Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce aparate cu lãmpi detineti?

ctepeo

Postări Recomandate

Una din ultimile achizitii, INGELEN...Atat stiu, nu are carton ,nu are nici o inscriptie cu informatii, nu are nici o lampa. Daca-l recunoaste cineva si are schema, nu pot decat sa-i multumesc.

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Daca sunt nevoie si de alte foto pentru identificare , le voi posta.

Multumesc!!!

Deja lacul este dat jos in proportie de 80 la suta...

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Da, el este, multumesc!

mare problema cu EFM11,vad ca in aparat lipsesteEFM11 este ochi magic + inca o triodava trimit eu un EFM11 la care functioneaza doar trioda,cel putin va functiona aparatul,indicatorul optic este mai putin importantEFM11 are un pret prohibitiv intre 40..80 de euro[attachment=1]INGELEN 540W.gif[/attachment]eu cred ca neamtu de pe radiomuseum a incurcat borcaneleaparatele ca infatisare arata la felneamtu zice ca aparatul 540w are ECH11,EBF11,EM11,EF11,EL11,AZ11 ,aparatul cu aceste tuburi este INGELEN 541W nu 540Wurmariti traseele si daca al dv are EM11 este 541w , daca are EFM11 este 540W
Link spre comentariu

Multumesc de ajutor, stiu despre ce este vorba, caci EFM 11 l-am intalnit [este] la rr Mende, postat cu cateva pagini in urma si stiu ca este mai deosebit .

Link spre comentariu

La un tv "Rekord" dotat cu tub cinescop 35LK2B (din ăla cu capcană de ioni) cinescopul poate fi înlocuit cu 35LK6B (cu mască de aluminiu)?

Link spre comentariu

@viopa ,Daca aparatul are 6 ( sase ) socluri , nu este < intotdeauna > cu EFM11 , este cu EM 11 .In acest caz se poate pune in functiune fara acest tub ,rolul acestuia fiind numai de indicator optic de acord . Se poate inlocui cu 6E5s prin montarea unui soclu octal facand legaturile corespunzatoare .

Link spre comentariu

La un tv "Rekord" dotat cu tub cinescop 35LK2B (din ăla cu capcană de ioni) cinescopul poate fi înlocuit cu 35LK6B (cu mască de aluminiu)?

35LK2B este oarecum echivalemtul europeanului MW36-44 (afara de baza care la european este cu 12 pinipe cand la sovietic este OCTAL ). Daca corespund dimensional ( la dimensiunile mastii si sistemele de prindere) de principiu da, insa vezi si ce tip de focalizare are ! Ca daca are electrostatica atunci trebuie modificat si circuitul de focalizare. Rekordul ( ala vechi cu 35LK2B) are focalizare magnetica. Desi cred ca deja 35LK6B este cu focalizare electrostatica. De asemenea, s-ar putea sa difere tensiunile de la etajul de amplificare video, de pe grile, sa aiba alta necesitate la deflexii ( alte valori ale campului magnetic generat de bobine) , si din ce am vazut este mai scurt , deci nu mai are capcana de ioni ( tuburile cu capcana de ioni sunt lungi). De asemenea trebuie sa te asiguri si asupra a ce tensiune anodica necesita. Nu am foaia niciunui 35LK6B , desi stiu ca am vazut odata acest tip de tub intr-un monitor sovietic pentru sisteme de supraveghere , asemeni celor facute la Tehnoton Iasi ( cele de la metrou). Masca este ALUMINIZATA ca si conul , pentru a mari randamentul luminos al tubului. De asemenea, stiu ca totusi tuburile aluminizate au si o capacitate proprie ceva mai mare deci atentie si la detaliul acesta.Despre REKORD ai aici. http://www.rw6ase2.narod.ru/rekord/rekord_mrb519.djvu o carte intreaga cu toate versiunile fabricate.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări