Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce aparate cu lãmpi detineti?

ctepeo

Postări Recomandate

Ultima achizitie,un Latvia destul de bine conservat,la care pana si pick-up-ul mai are doza si chiar mai si functioneaza…

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Si un RFT-SWINGER-3,pe asta il aveam,intr-o forma putin bricolata,in sensul ca am gasit in locul finalei UEL 51,un UCL11,la care partea de pentoda lucra ca final,iar partea de trioda nu avea nimic impotriva,pt ca trebuia sa fie ultimul etaj FI pt MF,dar probabil cine a plantat-o acolo a renuntat la MF si i-a mai lungit viata doar pe MA,il modificasem in sensul ca i-am montat un EF si a inceput sa mearga si pe UUS…

Merita ascultat un asemenea aparat,as putea spune ca are blocul de UUS cel mai performant din cele pe care le detin.

Posted Image

are totul original,inclusiv difuzorul,mai putin cartonul din spate,pe care il are celalalt

Posted Image

Cu EM 11 a fost poveste dar am avut noroc,a fost dezlipit balonul din culot,si pe filament nu mai arata nimic la ohmetru,dar dupa refacerea legaturilor,am avut placuta surpriza sa constat ca e inca bine conservat

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Si sasiul modificat cu EF,pana apare un UEL 51…parca nu ma indur sa fac din doua, unu’ bun,merg ambele perfect,si pe MA si pe MF.

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Urmatorul UEL 51 ma rog sa-l gasesc singur,fara aparat,ca sa pot finaliza si primul exemplar :rade:

Link spre comentariu

Multumesc,am plecat in pribegie,ca prea era pauza la achizitii :rade:A mai fost si un Darclee,dar ala e destul de comun,nu l-am mai pozat,deja il am in colectie da nu m-am indurat sa-l las...

Link spre comentariu

Felicitari! Cred ca vor iesi foarte frumoase.MULTUMESC [cu m mare] lui viobio, pentru piesele ce mi le-a trimis sa pot reconditiona rr KAPSCH.[ oricum, a trimis mai multe decat trebuie...]. Sper ca vom gasi tubul final si difuzorul.Inca o data multumesc frumos!

soseste luni! :101[attachment=0]pentru viopa.JPG[/attachment]
A sosit. Multumesc!!!
Link spre comentariu

Foarte fain aparat. Cred ca ai nevoie de un depanator batrin, altfel trebuie sa-i intelegi schema :ras: .Te rog ai grija la fiecare pas. Tare as vrea sa vad ca pui poze pe net cu un asemenea aparat functional. (sau ma rog, functionabil) Vezi ca nu ai dintii de fierastrau de la baleajul vertical. Nu zic ca cel orizontal ar merge bine...Mai intii astea, dupa aia receptia...sti tu. Parerea mea e ca nu sunt suficiente diodele care le-ai pus pe FIT. Ai strapungeri reversibile in ele. Incearca eventual cu 10 buc. BY228. Se gasesc usor si-s ieftine. ( http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet- ... BY228.html ) Poate aia e problema.(una din probleme) Succes.

Link spre comentariu

skaarj, am văzut şi eu la vânzare televizorul pe proradioantic. Dacă aveam bani, îl înhăţam. Chiar şi nefuncţional, e o interesantă piese de colecţie!Din curiozitate, câte kile are?

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Uite aici minune. KVN49, productie sovietica, aia mai veche lampa din el e de prin 1956.

Mi s-a spus ca a fost probat, e bun, functioneaza si are imaginea putin stearsa. Am luat de buna treaba. Acasa constatările au fost altele. L-am periat, schimbat un electrolitic scurs (restul cand ajung sa fac rost), schimbat toate lampile din el cu lampi productie anii 1990 (afara de cinescop, G807 si 5Tz3), refacut potentiometrii ca erau cu totii terminati. Am obtinut in continuare ce se vede in poze.

Defectul caruia nu-i dau de cap - imagine redusa pe orizontala si pe verticala. Am masurat tensiunile pe tuburile de se ocupa cu liniile si cadrele. nu difera cu mult de cele din schema. Am urmarit pe cat posibil circuitele de alimentare si de semnal. Am pus osciloscopul pe modulul de cadre. pot controla frecventa cadrelor si dimensionarea verticala. mai am un potentiometru care am inteles ca scrie "centrare verticala". Ala modifica o tensiune dar nu exista nici un efect vizibil. mi-e sanu fie vreun traf sau deflexia praf. e o oroare sa umblu prin el.

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

pentru 1Tz1C am gasit repede un echivalent pana la procurarea tubului. 10 diode de comutatie rapida de tip pastila BYW74 productie telefunken. functioneaza impecabil. am incercat adaptarea unui 1Tz11P dar nu corespunde la filament.

Posted Image

Posted Image

Posted Image

S-a mai lovit cineva de asemenea teveu? intreb pentru schimb de experienta. Momentan l-am legat de gard.

felicitari pentru achizitie :aplauze

aparatul trebuie bibilit peste tot

din imaginea postata se vede ca impulsurile sincro nu sunt in regula

posibil sa existe probleme si in cuplajul bobinelor de deflexie cu BO si BV

pot fi probleme si in trafo linii

vreau si eu schema

o poti trimite aici [email protected]

caut eu un 1t1c ,am pe undeva numai sa l gasesc

Link spre comentariu

Desi nu e musai sa fie asa,prin analogie cu tv.-urile mai actuale,am patit la un LG sa se atinga bobinele de baleiaj vertical cu cele din baleiaj orizontal si aparea o imagine foarte apropiata de cea din poza.Contactul dintre spire era imperfect asa incat dupa ce mergea o vreme se defecta si c.i. din baleiajul vertical(TDA3653),oricum la tuburi nu e cazul.E doar o parere despre defectul prezentat.

Link spre comentariu

Superb SKAARJ ! Aparatul tau este facut la ALEKSANDROVSK , nu ? Am vazut si eu asa ceva in anii 60 , am mai zis. Succes la restaurat.In alta ordine de idei : Mi-a sosit si mie un TV PHILIPS 17TX180U din 1957, dub AW43-80 deflexie 90. Aparatul e in stare foarte buna, tub foarte bun. Are cineva o schema de la el ? Ca tot incerc pe net si nu am gasit decat o schema bloc. Aparatul este in stare perfecta, redresarea este cu 2 x PY82 , sensibilitate excelenta ( prinde inclusiv niste scapari de semnal de pe cablu de la vecini :ras: ) , insa imaginea e putin turtita , si am probleme de "intercarrier buzz" ( baraie la subritrare si la intensitati mari de alb ale imaginii).Finalul de linii este PL81 cu dioda recuperatoare PY83 . Alaturi de el ( TVul acesta) imi va mai veni unul , tot PHILIPS. Are cineva din intamplare , schema lui 17TX180U ? Eu o am pe cea bloc doar.Multumesc.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări