radianr Postat Mai 9, 2010 Partajează Postat Mai 9, 2010 M-am exprimat gresit. O aveam primita deja din alta parte.Diferenta de cateva minute.Multumesc!Spor la restaurat! Sper ca se va gasi un tamplar pentru a face (adapta) o carcasa. Link spre comentariu
viopa Postat Mai 9, 2010 Partajează Postat Mai 9, 2010 La asa munca nu ma bag. Intentionez sa folosesc partea finala, difuzoarele si o parte din clape. Link spre comentariu
YO7DIG Postat Mai 10, 2010 Partajează Postat Mai 10, 2010 Atunci mai bine faci un amplificator separat cu alte lampi , nu-i pacat sa nu-l repari ? a fost un radio bun care se repara usor , merita efortul ...eu am gasit sasiul gol si am pus la loc toate piesele si am facut tot radioul inclusiv mediile si bobinele , asta e mai simplu de reparat dupa cum arata , bafta... Link spre comentariu
Selena Postat Mai 13, 2010 Partajează Postat Mai 13, 2010 Octombrie (1954), nr.194 din fotografii, are ochiul magic intr-un fel de padure: http://retroraadio.pri.ee/?id=11288 Link spre comentariu
Trabant Postat Mai 13, 2010 Partajează Postat Mai 13, 2010 Azi am gasit ( de fapt primit de la cineva ce vroia sa ii faca vant) un TV SZMARAGD POLONEZ , insa nu stiu ce model e deoarece capacul din spate este "reprodus" dupa original, destul de mitocaneste. Carcasa e in stare relativ buna , afara de niste pete , cauzate probabil de vaze de flori umede.Are tuburile: PCC84, PCF82 ( 3 Bucati), EF80 ( 4 bucati),EBF89 , EAA91, PCL84, PCL82 ( 2 bucati), ECC83 (nu cumva o fi fost ECC82 ?), PL36, PY81, EY86, AW43-80 ( cinescop de 90 grade) si o coloana de seleniu destul de mare. Cinescopul e inca integru ( nu e spart), insa cand l-am primit, avea "caciulile" de la lampile de FIT ( PL36, PY81, EY86) deconectate, ceea ce ma face sa ma gandesc ca a fost pensionat cu probleme de linii/FIT. Realizarea este "pe cose" . Cablul de alimentare este taiat cam scurt Majoritatea tuburilor sunt TELAM si POLAM, dar mai sunt si RFT si TUNGSRAM. Are cineva schema, eventual de la TV CRISTAL ( idem Szmaragd) ? Link spre comentariu
nicolae57 Postat Mai 13, 2010 Partajează Postat Mai 13, 2010 nu este acela,multumesc oricum,are ochiul magic in stangaAsta-i padurea?Daca da,aparatul este Ural-53 Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 13, 2010 Partajează Postat Mai 13, 2010 Am iesit din curte sa scot gunoiul la tomberon si la vreo 50m observ un tuciuriucare se indeparteaza de ceva care seamana cu un radioreceptor cu tuburi tinandin mana ceva nedefinit.Imi aprind o tigara, astept sa dispara (rr)omul mai sus-amintit si merg sa studiezcutia. Spre surpriza mea gasesc un RR Privighetoarea. Il iau urgent in brate si intru incurte si dau buzna in garaj. Cu exceptia capacului spate si a difuzoarelor e intact.Peste 5 minute improvizez cu un difuzor de 8 ohmi/3W si pleaca de la prima cheie.Si uite-asa am ajuns la 4 RR cu tuburi in colectie spre disperarea sotiei... Link spre comentariu
cnegrea0 Postat Mai 14, 2010 Partajează Postat Mai 14, 2010 imagine de cosmar in ultimul numar Tehnium pe 2002 Link spre comentariu
YO7DIG Postat Mai 14, 2010 Partajează Postat Mai 14, 2010 Mare inventie , mare gradina, Link spre comentariu
djbiluta Postat Mai 14, 2010 Partajează Postat Mai 14, 2010 dupa cum scrie acolo pare femeie Link spre comentariu
mila Postat Mai 14, 2010 Partajează Postat Mai 14, 2010 Si barbatii fac tampenii!ATENTIE! Link spre comentariu
feri.visky Postat Mai 14, 2010 Partajează Postat Mai 14, 2010 Cel mai mult m-au impresionat trandafirii de plastic in vaza de ...ceramica (sau plastic?)... Link spre comentariu
suat Postat Mai 15, 2010 Partajează Postat Mai 15, 2010 )deci era moda improvizatiilor si pe vremuri , nu doar acum... [ pui un scoci si gata ] )oare cand si-a cumparat televizor color... l-a bagat in carcasa veche?oare cum o arata un display LCD intr-un rubin??? [ este HD ready ] Link spre comentariu
doru3160 Postat Mai 15, 2010 Partajează Postat Mai 15, 2010 D-lor,sa luam partea buna a lucrurilor,macar in acea perioada nu-si "montau"silicoane,dupa cum se vede...aveau alte preocupari Link spre comentariu
Selena Postat Mai 15, 2010 Partajează Postat Mai 15, 2010 La nivelul anului 1989, doamna Vasilica are dreptate. Garsoniera, dorinta (implinita) de a avea un radio nou (harbul acela de Tomis probabil era terminat moral si fizic), ineficienta energetica ( auditie normala in camera = 0,1 W, consum 100 W ==> randament 0,1 %).Domniile noastre, astazi, ne emotionam (stimulandu-ne reciproc) adorand vechiturile - dar sa ne inchipuim ca nu avem (si nu stim ce e acela) internet, mp3, sute de mii de locuri cu muzica, stiri etc., adica acel an de demult...Eu recunosc: am facut multe astfel de "prostii", totusi foarte justificate la moment. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum