici macar sters de praf nu a trebuit,pt un necunoscator merge perfect, in schimb am observat ceva probleme cu RAA,si probabil cand voi face rost de schema ma voi baga un pic sa vad despre ce e vorba,pana atunci il voi folosi asa,pt ca are lampi uzuale,si nu e problema de inlocuit daca va fi cazul,iar ca dimensiuni este exact ce voiam,mai am functionale cu UUS,dar sunt mai voluminoase,si cateva chiar au lampi mai deocheate,care se gasesc destul de greu,nu merita foite zilnic.Am peste un an de cand caut un exemplar cu aceste caracteristici(ca dimensiuni ma refer),voi mai astepta si poate gasesc pana la urma si schema...speranta moare ultima :rade:

Link spre comentariu

Ultima reconditionare, rr MINERVA MINOLA 593W, din ianuarie 1959. Relacuita carcasa, schimbat panza, schimbat un condensator fix si doua lampi [redresoarea + ochiul magic].

Posted Image

Posted Image

Gata, ajung atat.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări